Σάββατο 24 Απριλίου 2010

«Χρυσός» ο Κουταβάς στο Ευρωπαϊκό τραμπολίνο εφήβων


Τη μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία της ιστορίας του πανηγυρίζει το ελληνικό τραμπολίνο χάρη στον Απόστολο Κουταβά, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τραμπολίνο εφήβων, κατά την τελευταία ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών - γυναικών και εφήβων - νεανίδων της Βάρνα, στη Βουλγαρία.
Ο 16χρονος πρωταθλητής κέρδισε τον τίτλο στην κατηγορία του με 39,70 βαθμούς και έγραψε ιστορία, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο θεσμό. Στον προκριματικό του αγωνίσματος, την Πέμπτη, ο Καλαματιανός αθλητής είχε πάρει τη 2η θέση, δείχνοντας τις προθέσεις του.
«Ήμουν προετοιμασμένος γι' αυτήν την επιτυχία. Περίμενα ότι θα κέρδιζα ένα μετάλλιο, εφόσον έκανα μία καλή εμφάνιση. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πάρω το χρυσό και αισιοδοξώ ότι θα έχω ανάλογη πορεία και στο μέλλον. Θέλω να αφιερώσω αυτήν την επιτυχία στον προπονητή μου, Βασίλη Αγγελάκο, στην οικογένειά μου και σε όλους όσοι βοήθησαν να φτάσω μέχρι εδώ. Επόμενος στόχος μου είναι η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, όπου θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό», δήλωσε ο Κουταβάς μετά την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα επιτυχία του.
Την ευκαιρία να κάνουν διπλό το θρίαμβο του ελληνικού τραμπολίνο είχαν χάσει λίγο νωρίτερα οι Σοφία Πουλουκτσή - Δάφνη Μητκίδου, που πήραν την 4η θέση στο συγχρονισμένο τραμπολίνο νεανίδων με 42,10 βαθμούς, μένοντας εκτός βάθρου για μόλις 0,60 β.. Το ελληνικό δίδυμο είχε προκριθεί με την 3η καλύτερη βαθμολογία.
Ατυχος στάθηκε και ο Τιμόθεος Κάρλσον στον τελικό του διπλού μίνι τραμπ εφήβων, όπου τερμάτισε στην 8η και τελευταία θέση με 30,70 βαθμούς, επειδή μηδενίστηκε στο πρώτο από τα δύο προγράμματά του. Ο νεαρός πρωταθλητής είχε περάσει με τη 6η επίδοση του προκριματικού.
Στην 8η θέση του ομαδικού η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό της Ενόργανης
  
Την 8η θέση στον τελικό του ομαδικού κατέλαβε η Εθνική ανδρών της ενόργανης γυμναστικής στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, όπου διεξάγεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (22-25 Απριλίου). Η ελληνική ομάδα, για την οποία η συμμετοχή στο «τοπ 8» της Ευρώπης αποτέλεσε πρωτόγνωρη εμπειρία, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και συγκέντρωσε 253,225 βαθμούς (έδαφος: 43,500, πλάγιος ίππος: 39,650, κρίκοι: 41,450, άλμα: 45,075, δίζυγο: 40,750, μονόζυγο: 42,600), βελτιώνοντας σημαντικά την συγκομιδή της σε σύγκριση με τον προκριματικό της Παρασκευής (23/04) και απέχοντας μόλις 1,750 β. από την εξάδα της τελικής κατάταξης.

Παράλληλα, για τους τρεις Έλληνες φιναλίστ των οργάνων, ο ομαδικός αγώνας αποτέλεσε την ιδανική πρόβα ενόψει των αυριανών ατομικών τελικών τους: Ο Βασίλης Τσολακίδης πήρε 15,300 βαθμούς στο δίζυγο εκτελώντας πολύ καλά το βελτιωμένο πρόγραμμά του με βαθμό δυσκολίας 6,30, ο Βλάσης Μάρας πήρε 15,175 βαθμούς στο μονόζυγο, όπου παρουσίασε το ίδιο πρόγραμμα όπως και στον προκριματικό (συντελεστής δυσκολίας 6,70), αλλά έκανε ένα βηματάκι στην έξοδο, ενώ στο έδαφος ο Λευτέρης Κοσμίδης βαθμολογήθηκε με 14,900, αφού οι κριτές του έδωσαν αρχική αξία 6,00, έναντι 6,50 που είχε το πρόγραμμά του στον προκριματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...