Τρίτη 24 Μαΐου 2011

AEK: Παρουσιάστηκε το πλάνο των Supporters

Το πλάνο τους για την ΑΕΚ παρουσίασαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι Supporters, που φιλοδοξούν ως σύνδεσμος φίλων της Ένωσης να συμμετάσχουν στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ και να τη μετατρέψουν σε εταιρία λαϊκής βάσης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αρχηγοί του ποδοσφαιρικού τμήματος Παντελής Καφές, Νίκος Λυμπερόπουλος και Νίκος Γεωργέας, ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Δημητριάδης, ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Σταύρος Αδαμίδης, αλλά και η δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Έφη Αποστολάκη, η οποία μίλησε για την προσπάθεια κατασκευής του νέου γηπέδου του συλλόγου στη θέση του παλιού.
Αναφορικά με το ποιοι είναι και πως ιδρύθηκε ο σύνδεσμος, ο κύριος εκπρόσωπος των Supporters, Μάκης Κασνακίδης, σημείωσε πως πρωτεργάτης της ιδέας ήταν ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης, Ντέμης Νικολαΐδης, που προχώρησε στη σύσταση της εταιρείας/ομάδας υποστηρικτών το 2007.
«Η ετήσια συνδρομή ήταν 10.000 ευρώ και αν συνυπολογίσουμε τα εισιτήρια διαρκείας και την συμμετοχή μας σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, δώσαμε συνολικά 2.500.000 ευρώ. Με τον Αδαμίδη ενισχύθηκε ο συμβουλευτικός μας ρόλος», τόνισε αρχικά ο κ. Κασνακίδης, ενώ αναφορικά με τους σκοπούς των Supporters, υπογράμμισε:
«Πρότασή μας είναι η ΑΕΚ να ανήκει στην ΑΕΚ. Κάθε ενωσίτικη οικογένεια να έχει ένα κομμάτι της ΑΕΚ, που θα πηγαίνει από γονείς σε παιδιά και από παιδιά σε εγγόνια. Συστάθηκε μία ανώνυμη εταιρεία με στόχο την κατοχή μετοχών και την κατασκευή προπονητικού κέντρου για τις ακαδημίες της ΠΑΕ. Για τον πρώτο σκοπό ήδη έχουμε εξασφαλίσει το 23% των μετοχών της ΠΑΕ. Σκέψη είναι να συμμετάσχει κάθε ΑΕΚτζής σε αυτή την προσπάθεια διάσωσης και αναγέννησης της ομάδας».
Με το δεδομένο πως σκοπός των Supporters είναι η συμμετοχή στη μετοχική σύνθεση και τη διοίκηση της ΠΑΕ, ο κ. Κασνακίδης παρουσίασε πως σκοπεύουν να το επιτύχουν αυτό.
«Η Supporters Club θα γίνει ο δεύτερος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Θα υπάρχουν πέντε επίπεδα μελών, των 10.000 ευρώ, των 5.000, των 2.000, των 1.000 και των 200. Κάθε μετοχή έχει αξία 10 ευρώ. Γινόμαστε ενεργά μέλη και απολαμβάνουμε τα προνόμια που αντιστοιχούν ανάλογα με το πακέτο που έχουμε διαλέξει. Τι σημαίνει είμαι μέλος του Supporters Club; Έχω λόγο στο μέλλον της ΑΕΚ, παίρνω μέρος στις αποφάσεις, βοηθώ με έργα, ψηφίζω για την έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού, ενημερώνομαι για τα οικονομικά στοιχεία ανά τρίμηνο και εκλέγω τα μέλη του ΔΣ του Supporters Club που ορίζουν μέλη στο ΔΣ».
Αναλυτικότερα τα επόμενα στάδια στις κινήσεις των Supporters, όπως παρουσιάζονται στη νέα ιστοσελίδα τους (www.aeksupporters.gr) είναι τα εξής:
Πρώτο Στάδιο
Στόχος είναι να τηρήσουμε τα οικονομικά κριτήρια της πρώτης φάσης του financial fair play μέχρι τις 30/6. Αυτό σημαίνει συγκέντρωση του απαραίτητου ποσού για τη συμμετοχή της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ήδη, πριν την επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης της εταιρίας Supporters Club Α.Ε. έχουμε συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό και έχουμε τη δέσμευση δεκάδων επιφανών φίλων της ομάδας για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.
Η συγκέντρωση του ποσού των 6 εκατομμυρίων ευρώ της πρώτης φάσης αποτελεί αναμφισβήτητα την πρωταρχική μας προτεραιότητα. Σε περίπτωση που συγκεντρωθούν λιγότερα χρήματα, μπορούν και πάλι να αξιοποιηθούν ουσιαστικά για την πορεία και την ανάπτυξη της ομάδας. Παρ' όλα αυτά, όπως έχει προβλεφθεί, σε μία τέτοια περίπτωση θα τεθεί σε λειτουργία μηχανισμός επιστροφής χρημάτων για όσους θέλουν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.
Δεύτερο Στάδιο
Ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό και το πλάνο της ΠΑΕ ΑΕΚ για την επομένη χρονιά και το χρηματοδοτούμε στο ποσοστό που μας αναλογεί.
Παράλληλα, ανά τρίμηνο, ελέγχεται η οικονομική και διαχειριστική λειτουργία τόσο της Α.Ε. όσο και της ΠΑΕ μέσω της επιτροπής έλεγχου διαφάνειας.
Τρίτο Στάδιο
Προχωρούμε σε σχεδιασμό, εξεύρεση πόρων και υλοποίηση έργων υποδομής όπως η ανεύρεση χώρου (κατά προτίμηση στη Νέα Φιλαδέλφεια) για τη δημιουργία Προπονητικού των Ακαδημιών της ομάδας.
H λειτουργία της Supporters A.E.συνοπτικά
Η Supporters Club Α.Ε. εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ανάλογα με το ποσοστό που διαθέτει στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Σήμερα που έχουμε το 23% εκπροσωπούμαστε με 2 εκλεγμένα μέλη μας. Όταν φτάσουμε το 30% θα εκπροσωπούμαστε με 3 εκλεγμένα μέλη μας κ.ο.κ.
H ΠΑΕ προετοιμάζει και παρουσιάζει στους supporters τον προϋπολογισμό και το πλάνο της επόμενης χρονιάς. Αφού εγκριθεί από τη Γ.Σ. της Supporters Club Α.Ε, θα υλοποιείται από την ΠΑΕ με τη συνδρομή μας, όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη.
Βάσει απόφασης του Δ.Σ. ορίζουμε τριμελή επιτροπή ελέγχου διαφάνειας που απαρτίζεται από 3 μη ενεργούς και κοινά αποδεκτούς οικονομικούς και δικαστικούς παράγοντες, οι οποίοι ελέγχουν την οικονομική και διαχειριστική λειτουργιά τόσο της Α.Ε. όσο και της ΠΑΕ.
Μέσω ενημερωτικού φυλλαδίου που θα εκδίδεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακοινώνονται σε όλους τους μετόχους της Supporters Club Α.Ε τα οικονομικά στοιχεία.
Όλοι οι μέτοχοι της Supporters Club Α.Ε., ανεξαρτήτως ποσοστού συμμετοχής τους, έχουν δικαίωμα εκλογής στη διοίκηση της εταιρείας.
Η μεταβίβαση των μετοχών της Supporters Club Α.Ε. επιτρέπεται μόνον εφόσον εγκριθεί από το Δ.Σ. της και υπό την προϋπόθεση ότι το τίμημα της μεταβίβασης θα κατατεθεί ως δωρεά στο ταμείο της ΠΑΕ ΑΕΚ».
Πέρα, πάντως, από την ηθική ικανοποίηση, που θα έχουν για τη στήριξη της αγαπημένης τους ομάδας, οι Supporters υπόσχονται και πολλά προνόμια στα μέλη τους, ου διαφοροποιούνται ανάλογα με την οικονομική συμμετοχή του καθενός.
Αναλυτικά αυτά:
1η Κατηγορία (200 ευρώ)
Α) Έκπτωση* της τάξεως του 20% στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για τη χρονιά 2011-2012 (ισχύει για θέσεις στις θύρες 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 31, 33 και 35).

