Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Το Μαρούσι νίκησε τον Αρη στο Αλεξάνδρειο σε... προθέρμανση για τα πλέι οφ

Επρόκειτο ξεκάθαρα για αγώνα προετοιμασίας και το Μαρούσι απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Επικράτησε του Αρη στο Αλεξάνδρειο με 84-76 και πλέον θα αντιμετωπίσει τον Κολοσσό Ρόδου με πλεονέκτημα έδρας στη πρώτη φάση των πλέι οφ. Ο δε Αρης πέφτει πάνω στον Ολυμπιακό, έχοντας τον τίτλο του αουτσάιντερ του ζευγαριού.

Χαμηλό τέμπο, σκληρές άμυνες, «αμέτρητα» διαιτητικά λάθη (που να είχε και βαθμολογικό ενδιαφέρον το παιχνίδι) και κάποια μεγάλα τρίποντα χαρακτήρισαν το πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Αρης και Μαρούσι βάδιζαν χέρι-χέρι στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα. Οι Θεσσαλονικείς - επιθετικά - βασίστηκαν στην επιθετική δεινότητα του Τζέρεμι Ρίτσαρντσον (σ. σ.: αμυντικά ήταν η. τρύπα του Αρη στη ζώνη), ενώ το δε Μαρούσι αφού εισέπραξε βοήθειες από τον Πατ Καλάθη, είδε τον Μπίλι Κις να αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή.

Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 20-19 υπέρ του Αρη, χάρη στους 12 πόντους από τον Ρίτσαρντσον. Μέχρι και το 18', καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, αλλά δύο τρίποντα από τους Κις (πέτυχε 12 πόντους στο πρώτο μέρος), Μπατή, έδωσαν στο Μαρούσι αέρα επτά πόντων (32-39, 19:30), για να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 35-39 με ένα buzzer beater από τον Μιχάλη Κακιούζη.

Οι άμυνες χαλάρωσαν στο δεύτερο μέρος. Στα πρώτα λεπτά, ο Αρης επέμεινε στην άμυνα ζώνης, το Μαρούσι έδειξε σαφή διάθεση να περάσει τη μπάλα στο καλάθι, αλλά πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Λούκας του έδωσαν αέρα εννιά πόντων (39-48, 23:30). Η αντίδραση του Αρη ήταν άμεση. Δύο τρίποντα από τους Ρίτσαρντσον, Χατζηβρέττα και ακολούθησε ένα προσωπικό ρεσιτάλ από τον Κίκι Κλαρκ.

Ο Αμερικανός σημείωσε οκτώ διαδοχικούς πόντους και μετά το 11-0 σερί, οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 53-51 (27') και 57-52 (28:30), αλλά το Μαρούσι απάντησε με σερί 8-0 και με τρίποντο του Νάντζφεϊ προηγήθηκε με 57-60 (30'). Η ταυτότητα του αγώνα δεν άλλαξε στην τελευταία πράξη. Οι δύο ομάδες σκόραραν με σχετική ευκολία, καθώς δεν υπήρχαν ατομικές άμυνες (67-67, 34'), όπου ο Ρίτσαρντσον για τον Αρη και οι δε Λούκας, Μαυροειδής για το Μαρούσι ήταν οι επιθετικές αιχμές.

Ενα εύστοχο τρίποντο του Μπαντή (71-76, 38') αποτέλεσε την απόπειρα του Αμαρουσίου για να κερδίσει το παιχνίδι, αλλά πέντε συνεχόμενοι πόντοι από τον Αρη έφεραν και πάλι το παιχνίδι στα ίσα 76-76 (38:30). Ενα απίστευτο καλάθι από τον Κις έδωσε και πάλι προβάδισμα στο Μαρούσι (76-78) και γενικότερα η ομάδα των βορείων προαστίων έκανε ένα σερί 8-0 στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα και πήρε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 35-39, 57-60, 76-84.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...