Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

"ΠΑΟΚ θρησκεία-τιμή και δόξα στον Πάμπλο Γκαρσία"


Την αποθέωση γνώρισε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία όταν το απόγευμα του Σαββάτου 8/10 επισκέφτηκε τον σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ στην Σκύδρα του Νομού Πέλας (που φέρει το όνομά του).

Ο Ουρουγουανός άσος του «Δικεφάλου» στη διάρκεια εκδήλωσης παρέλαβε τιμητική πλακέτα, ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμή που του έγινε και μάλιστα ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς!
Πάνω από 1000 οπαδοί του ΠΑΟΚ, εκπρόσωποι τοπικών αρχών αλλά και της τοπικής εκκλησίας, βρέθηκαν στην πλατεία της Σκύδρας για να υποδεχτούν τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός φθάνοντας στη Σκύδρα......έγινε αποδεκτός με ιδιαίτερη θέρμη και όπως σχολίαζαν εκπρόσωποι του τοπικού τύπου, τέτοια ένθερμη υποδοχή από κόσμο όλων των ηλικιών δεν έχει γίνει για κανέναν πολιτικό. Καθόλου παράξενο για τις περιοχές της Βορείου Ελλάδος όπου η υποστήριξη της ομάδας του ΠΑΟΚ ξεπερνά τα οπαδικά όρια και έχει ταυτιστεί με ολόκληρες τοπικές κοινωνίες, “συμβολίζοντας” γι αυτές πολλά περισσότερα.

Στο κλίμα της υποδοχής του Πάμπλο Γκαρσία και η τιμητική πλακέτα που παρέλαβε και στην οποία ήταν αναγραμμένο το εξής μήνυμα: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα είναι ιδέα και εσύ είσαι κομμάτι αυτής της ιδέας. Εκφραστής μέσα στο γήπεδο. ΠΑΟΚ θρησκεία, τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο Γκαρσία».

Ο Γκαρσία μετά την παραλαβή της πλακέτας έδειχνε ιδιαίτερα συγκινημένος.
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Είμαι πολύ συγκινημένος. Προσωπικά δεν έχω πάρει πολλά τρόπαια στην καριέρα μου. Η δική σας αγάπη, αλλά και αυτή η πλακέτα είναι από τα μεγαλύτερα» είπε ο Ουρουγουανός.

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει “δέσει” ιδιαίτερα με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Έναν κόσμο ιδιαίτερα πολυπληθή, που εκφράζει κυρίως μεσαία και χαμηλά στρώματα, κουβαλά μνήμες ξεριζωμού και προσφυγιάς αλλά και κουλτούρα αστικού προλεταριάτου. Ο ποδοσφαιριστής έχει αναφέρει πολλές φορές ότι προέρχεται από φτωχή οικογένεια της Λατινικής Αμερικής και αυτός είναι ο λόγος που αποφεύγει συνειδητά το σταρ σύστεμ και τέτοιου είδους συμπεριφορές, δηλώνοντας ότι θεωρεί τον εαυτό του μετανάστη εργαζόμενο και τα χρήματα που βγάζει είναι για την οικογένειά του στην Ελλάδα και στην Ουρουγουάη.
Έχει μάλιστα διαθέσει πολλά ποσά για ενίσχυση φτωχών οικογενειών και ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης (χωρίς να το διαφημίζει) ενώ πρόσφατα δέχθηκε να γίνει σημαντική περικοπή στο συμβόλιαο που έχει με τον ΠΑΟΚ συναισθανόμενος την οικονομική κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα και στους έλληνες.

Από την άλλη πλευρά, παίζει με ένα ξεχωριστό πάθος όταν ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται με ομάδες της Αθήνας και όπως έχει πεί αυτό του βγαίνει ως “συμβολή” στη “μάχη” που δίνει η Βόρεια Ελλάδα “κόντρα σε πρακτικές του Αθηνοκεντρικού κράτους”.

Όλα αυτά τον έχουν μετατρέψει σε ένα “σύμβολο” για τον λαό του ΠΑΟΚ κι αυτό εκφράζεται σε εκδηλώσεις σαν αυτή που έγινε χθές στη Σκύδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...