Β) Αντιπροσώπευση στο Δ.Σ. της AE.

Γ) Διάθεση 5 θέσεων VIP στο ΟΑΚΑ, σε κάθε αναμέτρηση. Οι δικαιούχοι θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και:

Θα παρακολουθούν μία προπόνηση μέσα στην εβδομάδα.

Θα παρακολουθούν τον αγώνα από θέσεις VIP.

Θα υπάρχει δυνατότητα συνάντησης με μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ, πριν ή μετά την αναμέτρηση, για ανταλλαγή ιδεών.

Θα λαμβάνουν μπάλα με υπογραφές των παικτών και του προπονητικού τιμ.

Θα πραγματοποιούν την κλήρωση για την επόμενη αναμέτρηση, στο τέλος του αγώνα.

Δ) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη σεζόν πριν από την επίσημη προπώληση.

Ε) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

ΣΤ) Αποστολή προσωπικών sms με σημαντικά νέα που αφορούν την ομάδα μας πριν την επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

2η Κατηγορία (1.000 ευρώ)
Α) Έκπτωση* της τάξεως του 20% στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για τη χρονιά 2011-2012 (ισχύει για θέσεις στις θύρες 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 31, 33, 35 και 29).

Β) Διάθεση 5 θέσεων VIP στο ΟΑΚΑ, σε κάθε αναμέτρηση. Οι δικαιούχοι θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και:

Θα μπορούν να γευματίζουν με δύο παίκτες της ομάδας στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.

Θα παρακολουθούν μία προπόνηση μέσα στην εβδομάδα.

Θα παρακολουθούν την αναμέτρηση από θέσεις VIP.

Θα συναντούν τον προπονητή της ΑΕΚ στα Σπάτα και θα συνομιλούν μαζί του για την πορεία της ομάδας.

