Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

VIDEO - Ο Ατρόμητος «φρέναρε» (0-0) τον Ολυμπιακό

Ο Ατρόμητος έγινε η δεύτερη ομάδα στη φετινή Σούπερ Λίγκα, μετά τον Παναιτωλικό, που κράτησε τον Ολυμπιακό μακριά από το γκολ και του στέρησε δύο βαθμούς.


Στην τελευταία σημερινή αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής η ομάδα των δυτικών προαστίων έμεινε στο 0-0 με τον πρωταθλητή Ελλάδας στο Περιστέρι, αποτέλεσμα που επέτρεψε στον δεύτερο ΠΑΟΚ να μειώσει τη διαφορά από τους «ερυθρόλευκους» στους οκτώ βαθμούς και στους γηπεδούχους να αυξήσουν τη διαφορά από τον τέταρτο Παναθηναϊκό στο -3.


Στο πρώτο ημίωρο οι γηπεδούχοι «μπλόκαραν» την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού, με πολύ τρέξιμο και πίεση πάνω στην μπάλα έξω από την περιοχή των «ερυθρόλευκων», για να μη βγει η πρώτη πάσα και κάνουν παιχνίδι από πίσω, ενώ ιδιαίτερο βάρος στην τακτική είχε επίσης δοθεί στη φύλαξη των πτερύγων.

Χώρος δράσης δεν υπήρχε, κυρίως για τον ιδιαίτερα διεισδυτικό Κάμπελ, που δεν έβρισκε διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία κι έτσι οι παίκτες του Μίτσελ, αν και είχαν την κατοχή αναλώθηκαν αρχικά σε κάποια μακρινά και άστοχα σουτ, που δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον Τσενάμο. Αυτό συνέβη στο 3΄ (Φουστέρ), στο 23΄ (Χολέβας) και τον Τσόρι Ντομίνγκες στις καθυστερήσεις.

Την ίδια στιγμή, απέναντι στη δραστηριότητα του αντιπάλου του ο Ατρόμητος είχε να επιδείξει ένα σουτ (άουτ) του Καραμάνου (5΄), μια κεφαλιά του Παπαδόπουλου (21΄) κι άλλη μία του Καραμάνου (30΄), που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Ρομπέρτο.

Στην επανάληψη ο πρωταθλητής κυριάρχησε, ανέβασε το ρυθμό του και άρχισε να δημιουργεί προβλήματα στον Ατρόμητο, με τον Μίτσελ να συμμετέχει από τον πάγκο περνώντας στο παιχνίδι αρχικά τον Μήτρογλου και εν συνεχεία τον Σαβιόλα.

Στο 53΄ το ξαφνικό σουτ του Μανιάτη βρήκε σε ετοιμότητα τον Τσενάμο, στο 61΄ ο Χολέβας υποχρέωσε τον τερματοφύλακα των «κυανόλευκων» σε νέα δύσκολη απόκρουση, στο 62΄ το σουτ του Παπαδόπουλου ήταν καλό μα άστοχο και στο 68΄ ο Μανιάτης «σημάδεψε» με κεφαλιά, από εκτέλεση φάουλ, το αντίπαλο δοκάρι.

Στο 71΄ ο Τσενάμο επενέβη εκ νέου στο πλασέ του Σαβιόλα και στο ίδιο λεπτό ο Παπαδόπουλος λίγο έλειψε να νικήσει τον Ρομπέρτο δίνοντας παράξενη τροχιά στην μπάλα με γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Ισπανός πορτιέρε έπεσε στη γωνία του και έδιωξε την μπάλα.

Ο Μίτσελ πέρασε και τον Βάις, ρίχνοντας όλα τα «καλά χαρτιά του» σε ταχύτητα και τεχνική στον αγώνα, αλλά η εικόνα της συνάντησης δεν άλλαξε, καθώς προς το τέλος της οι αντίπαλοι φάνηκαν να «συμβιβάζονται» με την ιδέα της ισοπαλίας και δεν θέλησαν να ρισκάρουν, με τον Κάμπελ πάντως να αστοχεί ελάχιστα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...