Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Johnson και... Johnson

ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0
Ο Ολυμπιακός είχε τα δοκάρια, ο Αρης τα γκολ στη χθεσινή αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό φορ Εντι Τζόνσον που βρήκε δίχτυα δύο φορές, η ομάδα του Εκτορ Ραούλ Κούπερ πήρε μια σημαντική νίκη (2-0) στο ξεκίνημα των πλέι οφ. Οι «κίτρινοι» ξεπέρασαν και την κούραση αλλά και την απογοήτευση από τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου και κάλυψαν το βαθμολογικό μειονέκτημα (είχαν μπει χωρίς βαθμό στα πλέι οφ). Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έκαψε ένα καλό χαρτί για να ξεφύγει στην κούρσα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους (δύο φορές «σημάδεψαν» το δοκάρι), ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση να πάρουν τον χώρο της μεσαίας γραμμής και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Στο 29’ ο Κόκε πλάσαρε άουτ, από καλή θέση μέσα στην περιοχή, ενώ ελάχιστα πλάι από το κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη πέρασε δύο λεπτά αργότερα ένα σουτ του Νέτο. Οι επιθέσεις των «κίτρινων» εκδηλώθηκαν κυρίως από την αριστερή πλευρά όπου ο Αντού κυριάρχησε στις μονομαχίες του με τον Γκαλίτσιο. Η πίεση καρποφόρησε στο 39’. Ο Αμερικανός έβγαλε τη σέντρα και ο Τζόνσον με κεφαλιά νίκησε τον Νικοπολίδη. Δύο λεπτά μετά το 1-0 ο Ολυμπιακός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ομως η σέντρα-σουτ του Ραούλ Μπράβο έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σηφάκη.

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό το δεύτερο 45λεπτο. Ο Ντάρμπισιρ, που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι, έπιασε τον «κεραυνό» έξω από την περιοχή και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι (αφού πρώτα τη βρήκε με τα ακροδάχτυλα ο γκολκίπερ του Αρη). Στο 54’ ο Αρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να βγάλει εκτός αγώνα τους Πειραιώτες. Ο Γκαλίτσιος έκανε ένα «άτσαλο» μαρκάρισμα στον Αντού, μέσα στην περιοχή, και ο Δαλούκας έδωσε πέναλτι. Στην εσχάτη των ποινών, όμως, ο Νικοπολίδης είπε «όχι» στον Κόκε! Στο 56’ ο Μήτρογλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν υπήρξε γκολ αφού ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ. Στο τελευταίο ημίωρο ο Αρης έδωσε γήπεδο και ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά.

Στις καθυστερήσεις ένα λάθος του Μέλμπεργκ έδωσε τη δυνατότητα στον Τζόνσον να περάσει και τον Νικοπολίδη και με πλασέ να γράψει το τελικό σκορ (2-0).

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Νασούτι, Ρονάλντο, Βανγκέλι, Γκαρσία (83’ Πρίττας), Φερνάντες, Μεριέμ (75’ Χαβίτο), Κόκε, Αντού (89’ Ντέιλι), Τζόνσον.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα (84’ Γ. Παπαδόπουλος), Λεονάρντο (46’ Ντάρμπισιρ), Οσκαρ, Λούα Λούα, Μήτρογλου.  ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...