Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Δεν πήραν άδεια ΟΦΗ και Τρίκαλα

logoImage via WikipediaΧιλιάδες φίλαθλοι του ΟΦΗ έκαναν πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου με αφορμή τη μη έκδοση άδειας συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Παράλληλα δεν μπόρεσε να αποπλεύσει στις 11 το βράδυ για Πειραιά το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «super fast 12», καθώς οπαδοί του ΟΦΗ συγκεντρώθηκαν στο σημείο έξω από το καράβι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της ΕΠΟ να μην κάνει δεκτή την έφεση της κρητικής ομάδας στην πρωτόδικη απόφαση να μην λάβει μέρος στα πλέι οφ για την άνοδο στη Superleague.

Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι έως ότου διαλυθεί η συγκέντρωση των οπαδών και να μπορέσει έτσι να επιβιβάσει τα υπόλοιπα ΙΧ αυτοκίνητα και επιβάτες.

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αγανάκτησή της για την «παράνομη, ουσιαστικά και νομικά αβάσιμη απόφαση» να μην δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα, εξέδωσε η ΠΑΕ ΟΦΗ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Μεταξύ άλλων οι «Κρητικοί» αναφέρουν ότι έχουν «γνήσια, αυθεντική φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα» και αυτό αποδεικνύεται «από έγγραφα της ΦΙΦΑ που κατατέθηκαν με τον φάκελο και που αν χρειαστεί θα δημοσιευτούν.

Οριστικά εκτός των play off της Β' Εθνικής έμειναν ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα, καθώς απορρίφθηκαν οι εφέσεις που είχαν καταθέσει οι δυο ΠΑΕ για την απόφαση της σχετικής επιτροπής της ΕΠΟ να απορρίψει τους φακέλους αδειοδότησής τους.

Αντιθέτως, η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έκανε δεκτές τις έφεσης της ΠΑΕ Πανθρακικός και ΠΑΕ Δόξα Δράμας, αν και τους επέβαλε πρόστιμο για παράβαση καταληκτικών προθεσμιών.

Οι Θρακιώτες και οι Δραμινοί θα διεκδικήσουν την άνοδό του στη Σούπερ Λίγκα μέσω των play off μαζί με το Λεβαδειακό και τη Βέροια.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανθραικός. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.
2.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Δόξα Δράμας. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.
3.Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ.
4.Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Τρίκαλα.
Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...