Θα λαμβάνουν φανέλα της ομάδας με το όνομά τους, υπογραφές των παικτών και όλου του προπονητικού τιμ.

Θα φωτογραφίζονται με τους αρχηγούς της ομάδας και θα λαμβάνουν υπογεγραμμένη την φωτογραφία τους.

Θα πραγματοποιούν την κλήρωση για την επόμενη αναμέτρηση, στο τέλος του αγώνα.

Γ) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη σεζόν πριν από την επίσημη προπώληση.

Δ) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ε) Αποστολή προσωπικών sms με σημαντικά νέα που αφορούν την ομάδα μας, πριν την επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

3η Κατηγορία (2.000 ευρώ)
Α) Έκπτωση* της τάξεως του 15% στην αγορά διαρκείας για την χρονιά 2011-2012 (ισχύει για θέσεις στις θύρες Ρ1 και Ρ2).

Β) Διάθεση 3 θέσεων VIP στο ΟΑΚΑ, σε κάθε αναμέτρηση. Οι δικαιούχοι θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και:

Θα μπορούν να γευματίζουν με τους 3 αρχηγούς της ομάδας στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.

Θα παρακολουθούν μία προπόνηση μέσα στην εβδομάδα.

Θα παρακολουθούν την αναμέτρηση από θέσεις VIP και θα χρησιμοποιούν το members aerea του ΟΑΚΑ.

Θα συναντούν τον προπονητή μας στα Σπάτα και θα συνομιλούν μαζί του για την πορεία της ομάδας.

Θα λαμβάνουν φανέλα της ομάδας με το όνομά τους, υπογραφές των παικτών και του προπονητικού τιμ, καθώς και μπάλες της αναμέτρησης με υπογραφές των παικτών.

Θα φωτογραφίζονται με τους αρχηγούς της ομάδας και θα λαμβάνουν υπογεγραμμένη τη φωτογραφία τους.

Θα πραγματοποιούν την κλήρωση για την επόμενη αναμέτρηση, στο τέλος του αγώνα.

Γ) Στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, 3 άτομα που θα προκύπτουν από κλήρωση, θα έχουν την ευκαιρία να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο με την αποστολή της ΑΕΚ και να συνοδεύσουν την ομάδα στο δρόμο της προς το γήπεδο, σε ξεχωριστό πούλμαν.

Δ) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη σεζόν πριν από την επίσημη προπώληση.

Ε) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

ΣΤ) Αποστολή προσωπικών sms με σημαντικά νέα που αφορούν την ομάδα μας, πριν την επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

4η Κατηγορία (5.000 ευρώ)
Α) Έκπτωση* της τάξεως του 15% στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για τη χρονιά 2011-2012 (ισχύει για θέσεις στις θύρες Ρ1 και Ρ2).

Β) Δύο συναντήσεις με το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ μέσα στη χρονιά.

Γ) Δύο συναντήσεις με τη συμμετοχή προπονητή και αρχηγών της ομάδας.

Δ) Δυνατότητα παρακολούθησης δύο προπονήσεων στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.

Ε) Φανέλα της ομάδας, με το όνομα του supporter, υπογραφές των παικτών και του προπονητικού τιμ.

ΣΤ) Φωτογράφιση με τους αρχηγούς και παράδοση της υπογεγραμμένης φωτογραφίας στον supporter.

Ζ) Στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, 3 άτομα που θα προκύπτουν από κλήρωση, θα έχουν την ευκαιρία να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο με την αποστολή της ΑΕΚ και να συνοδεύσουν την ομάδα στο δρόμο της προς το γήπεδο, σε ξεχωριστό πούλμαν.

Η) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη σεζόν πριν από την επίσημη προπώληση.

Θ) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ι) Αποστολή προσωπικών sms με σημαντικά νέα που αφορούν την ομάδα μας, πριν την επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

5η Κατηγορία (10.000 ευρώ)
Α) Έκπτωση* της τάξεως του 10 % στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για τη χρονιά 2011-2012 (ισχύει για τις θέσεις MEMBERS).

Β) Μηνιαία Συνάντηση με το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ μέσα στη χρονιά.

Γ) Δυνατότητα παρακολούθησης προπονήσεων στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.

Δ) Συνάντηση κάθε τρεις μήνες με τον προπονητή και τους βοηθούς του.

Ε) Συνάντηση κάθε τρεις μήνες με τους αρχηγούς της ομάδας.

ΣΤ) Δυνατότητα παρακολούθησης της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ομάδας.

Ζ) Δυνατότητα να ταξιδεύουν με τα μέλη του Δ.Σ. σε αγώνες εντός και εκτός Ελλάδος.

Η) Δυνατότητα προπόνησης υπό την καθοδήγηση του προπονητή μας και δυνατότητα συμμετοχής σε διπλό της ομάδας.

Θ) Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη σεζόν πριν από την επίσημη προπώληση.

Ι) Αποστολή προσωπικών sms με σημαντικά νέα που αφορούν την ομάδα μας, πριν την επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι παραπάνω εκπτώσεις θα αφορούν σε συνδρομές μέχρι τις 30/06/2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...