Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κόνιτσα: Αγώνες αλεξίπτωτου πλαγιάς, ράφτινγκ, ποδήλατο βουνού και ορεινό τρέξιμο


Στην αναβίωση της εκδήλωσης «Εύαθλος» προχωρά ο δήμος Κόνιτσας και η εταιρεία NO LIMITS οργανώνοντας το τριήμερο 11 έως 13 Ιουνίου αγώνες αλεξίπτωτου πλαγιάς, ράφτινγκ, ποδήλατο βουνού και ορεινό τρέξιμο.Οι δραστηριότητες και το πρόγραμμα έχουν ως εξής:

Αλεξίπτωτο πλαγιάς
Ο αγώνας θα είναι περιφερειακός και θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι κάτοχοι διπλώματος Π.Λ και πάνω. Απογείωση θα είναι αυτή του Προφήτη Ηλία στην Κόνιτσα και η βαθμολόγηση θα γίνει με το σύστημα LEONARDO.Θα υπάρχουν δύο κατηγορίες: μία κατηγορία οι Π.Λ και μια κατηγορία όλοι οι υπόλοιποι. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Ιουνίου. Διευθυντής αγώνα: Διονύσης Βλασσόπουλος.

Ορεινό τρέξιμο
Ο αγώνας θα είναι Open και θα ξεκινάει από την πλατεία της Κόνιτσας, όπου από πλακόστρωτο καλντερίμι θα μπαίνει σε μονοπάτι για το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας.Στη συνέχεια, διασχίζοντας ένα περίπου χιλιόμετρο εντός του οικισμού, θα καταλήγει στο πέτρινο γεφύρι.Απ’ το παλιό μονοπάτι οι αθλητές θα οδηγούνται στη Μονή Στομίου, από εκεί στη θέση Μύγα κι από κει προς Καρτερό, όπου θα περάσουμε τα 2000 μέτρα υψόμετρο.Έχοντας δίπλα μας ακριβώς την Γκαμήλα και τις άλλες κορυφές της Τύμφης, το μονοπάτι επιστρέφει στις «κοπάνες» κι από εκεί στη Μύγα. Επιστροφή στη μονή Στομίου και ακολουθούμε το ίδιο παλιό μονοπάτι προς Κόνιτσα. Ο τερματισμός θα είναι κάτω ακριβώς από το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας.Η διαδρομή, υπολογίζεται στα 30 περίπου χιλιόμετρα. Το πολύ χιόνι στα τελευταία χιλιόμετρα πριν τη Μύγα, δεν μας επιτρέπουν αυτή τη στιγμή να μετρήσουμε ακριβώς τη διαδρομή, κάτι που θα γίνει μόλις θα έχουμε πρόσβαση. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Δευτέρα (αργία Αγίου Πνεύματος) 13 Ιουνίου. Διευθυντής αγώνα: Γιάννης Σταθόπουλος.

Ποδήλατο βουνού
Θα γίνει στην παλιά κλασική διαδρομή: Γαναδιό - Μοναστήρι – δάσος Σμόλικα (στη θέση Ζάρος) – Σουσνίτσα – Πηγή – Κόνιτσα.Θα υπάρχουν δύο κατηγορίες: από 15-18 ετών, με υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα, 18 και πάνω. Επίσης, θα βραβευτεί η πρώτη γυναίκα.Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου. Διευθυντής αγώνα: Κώστας Συμελίδης.

Ράφτινγκ

Ο αγώνας θα είναι διασυνοριακός (Ελλάδα – Αλβανία). Θα ξεκινήσει δύο χιλιόμετρα πριν τη γέφυρα του Μπουραζανίου και μετά από εφτά περίπου χιλιόμετρα, θα εισέλθει στο αλβανικό τμήμα του Αώου.Θα διανύσει εκεί άλλα πέντε περίπου χιλιόμετρα και θα τερματίσει κοντά στο χωριό Τσαρτσόβα. Στον αγώνα θα μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι ως πλήρωμα, διότι η διαδρομή είναι εύκολη, αρκεί ο οδηγός της βάρκας να είναι έμπειρος, κάτι που θα πιστοποιήσει η διοργανώτρια No Limits.Ο Δήμος Κόνιτσας με τον αντίστοιχο Δήμο της Αλβανικής πλευράς, θα διοργανώσουν εκδήλωση στο τέλος της διαδρομής, προς τιμή των αθλητών αλλά και στα πλαίσια της διακρατικής συνεργασίας.Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου. Διευθυντής αγώνα: Σταύρος Κωστούλας.

Παράλληλες εκδηλώσεις
Παράλληλα, διοργανώνονται και μία σειρά από άλλες εκδηλώσεις, όπως βραδιά παραδοσιακής μουσικής με δωρεάν είσοδο και τσίπουρο το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουνίου, βραδιά με ροκ συγκρότημα δίπλα στη γέφυρα του Αώου την Κυριακή 12 Ιουνίου, καθώς και δωρεάν μαθήματα αναρρίχησης βράχου από τον Ορειβατικό Σύλλογο Κόνιτσας «ΝΟΜΑΣ» όλες τις ημέρες της διοργάνωσης.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...