Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Γιουρόπα Λιγκ: Ατλέτικο Μαδρίτης-Φούλαμ στον τελικό


Η Ατλέτικο Μαδρίτης γνώρισε «γλυκιά» ήττα στο «Άνφιλντ» από τη Λίβερπουλ με 2-1 στην παράταση, όμως προκρίθηκε στον τελικό με το εκτός έδρας γκολ, καθώς είχε νικήσει με 1-0 στην Ισπανία. Στις 12 Μαΐου στο «Νορντμπάνκ Αρένα», θα αντιμετωπίσει τη Φούλαμ που απέκλεισε το Αμβούργο επικρατώντας με 2-1 στο Λονδίνο.

Στη φωτό ο Ντιέγκο Φορλάν πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε σε βάρος της Λίβερπουλ και έστειλε την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό
Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

Ο Ντιέγκο Φορλάν στο 102’ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα της Λίβερπουλ, μείωσε σε 2-1 και χάρισε την πρόκριση στη ομάδα του, οδηγώντας σε ένα τελικό ευρωπαϊκού Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1986. Οι «ρεντς» προηγήθηκαν στο 44’ με τον Αλμπέρτο Ακουιλάνι ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και έστειλαν το ματς στην παράταση. Οι γηπεδούχοι άγγιξαν την πρόκριση, όταν στο 95’ ο Γιόσι Μπεναγιούν έκανε το 2-0, όμως στη συνέχεια δεν άντεξαν στην πίεση των «ροχομπλάνκος» που στις 12 Μαΐου στον τελικό του Αμβούργου θα αντιμετωπίσουν τη Φούλαμ.

Φούλαμ-Αμβούργο 2-1

Η Φούλαμ ανέτρεψε το σε βάρος της σκορ στο Λονδίνο, κέρδισε με 2-1 το Αμβούργο και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ συνεχίζοντας την εντυπωσιακή της πορεία. Η αγγλική ομάδα συμμετέχει σε τελικό Κυπέλλων Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της.Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 22ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέτριτς «παγώνοντας» το «Κρέιβεν Κότατζ». Οι Άγγλοι στο δεύτερο ημίχρονο μέσα σε έξι λεπτά πέτυχαν δύο γκολ με τους Ντέιβις (69’) και Γκέρα (76’) φθάνοντας στη σπουδαία νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...