Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Πανιώνιος - Ξάνθη 0-0

Ισόπαλοι χωρίς γκολ αναδείχθηκαν Πανιώνιος και Ξάνθη σε μία συναρπαστική αναμέτρηση με ένα χαμένο πέναλτι, μία αποβολή (Κάρλος Κάλβο) και δύο δοκάρια. Ακυρώθηκε κανονικό γκολ της ακριτικής ομάδας στο 90ό λεπτό.

Το πρώτο ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη σημαδεύτηκε από το χαμένο πέναλτι του Αραβίδη στο 21'. Προηγήθηκε το απλωμένο χέρι του Ντε Γκούζμαν στην περιοχή της Ξάνθης, με τον διαιτητή να δείχνει χωρίς αμέσως το σημείο του πέναλτι. Ο Αραβίδης διάλεξε γωνία, αλλά ο Τσέμα έπεσε σωστά και απομάκρυνε.


Αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή του αγώνα στα πρώτα 45 λεπτά, όπου ο ρυθμός ήταν μέτριος και η Ξάνθη ελαφρώς ανώτερη του αντιπάλου της. Πάταγε καλύτερα στο γήπεδο, αλλά χωρίς να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις. Ο Πανιώνιος από την άλλη, αδυνατούσε να βρει μια σωστή τελική πάσα και οι επιλογές στην επίθεση ήταν κάκιστες. Κολοβός και Αραβίδης έκαναν πάντα κάτι παραπάνω από αυτό που έπρεπε και έδιναν την εντύπωση ότι ήθελαν μια μπάλα μόνοι τους. Οι Νεοσμυρνιώτες πίεσαν ελαφρώς περισσότερο μετά το 35', αλλά χωρίς ουσία.

19ο λεπτό: Ο Ντε Γκουζμάν υπέπεσε σε πέναλτι (χέρι), αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Αραβίδης νικήθηκε από τον Τσέμα.

59ο λεπτό: Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κάλβο.

64ο λεπτό: Εκτέλεση φάουλ του Χοσέμι, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννακόπουλου.

78ο λεπτό: Ο νεοεισελθών Καμπάνταης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά.

79ο λεπτό: Σέντρα του Κούρου από τα δεξιά, ο Γιάννου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσέμα.

90ό λεπτό: Ο Σολτάνι βρήκε δίχτυα από κανονική θέση, αλλά ο δεύτερος βοηθός τον καταλόγισε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

Δυο άστοχα σουτ, ένα του Γιάννου στο 24' και ένα του Αραβίδη στο 38' ήταν το καλύτερο που είχαν να παρουσιάσουν οι γηπεδούχοι, ενώ το σουτ του Κάλβο που μπλόκαρε ο Γιαννακόπουλος στο 27' και άλλο ένα άστοχο του Ντε Γκούζμαν στο 45', ήταν οι καλύτερες στιγμές για τους φιλοξενούμενους.

Κι αν το πρώτο μέρος σημαδεύτηκε από το χαμένο πέναλτι, η επανάληψη στιγματίστηκε από το ακυρωθέν γκολ του Σολτάνι στο 90'. Ένα γκολ που θα έπρεπε να μετρήσει κανονικά, καθώς ο Γάλλος καλυπτόταν από τους αμυντικούς του Πανιωνίου, ερχόμενος από πίσω. Η λάθος υπόδειξη χρεώνεται στο β' βοηθό Δημήτρη Γκάγκα, ο οποίος "πήρε στο λαιμό του" και τον διαιτητή Δημήτρη Θάνο.

Από εκεί και πέρα, η δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο: ο Χοσέμι στο 64' σούταρε -μετά από κομπίνα σε φάουλ- στην οριζόντια δοκό, ενώ στο 78' και μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Καμπάνταης είχε κεφαλιά επίσης στο οριζόντιο δοκάρι.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 59', η Ξάνθη είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω μιας ανόητης ενέργειας του Κάλβο που του στοίχισε τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει ο Πανιώνιος τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά πέραν του δοκαριού του Καμπάνταη, επέδειξε αδυναμία να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις και προϋποθέσεις για γκολ. Η φλυαρία στην επίθεση και τα πολλά λάθη ήταν το χαρακτηριστικό.

Το άστοχο σουτ του Αραβίδη στο 67' και η κεφαλιά του (ολομόναχου στο σημείο) Γιάννου στο 79' που μπλόκαρε ο Τσέμα, ήταν οι καλύτερες στιγμές για τους Νεοσμυρνιώτες.

Οι συνθέσεις
Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλοχέρης, Κούρος, Κολοβός, Μενδρινός (87' Λάζνικ), Μητρόπουλος, Γιάννου, Αραβιδης (77' Καμπάνταης), Καλτσάς (65' Ντούνης).
Ξάνθη: Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Γούτας, Ντε Γκουζμάν (56' Βασιλακάκης), Φλίσκας, Χοσέμι, Σολτάνι, Σολάρι (88' Ράνος), Μάνταλος (76' Μαρίν), Κάλβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...