Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Η Μπάγερν θα είναι η μία από τις δύο φιναλίστ του τελικού του Champions League


Η Μπάγερν θα είναι η μία από τις δύο φιναλίστ του τελικού του Champions League που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στο «Σαντιάγο Μπερναμπάου» της Μαδρίτης. Οι Βαυαροί επιβλήθηκαν της Λιόν με 3-0 μέσα στο «Ζερλάν» χάρη σε χατ-τρικ του Όλιτς και σε συνδυασμό με τη νίκη του (1-0) στο Μόναχο, πήραν την πρόκριση.
Η γερμανική ομάδα θα μάθει την αντίπαλό της την Τετάρτη από τον δεύτερο ημιτελικό μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ίντερ (Καμπ Νου, 21:45, ΝΕΤ) στη ρεβάνς της νίκης των «νερατζούρι» με 3-1 στο Μιλάνο.
Η Μπάγερν θα διεκδικήσει την επιστροφή της στην κορυφή της Ευρώπης, εννέα χρόνια μετά το 2-1 επί της Βαλένθια στον τελικό του Μιλάνο (2001) που σήμανε τον τέταρτο τίτλο της στον κορυφαίο ποδοσφαιρικό διασυλλογικό θεσμό της «γηραιάς ηπείρου».
ΛΙΟΝ - ΜΠΑΓΕΡΝ 0-3
Στο κατάμεστο «Ζερλάν», η Μπάγερν έχασε μοναδική ευκαιρία για να προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Όλιτς κέρδισε τη μπάλα ύστερα από σοβαρό λάθος του Κρις και «σέρβιρε» στον Μίλερ, ο οποίος πλάσαρε μόλις άουτ σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Λορίς.
Ωστόσο, ο νεαρός άσος των Βαυαρών εξιλεώθηκε στο 26', όταν ταλαιπωρώντας την άμυνα των «λιονέ» γύρισε στον Όλιτς, που πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.
Ο Μπάστος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 31' σουτάροντας άουτ από κοντά, στην τελευταία καλή στιγμή ενός πρώτου ημιχρόνου που είχε ταχύτητα και ρυθμό αλλά όχι ανάλογη ποιότητα.
Οι Γάλλοι έπρεπε πλέον να σημειώσουν τρία γκολ για να προκριθούν, εγχείρημα που έμοιαζε πολύ δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα τόσο ανταγωνιστική και οργανωμένη όσο η φετινή Μπάγερν. Η αποβολή του Κρις με δεύτερη κίτρινη κάρτα (59') σήμανε και το τυπικό τέλος των όποιων ελπίδων της Λιόν να ανατρέψει την κατάσταση, ενώ τη χαριστική βολή έδωσε το δεύτερο γκολ του Ίβιτσα Όλιτς, στο 67', από πάσα του Χαμίτ Αλντιντόπ.
Ο Κροάτης επιθετικός ολοκλήρωσε τη μαγική βραδιά του στο 78', όταν έκανε το 3-0 με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Λαμ, απέναντι σε μια ομάδα που βρισκόταν σε αγωνιστική αποσύνθεση.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2' Ο Μίλερ χάνει βέβαιο γκολ! Ο Όλιτς ντριμπλάρει τον Κρις και τροφοδοτεί τον νεαρό επιθετικό, ο οποίος μόνος απέναντι στον Λορίς αστοχεί
22' Η Λιόν πιέζει, όμως η Μπάγερν είναι αυτή που φτάνει ευκολότερα στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο το ματς κυλάει χωρίς ιδιαίτερες φάσει
26' ΓΚΟΛ 0-1 Σε αντεπίθεση δύο εναντίον τριών, ο Μίλερ γυρνά την μπάλα και βρίσκει τον Όλιτς ο οποίος δεν δυσκολεύεται να νικήσει τον Λορίς και να δώσει στην μπάγερν σκορ πρόκρισης
30' Ο Μπάστος δεν βρίσκει σωστά την μπάλα και ανενόχλητος απέναντι στον Μπουτ στέλνει την μπάλα άουτ
32' Σουτ του Ρόμπεν με αριστερό, η μπάλα βγαίνει κόρνερ μετά από παρέμβαση του Γκοναλόμ όμως ο βοηθός διαιτητή δείχνει άουτ
49' Από τον νεοεισελθόντας Γκομίς η πρώτη φάση του β' μέρος, όμως ο παίκτης της Λιόν αστοχεί
53' Δυνατό σουτ του Σβαϊνστάγκερ έξω από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
56' Πλασέ του Ρόμπεν, ο Λορίς διώχνει εντυπωσιακά
59' Αποβολή: δεύτερη κίτρινη στον Κρις που χειροκρότησε ειρωνικά τον Μπουζάκα
67' ΓΚΟΛ 0-2 Ο Όλιτς πήρε την μπάλα από τον Αλτιντοπ και νίκησε τον Λορίς σιγουρεύοντας τη θέση της Μπάγερν στον τελικό της Μαδρίτης
78' ΓΚΟΛ 0-3 Ο Όλιτς ολοκληρώνει τον προσωπικό θρίαμβό του με κεφαλιά
90' +1 Κοντά στο γκολ βρέθηκε ο Αλτιντόπ που σημάδεψε το αριστερό παραθυράκι της εστίας της Λιόν αλλά δεν βρήκε τον στόχο
Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)
Κίτρινες: Γκοναλόν, Κρις - Αλντιντόπ
Κόκκινη: 59' Κρις (2η κίτρινη)
ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιέλ): Λορίς, Ρεβεγέρ, Κρις, Μπουμσόνγκ, Σισοκό (46' Γκομίς), Γκοναλόν, Μακούν, Γκοβού, Ντελγάδο (67' Πιάνιτς), Μπάστος, Λισάντρο Λόπες (79' Εντερσον).
ΜΠΑΓΕΡΝ (Λουίς Φαν Χάαλ): Μπουτ, Λαμ, Φαν Μπούιτεν (46' Ντε Μικέλις), Μπαντστούμπερ, Κοντέντο, Ρόμπεν (76' Κλόζε), Σβαϊνστάιγκερ (78' Αλάμπα), Φαν Μπόμελ, Αλντιντόπ, Μίλερ, Ολιτς.
Την Τετάρτη... ο χρόνος σταματάει στη Βαρκελώνη

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ο έτερος ημιτελικός που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο «Καμπ Νου» με τη Μπαρτσελόνα να υποδέχεται την Ίντερ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο κατάφερε στο Μιλάνο αφενός να εγκλωβίσει την επιθετική λειτουργία της «Μπάρτσα» και αφετέρου να εκμεταλλευθεί τα αμυντικά κενά των Καταλανών, οδηγώντας την Ίντερ σε μία εντυπωσιακή νίκη με 3-1.

Πρόκειται για ένα σκορ που δύσκολα ανατρέπεται σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ειδικά όταν το πλεονέκτημα ανήκει σε ιταλική ομάδα και με τον κορυφαίο τεχνικό στον πάγκο.

Όταν όμως αντίπαλος είναι η σημερινή Μπαρτσελόνα, έστω και χωρίς τον καλύτερο αμυντικό της, Κάρλες Πουγιόλ που είναι τιμωρημένος, κάθε πρόβλεψη καθίσταται επισφαλής, αφού ο Μέσι και η παρέα του, είναι ικανοί να διαλύσουν οποιοδήποτε σύστημα, εφόσον βρεθούν σε καλή βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...