Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ξέσπασμα Σπανούλη, Ίβκοβιτς για τη διαιτησία

Ο Ολυμπιακός έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία και τα εξέφρασαν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.

Ο Ολυμπιακός έχασε το δεύτερο ματς της σειράς των τελικών στο ΟΑΚΑ αλλά οι παίκτες και ο προπονητής του ήταν έξαλλοι με τη διαιτησία. Ο Σπανούλης είπε χαρακτηριστικά ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού φοβούνται να παίξουν άμυνα γιατί όλες οι επαφές δίνονται φάουλ την ώρα που στην άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός έπαιζε ξύλο χωρίς να τιμωρείται.

"Είμαστε κι εμείς παίκτες και δεν μπορεί σε ένα τέτοιο ματς που κρίνεται στις λεπτομέρειες, με τόσους καλούς δημιουργούς που έχουμε να σουτάρουμε εμείς 9 και ο Παναθηναϊκός 31 βολές. Εκνευριστήκαμε και ο Παναθηναϊκός σκόραρε. Εύχομαι στο ματς στο ΣΕΦ να πάρουμε κι εμείς τα φάουλ που παίρνει ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να υπάρχουν τα ίδια κριτήρια για τις δύο ομάδες. Οι παίκτες μας φοβούνται να παίξουν άμυνα, ενώ ο Παναθηναϊκός παίζει ξύλο.

Ήταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως όλα τα υπόλοιπα. Στα πρώτα 20 λεπτά ήμασταν πάρα πολύ καλοί και συγκεντρωμένοι. Ήρθαμε για να νικήσουμε, ξέραμε πως η τρίτη περίοδος είναι η καλύτερη του Παναθηναϊκού όλη τη χρονιά. Σε κάποια σημεία δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, ίσως παρασυρθήκαμε από την άμυνα του Παναθηναϊκού. Θα παλέψουμε για να μειώσουμε και να ξανάρθουμε εδώ πέρα.

Στη φάση του Τσαρτσαρή ίσως να μην αντέδρασα και τόσο σωστά. Ήταν μία κακή στιγμή. Δεν έχω κάτι με τον Κώστα. Είμαστε φίλοι."

Ακόμη πιο χαρακτηριστικός ήταν ο τρόπος που αντιμετώπισε τη διαιτησία ο Ντούσαν Ίβκοβιτς:

"Να χάσεις από τον πρωταθλητή Ευρώπη δεν είναι ντροπή. Δεν θυμάμαι να τελειώνει άλλο πρώτο ημίχρονο στην Ελλάδα με 2 συνεχόμενα επιθετικά φάουλ και με βολές 20-4. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε άσχημα γιατί έπρεπε να ηρεμήσω τους παίκτες μου που ήταν εκνευρισμένοι με τη διαιτησία. Εξάντλησα τα τάιμ άουτ που μόνο και μόνο για να ηρεμήσω τους παίκτες και όχι για να κοουτσάρω. Δεν γίνεται έτσι να παίξεις.

Ακόμη κι αν ο Ιτούδης σφύριζε δεν θα έδειχνε συνέχεια προς τη μία κατεύθυνση λες και είχε γύψο, όπως έκανε ο Ψαριανός.

Συγγνώμη για τα όσα λέω αλλά δεν ξεκίνησε αυτό τώρα. Ούτε θέλω να δημιουργήσω κλίμα για το επόμενο ματς. Μπορεί στον τελικό να μη δοθεί ένα καθαρό μπρος-πίσω στον Φώτση; Μήπως πρέπει να αλλάξω τα γυαλιά μου; Είπα στους διαιτητές ότι είναι ντροπή και δέχτηκα τεχνική ποινή. Εγώ δεν είμαι υπεύθυνος για τη διαιτησία. Οι παίκτες μου άρχισαν να μιλάνε πολύ και έχασαν τη συγκέντρωσή τους. Και στο πρώτο ματς οι παίκτες μου ήταν απείθαρχοι κι εγώ παίρνω την ευθύνη σαν προπονητής."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...