Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Η «μάχη» της premier league συνεχίζεται, δύσκολο έργο για Ρόμα

Η αδρεναλίνη έχει φτάσει στα ύψη, με την premier league να μπαίνει στις τελευταίες τρεις στροφές της και όλα τα μέτωπα να παραμένουν ανοιχτά. Το Σαββατοκύριακο διεξάγεται η 36η αγωνιστική και η Τσέλσι, που υποδέχεται τη Στόουκ Σίτι, έχει έναν βαθμό διαφορά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία φιλοξενεί την Τότεναμ.
Τα πράγματα είναι απλά: όποιος χάσει βαθμούς, χάνει και τον τίτλο! Αυτό αφορά κυρίως τη Γιουνάιτεντ, η οποία επιδιώκει να διατηρηθεί η διαφορά στο μίνιμουμ μέχρι την επόμενη Κυριακή (2/5), όπου η Τσέλσι αγωνίζεται στο 'Ανφιλντ' με τη Λίβερπουλ. Οι δύο προπονητές προσπαθούν να αποσυμφορήσουν τους παίκτες τους από το άγχος, με τον Φέργκιουσον να χαρακτηρίζει 'αηδίες' τα περί αποχώρησής του και τον Αντσελότι να υποστηρίζει ότι αύριο θα προτιμήσει να πάει στον κινηματογράφο, παρά να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Γιουναϊτεντ με την Τότεναμ!

Αξιοσημείωτη για την αγωνιστική είναι η ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα σε 'κόκκινους διάβολους' και 'πετεινούς'. Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον έχει ηττηθεί μόνο μία φορά στον 21ο αιώνα από την Τότεναμ κι αυτή πριν από εννέα χρόνια. Στις 19 Μαϊου του 1991 οι 'Σπερς' είχαν επικρατήσει 3-1 στο Λονδίνο και από τότε ακολούθησαν 21 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς ήττα για τη Γιουνάιτεντ!

Απλά είναι τα πράγματα, λοιπόν. Οποιος χάσει, χάνεται κι αυτό ισχύει σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα. Συνοπτικά:

- Για την τέταρτη θέση: Η Αστον Βίλα φιλοξενεί τη Μπέρμιγχαμ σε ένα σπουδαίο τοπικό ντέρμπι. Θέλει μόνο νίκη, απλώς για να ελπίζει σε 'στραβοπάτημα' της Τότεναμ και της Μάντσεστερ Σίτι (εκτός με Αρσεναλ). Ούτως ή άλλως, όμως, την περιμένει μία πολύ δύσκολη αποστολή την επόμενη εβδομάδα, στο 'Σίτι οφ Μάντσεστερ'.

- Για τη 'σωτηρία': Η Χαλ και η Μπέρνλι παίζουν εντός έδρας με τη Σάντερλαντ και τη Λίβερπουλ, αντίστοιχα. Μόνο με νίκη θα έχουν ρεαλιστικές ελπίδες παραμονής. Αλλιώς, θα ακολουθήσουν την Πόρτσμουθ στην Τσάμπιονσιπ.

- Για την Ευρώπη: Από τη στιγμή που η Πόρτσμουθ (φιναλίστ του κυπέλλου) δεν πήρε άδεια συμμετοχής, τα επτά ευρωπαϊκά 'εισιτήρια' έχουν ήδη 'κλείσει'. Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ είναι οι σίγουρες για το Τσάμπιονς Λιγκ. Από τις Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Άστον Βίλα, μία θα παίξει στους προκριματικούς της κορυφαίας διοργάνωσης και οι υπόλοιπες τρεις στο Γιουρόπα Λιγκ.

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής:
Σάββατο:

Μάντσεστερ Γ.-Τότεναμ

Μπόλτον-Πόρτσμουθ

Χαλ-Σάντερλαντ

Γουέστ Χαμ-Γουϊγκαν

Γουλβς-Μπλάκμπερν

Αρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι

Κυριακή:

