Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Πλέι-οφ: Υπόθεση για δυο η πρωτιά, στην Ευρώπη ο Βόλος


ΠΑΟ 10, ΠΑΟΚ 9, ΑΕΚ 8, Βόλος 6


Υπόθεση για δυο φαίνεται πως θα είναι η μάχη για την πρωτιά των πλέι-οφ που ολοκληρώνονται την Τετάρτη με τους αγώνες ΑΕΚ-Παναθηναϊκού στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού Βόλου στην Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός με το 1-0 επί του ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι φτάνοντας τους 10 βαθμούς, έναντι 9 των Θεσσαλονικέων. Η ΑΕΚ που έχασε στον Βόλο έμεινε στους 8, ενώ η θεσσαλική ομάδα πήγε στους 6.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στο (κατά τα φαινόμενα) τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, γνώρισε την αποθέωση, τιμήθηκε με ανθοδέσμη από τους οπαδούς και στο 74ο λεπτό (από θέση οφσάιντ) πέτυχε το “χρυσό” γκολ των “πρασίνων”. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια έναν ΠΑΟΚ που έπαιξε και πάλι παθητικά στο ΟΑΚΑ όπου έχει 12 χρόνια να κερδίσει. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αποθέωσαν και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη!

Στον Βόλο, ο 30χρονος Σλοβάκος στόπερ Πίτερ Ντολεζάι με κεφαλιά στο 84' χάρισε μια μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό Βόλου που ουσιαστικά “κλείδωσε” τη συμμετοχή του στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, πίεσε στα μισά του β' ημιχρόνου, έκανε ευκαιρίες αλλά υστέρησε επιθετικά.

Τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική:
*Ο Παναθηναϊκός θα είναι πρώτος αν νικήσει την γηπεδούχο ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Και με ισοπαλία θα είναι πρώτος αν δεν κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Βόλο
*Ο ΠΑΟΚ θα είναι πρώτος αν κερδίσει τον Βόλο και την ίδια στιγμή χάσει (δυο ή τρεις βαθμούς) ο Παναθηναϊκός από την ΑΕΚ
*Η ΑΕΚ θα είναι πρώτη, αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό και την ίδια στιγμή δεν νικήσει στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό Βόλου. Σ' αυτή την περίπτωση, όμως η θεσσαλική ομάδα βγάζει μόνη της τα μάτια και μένει εκτός Ευρώπης!

Υπάρχει κι ένα ακραίο σενάριο με το οποίο χάνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο ο ΠΑΟΚ. Πως; Αν χάσει 0-2 από τον Βόλο και νικήσει η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό. Σ' αυτή την περίπτωση έρχεται πρώτη η ΑΕΚ και τελευταίος ο ΠΑΟΚ με 9 βαθμούς, όσους και ο Ολυμπιακός Βόλου που όμως είχε ηττηθεί με 1-2 στο Πανθεσσαλικό από τον ΠΑΟΚ και παίρνει την 3η θέση στην ειδική βαθμολογία. Στο Γιουρόπα Λιγκ θα βγει ο Ατρόμητος και θα μείνει έξω ο ΠΑΟΚ. Στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ ηττηθεί στην Τούμπα με 1-2 από την ομάδα του Βόλου (και νικήσει η ΑΕΚ), τότε θα γίνει αγώνας μπαράζ μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού Βόλου για την αποφυγή της τελευταίας θέσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...