Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 (videos)

Με φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία και πέναλτι του Βιτόλο ο ΠΑΟΚ απάντησε στη βολίδα του Σκόκο (2-1) και επανήλθε στην κορυφή των play off αφήνοντας ένα βαθμό πίσω την ΑΕΚ. Αποβλήθηκαν Μάκος και Γκαρσία

Εικόνα του αγώνα
Η αριθμητική υπεροχή των τριών χαφ στον άξονα (Ντιόπ, Μάκος, Μίτσελ) έναντι των δύο (Βιτόλο, Γκαρσία) του ΠΑΟΚ φάνηκε να λειτουργεί υπέρ της ΑΕΚ, η οποία πίεζε ψηλά και δυσκόλευε αφάνταστα την αντίπαλη ανάπτυξη από την άμυνα. Ωστόσο μετά το γκολ του δραστήριου και ορεξάτου Σκόκο στο 14', η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ σαν να έχασε τον προσανατολισμό της.



Την ίδια ώρα που η Ένωση οπισθοχωρούσε, ο "Δικέφαλος του Βορρά" κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Τα πλάγια μπακ, περισσότερο ο Λίνο και λιγότερο ο Έτο, ανέβαιναν διαδοχικά και η ομάδα του Μάκη Χάβου, έχοντας ξεπεράσει το σοκ του 0-1, αποκτούσε λεπτό με το λεπτό τον έλεγχο, δημιουργώντας ευκαιρίες. Στο 19' ο Αθανασιάδης δεν έκανε καλό πλασέ, στο 23' ο Σιδηρόπουλος δεν είδε πέναλτι στην κόντρα Μανωλά - Λίνο, στο 29' όμως ο Γκαρσία, με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ, απάντησε στον Σκόκο για το 1-1.




Οι γηπεδούχοι δεν έκαναν το λάθος της ΑΕΚ συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο και με την ίδια νοοτροπία. Με καλή κυκλοφορία κι αρκετά κερδισμένα φάουλ κράτησαν την Ένωση στο μισό γήπεδο, η αμυντική διάταξη της οποίας δεν άντεξε κι έσπασε στο 37' όταν ο Φωτάκης κέρδισε το πέναλτι από τον Σάχα και ο Βιτόλο ευστόχησε από την άσπρη βούλα.




Μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που έπρεπε να σκαρφιστεί τον τρόπο που θα φέρει το ματς σε ισορροπία. Ο Σκόκο απείλησε το Χαλκιά με τα στημένα χτυπήματά του και ο Χιμένεθ, μετά την ανάπαυλα, δούλεψε από τον πάγκο, ζητώντας όγκο στην περιοχή από τον Μπαχά και φρέσκες ιδέες από τον Λεονάρντο στις πτέρυγες. Απέναντι της όμως είχε πια ένα στιβαρό ΠΑΟΚ, έναν ΠΑΟΚ που στο μεταξύ είχε παραχωρήσει χώρο και πρωτοβουλία, αλλά ταυτόχρονα υπερασπιζόταν με σωστή τακτική τα μετόπισθεν.

Μάλιστα η αποβολή του Μάκου (αντί του... Γεωργέα) στο 73', αλλά η επιλογή του Χιμένεθ να αποσύρει τον Σκόκο (για τον Γκερέιρο) αδυνάτισαν επιθετικά την  ΑΕΚ αφού παρά την κατοχή δεν κατάφερε να απειλήσει τον Χαλκιά, πέρα από την κεφαλιά του Λεονάρντο στο 79'. Ο ΠΑΟΚ, συνεπής αμυντικά, προφυλάχθηκε όπως έπρεπε και προστάτευσε μέχρι τέλους το προβάδισμα του.

Κλειδί του αγώνα Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε νωρίς ένα γκολ, αλλά ανέκτησε άμεσα τις... αισθήσεις του και βρήκε γρήγορα την ισοφάριση που του επέτρεψε να πιστέψει στην ανατροπή, την οποία και ολοκλήρωσε πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Σε συνδυασμό δε με την αποβολή του Μάκου στο 73' πήρε αυτό που ήθελε.
MVP
Ο Μασιέλ Λίνο δεν είχε συμμετοχή σε κάποιο από τα γκολ του ΠΑΟΚ. Έκανε όμως εξαιρετική δουλειά καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αμυντικά ήταν σταθερός, ενώ ακολουθώντας τις οδηγίες του πάγκου, προσέφερε τα στηρίγματα που είχε ανάγκη ο Βιεϊρίνια.
Αδύναμος κρίκος
Ο Ίσμαελ Μπλάνκο έπαιξε 62 λεπτά, αλλά στο συγκεκριμένο διάστημα δεν λειτούργησε ως κλασικός φορ περιοχής. Χάθηκε μεταξύ των στόπερ του ΠΑΟΚ, δεν ήταν μέσα στις φάσεις και απέτυχε στο ρόλο που του ανατέθηκε.

Η βαθμολογία των play off

ΠΑΟΚ 9
ΑΕΚ 8
Παναθηναϊκός 7
Ολυμπιακός Βόλου 3CONTRA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...