Αστον Βίλα-Μπέρμιγχαμ

Μπέρνλι-Λίβερπουλ

Εβερτον-Φούλαμ

Τσέλσι-Στόουκ Σίτι
Στο campionato...
«Επικίνδυνη αποστολή» περιμένει τη Ρόμα στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ιταλικό πρωτάθλημα. Η πρωτοπόρος του καμπιονάτο υποδέχεται το βράδυ της Κυριακής (21:45) στο «Ολίμπικο» τη Σαμπντόρια και θέλει τη νίκη για να παραμείνει στην κορυφή, καθώς η Ίντερ ακολουθεί σε απόσταση... αναπνοής. Ωστόσο, το έργο των «τζιαλορόσι» δεν είναι εύκολο, καθώς η Σαμπντόρια θέλει βαθμούς, προκειμένου να παραμείνει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, η οποία δίνει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Στο μεταξύ, οι «νερατζούρι» του Ζοζέ Μουρίνιο, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη 3-1 επί της Μπαρτσελόνα στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, υποδέχονται στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» την Αταλάντα, η οποία βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, και θα προσπαθήσουν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, προκειμένου να στρέψουν την προσοχή στον αγώνα ρεβάνς της προσεχούς Τετάρτης με τους «μπλαουγκράνα» στο «Καμπ Νου».

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Ίντερ-Αταλάντα 24/4

Παλέρμο-Μίλαν 24/4

Ουντινέζε-Σιένα 25/4

Λιβόρνο-Κατάνια 25/4

Γιουβέντους-Μπάρι 25/4

Φιορεντίνα-Κιέβο 25/4

Μπολόνια-Πάρμα 25/4

Τζένοα-Λάτσιο 25/4

Νάπολι-Κάλιαρι 25/4

Ρόμα-Σαμπντόρια 25/4
Στην primera division...
Την ευκαιρία να ξεσπάσει μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα έχει η Μπαρτσελόνα, που υποδέχεται το Σάββατο την ουραγό Χερέθ, στο πλαίσιο της 34ης ημέρας του ισπανικού πρωταθλήματος. Μετά την ισοπαλία με την Εσπανιόλ και την ήττα 3-1 από την Ιντερ, στον πρώτο ημιτελικό του Champions League, οι «μπλαουγκράνα» έχουν μία «χρυσή» ευκαιρία να πανηγυρίσουν μία εύκολη νίκη και να... ξεμουδιάσουν ενόψει της αποφασιστικής σημασίας ρεβάνς με τους πρωταθλητές Ιταλίας, την προσεχή Τετάρτη στο «Καμπ Νου».

Την ίδια ημέρα, η Ρεάλ Μαδρίτης δοκιμάζεται στο «Ρομαρέδα» απέναντι στη Σαραγόσα και η νίκη είναι «μονόδρομος» για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, προκειμένου να παραμείνει σε απόσταση επαφής από την κορυφή. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν θα είναι εύκολη λεία, αφού μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Από εκεί και πέρα, η τρίτη Βαλένθια υποδέχεται την ντεφορμέ Λα Κορούνια και η Μαγιόρκα περιμένει στην πανίσχυρη έδρα της τη Μάλαγα, με στόχο να παραμείνει στην προνομιούχο τέταρτη θέση. Τους νησιώτες ακολουθεί κατά πόδας η Σεβίλη, η οποία δοκιμάζεται στο «Αλφόνσο Πέρεθ» απέναντι στη δυνατή Χετάφε.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

Μπαρτσελόνα-Χερέθ 24/4

Σαραγόσα-Ρεάλ Μαδρίτης 24/4

Βαλένθια-Λα Κορούνια 24/4

Σπόρτινγκ Χιχόν-Βαγιαδολίδ 25/4

Σανταντέρ-Βιγιαρεάλ 25/4

Αλμερία-Εσπανιόλ 25/4

Μαγιόρκα-Μάλαγα 25/4

Ατλέτικο Μαδρίτης-Τενερίφη 25/4

Χετάφε-Σεβίλη 25/4

Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 26/4
Στο campionnat
Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου, θα επιδιώξει να κάνει η Μαρσέιγ, καθώς στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής του σαμπιονά, υποδέχεται την Σεντ Ετιέν και είναι το απόλυτο φαβορί για την νίκη.
Παράλληλα, η Οσέρ θέλει θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Τουλούζ για να παραμείνει στην δεύτερη θέση, ενώ η Μονπελιέ έχει δύσκολο έργο στην έδρα της Νανσί.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 24 Απριλίου

Νανσί-Μονπελιέ

Λοριάν-Μπορντό

Σοσό-Μπουλόν

Λε Μαν-Λιλ

Νις-Γκρενόμπλ

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεν

Κυριακή 25 Απριλίου

Λανς-Βαλανσιέν

Τουλούζ-Οσέρ

Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...