Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 72-70


Ο Παναθηναϊκός πάλεψε σκληρά, κοίταξε κατάματα την Μπαρτσελόνα αλλά έφυγε από το Παλάου Μπλαουγκράνα με την ήττα, καθώς έχασε με σκορ 72-70 στο πρώτο ματς της σειράς.

Η Μπαρτσελόνα έκανε το 1-0, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι μπορεί να την κοντράρει κι ελπίζει να είναι πιο τυχερός την ερχόμενη Πέμπτη (11/4). Να υπενθυμίσουμε ότι στις λεπτομέρειες ο Παναθηναϊκός είχε χάσει το πρώτο παιχνίδι της σειράς και το 2011, αν πιστεύετε στις συμπτώσεις.

Στα του αγώνα, στα 59'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Διαμαντίδης ισοφάρισε σε 64-64 και στη συνέχεια καθάρισε το ριμπάουντ. Η τελευταία επίθεση ήταν ολόκληρη για την Μπαρτσελόνα, ο Γιασικεβίτσιους έχασε την μπάλα μετά από παρέμβαση του Διαμαντίδη και μετά το τάιμ άουτ στα 2,5'' πριν το τέλος, η επίθεση ήταν για τους Ισπανούς.

Η εντυπωσιακή τάπα του Γκιστ στον Τόμιτς, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πάλεψε και προηγήθηκε με 69-70 χάρη σε τρίποντο του Γκιστ.

Στα 22'' πριν τη λήξη, ο Σάδα είχε 0/2 βολές, ο Διαμαντίδης πήρε την επίθεση στις πλάτες του, έδωσε καλή πάσα στον Γκιστ ο οποίος κέρδισε το φάουλ. Πάντως, ήταν κι αυτός άστοχος (0/2) και στη συνέχεια ο Ματσιούλις έκανε το φάουλ στον Τόμιτς στα 2''. Με τη σειρά του εκείνος ήταν άστοχος και ο Ούκιτς απλά πέταξε την μπάλα στο τέλος του χρόνου.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Σχορτσανίτη, δείχνοντας αποφασισμένος να επιβάλει το ρυθμό του. Μετά το 2-0 που έγραψε ο Σάδα, ακολούθησε ένα εντυπωσιακό 14-0 από τους "πράσινους", οι οποίοι έτρεξαν, πήραν τα ριμπάουντ, έκλεψαν και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στους Καταλανούς.

Ο Τόμιτς που ήταν η πιο αξιόπιστη λύση των Ισπανών, μείωσε σε 11-21 στο τέλος του δεκαλέπτου. Ενός δεκαλέπτου που ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλή άμυνα, περιόρισε τα λάθη του (6-2), έδωσε 4 ασίστ έναντι καμιάς της Μπαρτσελόνα και είχε πάρει λύσεις από τα 6.75μ. με 4/8 τρίποντα (0/3 οι Καταλανοί).

Αντέδρασε η Μπαρτσελόνα και πέρασε μπροστά

Στη β' περίοδο, από τη στιγμή που βρήκε στόχο το σουτ τριών πόντων του Ναβάρο, η Μπαρτσελόνα πήρε την ψυχολογία με το μέρος της και τρέχοντας ένα γρήγορο 8-0 μείωσε στο καλάθι (19-21), πιέζοντας τον Παναθηναϊκό απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη που έπαιρνε ανάσες στον πάγκο. Το σερί της Μπαρτσελόνα έφτασε το 11-0 και έτσι πήρε το προβάδισμα με σκορ 22-21, χάρη σε μία εύστοχη βολή του Τζαγουάι, παίζοντας σε εκείνο το σημείο με τους Χουέρτας, Ναβάρο και Γιασικεβίτσιους στην περιφέρεια.

Ένα τρίποντο του Ναβάρο στο 19' έφερε για πρώτη φορά την Μπαρτσελόνα στο +4 (32-28), ενώ ο Άντε Τόμιτς έγραψε το 34-30 φτάνοντας τους 10 προσωπικού του πόντους. Το σουτ τριών πόντων που επιχείρησε στο τέλος ο Ρόκο Ούκιτς ήταν άστοχο, αλλά ο Μπράμος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, γράφοντας το 34-32 του ημιχρόνου. Πλέον, οι "πράσινοι" έχαναν τη μάχη των ριμπάουντ (19-15) και είχαν ρίξει αρκετά τα ποσοστά τους (40% δίπ., 45% τριπ.).

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός επέμεινε να πηγαίνει την μπάλα στο λόου ποστ και δικαιώθηκε... Με δύο διαδοχικά σουτ του Λάσμε, οι "πράσινοι" πέρασαν ξανά μπροστά μετά από ώρα και έβαλαν δύσκολα στη Μπαρτσελόνα. Ο Διαμαντίδης έπαιξε καλά το πικ εν ρολ με το Λάσμε και ο τελευταίος κάρφωσε δύο διαδοχικές φορές, γράφοντας το 36-43 στο 25'.

Ντέρμπι για γερά νεύρα και παράταση

Ο Πασκουάλ στο δ' δεκάλεπτο θυμήθηκε τον Σάδα και τον επανέφερε στην πεντάδα της ομάδας του, με τον Ισπανό άσο να δίνει λύσεις στην επίθεση και να κρατάει την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Ο Πεδουλάκης είχε περάσει πια στο παρκέ τον Σχορτσανίτη ο οποίος έδωσε πολλές μάχες με τον Τζαγουάι.

Ακολούθησε ένα τρίλεπτο, επιθετικής αφλογιστίας και από τις δύο πλευρές με τις δύο ομάδες να χάνουν διαδοχικά σουτ. Ο Διαμαντίδης κέρδισε το φάουλ, πέτυχε 1/2 βολές κι έκανε το 60-61, ακολούθησε νέο σουτ του Σάδα και λέι απ του Τόμιτς για το 64-61. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πέτυχε σπουδαίο τρίποντο για την ισοφάριση σε 64-64 στο 39'.

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 34-32, 45-51, 64-64 (κ.α.), 72-70

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 13(1), Χουέρτας 8(1), Ναβάρο 14(4), Γιασικεβίτσιους 11(3), Γουάλας, Ίνγκλις 4, Λόρμπεκ, Τζαγουάι 9, Τόμιτς 13.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5(1), Ματσιούλις 6(1), Ούκιτς 9(2), Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 10(3), Γκιστ 14(2), Μπανκς, Σχορτσανίτης 5.

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...