Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Στην κορυφή η Μάντσεστερ Γ., καταδικαστική ήττα για Χαλ


Η Τότεναμ έκανε τη ζημιά στις Αρσεναλ και Τσέλσι τις προηγούμενες αγωνιστικές, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη... γλίτωσε! Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» επικράτησαν με 3-1 των «Πετεινών» στο «Ολντ Τράφορντ» και σκαρφάλωσαν στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +2 από την Τσέλσι, που όμως έχει έναν αγώνα λιγότερο.
Αντίθετα, σε θαύμα θα πρέπει να ελπίζει η Χαλ Σίτι για να παραμείνει στην κατηγορία, μετά την εντός έδρας ήττα της με 0-1 από τη Σάντερλαντ. Οι «μαύρες γάτες» προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό, χάρη σε κεφαλιά του Ντάρεν Μπεντ, ενώ ο Τζίμι Μπούλαρντ στάθηκε μοιραίος για τους γηπεδούχους, αστοχώντας σε πέναλτι.
Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε «λευκή» ισοπαλία από την Αρσεναλ στο Λονδίνο και βρίσκεται πάντα στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης που οδηγεί στο Champions League.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 3-1
Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ήταν ο... μοιραίους παίκτης για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, καθώς έχασε αρκετές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, αλλά το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, η Τότεναμ βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά Ντεφόε και Παβλιουτσένκο δεν κατάφεραν να στείλουν υπό πίεση την μπάλα στα δίχτυα λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους.

Ο Μπερμπάτοφ έχασε άλλη μια σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 53', αλλά στο 58' ο Πατρίς Εβρά κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μπενουά Ασού - Εκοτό και ο Ράιαν Γκιγκς που ανέλαβε την εκτέλεση δεν αστόχησε.

Ο Λέντλι Κινγκ κατάφερε να φέρει με κεφαλιά το ματς στα ίσα στο 70', αλλά ο Νάνι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Μπέμπηδες 10 λεπτά αργότερα.

Το οποιοδήποτε άγχος απέβαλε από τους συμπαίκτες του ο Γκιγκς ξανά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 86', σε παράβαση που κέρδισε ο Νάνι σε ανατροπή του από τον Παλάσιος.
Κι ενώ η μάχη του τίτλου «φουντώνει», φαίνεται πως κλείνει το «μέτωπο» που αφορά στην αποφυγή του υποβιβασμού. Η Χαλ ηττήθηκε και από τη Σάντερλαντ εντός έδρας (την Τετάρτη έχασε από την Αστον Βίλα) και οι ελπίδες της για παραμονή είναι μόνο μαθηματικές.
Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τη Μπέρνλι, εκτός κι αν καταφέρει την Κυριακή να πάρει τους τρεις βαθμούς εναντίον της Λίβερπουλ. Ετσι όλα δείχνουν πως αυτές θα είναι οι δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν την Πόρτσμουθ στην Τσάμπιονσιπ.
Γουέστ Χαμ - Γουίγκαν 3-2
Αλμα παραμονής στην Premier League έκανε η Γουέστ Χαμ, που επικράτησε 3-2 της Γουίγκαν, που επίσης δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή της. Αντίθετα, μόνο με θαύμα θα σωθεί πλέον η Χαλ Σίτι, μετά και την επεισοδιακή εντός έδρας ήττα της 1-0 από τη Σάντερλαντ.
Τα πράγματα ξεκίνησαν... εφιαλτικά για τα «σφυριά» που μόλις στο 4ο λεπτό είδαν τον Τζόναθαν Σπέκτορ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του έπειτα από κόρνερ του Μπεν Γουότσον.
Ο Ιλάν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 31' έπειτα από σέντρα του Κάρλτον Κόουλ και ο Ράντοσλαβ Κόβατς έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 45'. Ο Χιούγκο Ροδαγιέγα έκανε το 2-2 μετά από άλλο ένα κόρνερ του Γουότσον στο 52', αλλά ο Σκοτ Πάρκερ πέτυχε το νικητήριο γκολ - ανάσα για τα Σφυριά στο 77'.
Τα... αίματα άναψαν στη συνέχεια, με τους Γιόζι Αλτιντορ και Αλαν Χάτον να αποβάλλονται στο 45', με τον πρώτο να... κουτουλάει τον δεύτερο, ενώ και ο προπονητής των φιλοξενουμένων, Στιβ Μπρους, παρακολούθησε τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης από την εξέδρα, καθώς αποβλήθηκε λόγω των συνεχών διαμαρτυριών του.
Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (36η αγωνιστική)
Μάντσεστερ Γ.-Τότεναμ   3-1   (58' πεν., 86' πεν. Γκιγκς, 81' Νάνι - 70' Κινγκ)  
Μπόλτον-Πόρτσμουθ       2-2   (26' Κλάσνιτς, 28' Ντέιβις - 54', 68' Ντιντάν)  
Χαλ-Σάντερλαντ          0-1   (7' Μπεντ)  
Γουέστ Χαμ-Γουϊγκαν     3-2 (31' Ιλάν, 45' Κόβατς, 77' Πάρκερ - 4' αυτ. Σπέκτορ, 52' Ρονταλέγκα)  
Γουλβς-Μπλάκμπερν       1-1 (81' Μπλέικ - 28' Νίλσεν)  
Αρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι 0-0  
   
Κυριακή:  
Αστον Βίλα-Μπέρμιγχαμ  
Μπέρνλι-Λίβερπουλ  
Εβερτον-Φούλαμ  
Τσέλσι-Στόουκ Σίτι  
   
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 35 αγώνες)  
Μάντσεστερ Γ.    79 -36αγ.  
Τσέλσι           77  
Αρσεναλ          72 -36αγ.  
Τότεναμ          64  
Μάντσεστερ Σίτι  63  
Αστον Βίλα       61  
Λίβερπουλ        59  
Εβερτον          54  
Μπέρμιγχαμ       47  
Μπλάκμπερν       44 -36αγ.  
Σάντερλαντ       44 -36αγ.  
Στόουκ Σίτι      43 -34αγ.  
Φούλαμ           43 -34αγ.  
Μπόλτον          36 -36αγ.  
Γουίγκαν         35 -36αγ.  
Γουλβς           35 -36αγ.  
Γουέστ Χαμ       34 -36αγ.  
Χαλ              28 -36αγ.  
Μπέρνλι          27  
Πόρτσμουθ        15 -36αγ.  
* Η Πόρτσμουθ έχει -9 βαθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...