Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Απογευματινός ύπνος

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0

Μπορεί να μην είχε νικητή το ντέρμπι των «Δικεφάλων», αλλά… χαρούμενους στο φινάλε του είχε. Και αυτοί ήταν οι φιλοξενούμενοι, που με τον έναν βαθμό στο ΟΑΚΑ διατηρούνται στο κόλπο της πρώτης θέσης στα πλέι οφ και ταυτόχρονα κρατάνε την ΑΕΚ σε απόσταση ασφαλείας (στο συν τρία και έχοντάς την πια και στην έδρα τους). Και δικαιούταν ο χθεσινός ΠΑΟΚ την ισοπαλία. Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι μάλιστα, αν έπρεπε κάποια ομάδα να έπαιρνε τους τρεις βαθμούς στο χθεσινό ματς, αυτή σίγουρα ήταν των Θεσσαλονικιών, αφού ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος ήταν ανώτερη των αντιπάλων τους. Μην φανταστείτε πάντως ότι έγινε καμιά ματσάρα. Απογευματινός ύπνος ήταν η αναμέτρηση, απλώς ο ΠΑΟΚ ήταν περισσότερο ουσιαστικός και έφτανε με καλύτερες αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, χωρίς πολύ μεγάλες φάσεις πάντως.

Η ΑΕΚ έχασε τη μάχη του κέντρου (ξεκάθαρη σε ένα ακόμα ματς η έλλειψη ποιοτικού αμυντικού και κεντρικού χαφ) και ουσιαστικά τον έλεγχο του αγώνα. Ο Σάντος περιόρισε άψογα τα επιθετικά ατού του Μπάγεβιτς, με πίεση στο ξεκίνημα των επιθετικών πρωτοβουλιών της Ενωσης. Αν θέλουμε να σημειώσουμε κάποια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, θα πρέπει να φτάσουμε στο… 87’ όπου η κεφαλιά του Μαντούκα από πλεονεκτική θέση, έπειτα από σέντρα του Λαγού, έφυγε άουτ.

Τίποτε από τον Σκόκο για τους «κιτρινόμαυρους» στο χθεσινό ματς, τίποτε και από τον Μπλάνκο που τελικά ξεκίνησε βασικός, ελάχιστα πράγματα από τον Μαντούκα, ενώ όλοι οι «κιτρινόμαυροι» γενικότερα υστέρησαν, με τους Μανωλά, Αραούχο και Λεονάρντο να διασώζονται κατά κάποιον τρόπο.

Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερο στήσιμο, με τον Βιτόλο να κάνει σούπερ παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει είτε στο φάουλ του Λίνο (14’) που πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια είτε στο 39’ στο σουτ του Μουσλίμοβιτς από καλή θέση στην περιοχή.

Στο φινάλε της αναμέτρησης ο Μπάγεβιτς αποδοκιμάστηκε από τους οργανωμένους της Ενωσης με τους υπόλοιπους οπαδούς να ακολουθούν με σφυρίγματα κατά της ομάδας…

ΑΕΚ: Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Λαγός, Αραούχο, Καφές, Γιάχιτς (87’ Γκερέιρο), Λεονάρντο (54’ Τζιμπούρ), Μαντούκα, Σκόκο, Μπλάνκο (65’ Νέμεθ).
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σαβίνι, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ιβιτς (87’ Φιλομένο), Βιεϊρίνια (83’ Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (73’ Εντίνιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...