Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Αναβλήθηκε το φάιναλ-φορ του χάντμπολ λόγω των επεισοδίων!


Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες σημειώθηκαν στο κλειστό γήπεδο της Λαμίας και είχαν ως αποτέλεσμα την επ’ αόριστον αναβολή του αγώνα χάντμπολ μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.
Λίγο μετά τις 6 το πρωί έφτασαν στη Λαμία περίπου 100 φίλοι του ΠΑΟΚ, μετέβησαν σε συνδέσμους φιλάθλων της ΑΕΚ και έγιναν μεγάλες συμπλοκές. Υπήρξαν συμπλοκές στους δρόμους, πληροφορίες αναφέρουν για εννιά τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, ενώ έγινε χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία. Ζημιές έγιναν και σε πολλά σημεία του κέντρου της πόλης.

Η διοργάνωση, με δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας κ Σίμου Λαζαρίδη αναβλήθηκε, αφού στο κλειστό της Λαμίας έχουν γίνει σημαντικές ζημιές σε όλους τους χώρους, ακόμα και στο παρκέ, το οποίο έχει καεί σε αρκετά σημεία από ρίψη φωτοβολίδων.

Οπαδοί των δύο ομάδων είχαν μπει στο κλειστό αφού στις 15.00 ήταν προγραμματισμένος ο ημιτελικός. Άρχισαν ανταλλαγή φωτοβολίδων και μολότοφ, χωρίς να υπάρχει αρχικά αντίδραση από την αστυνομία. Οι παίκτες των δύο ομάδων αποχώρησαν σοκαρισμένοι στα αποδυτήρια, ενώ τραυματίστηκε μία από τις γραμματείς του αγώνα. Αποφασίστηκε  αρχικά να εκκενωθούν οι εξέδρες, αυτό έγινε, αλλά η διεξαγωγή των αγώνων ήταν δύσκολη λόγω των ζημιών.

Μέχρι το απόγευμα είχαν συλληφθεί έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ και 10 οπαδοί της ΑΕΚ. Μετά τις συλλήψεις που διέταξε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών της Λαμίας, έχει οξυνθεί το κλίμα μεταξύ των οπαδών και των δύο ομάδων, οι οποίοι έχουν προκαλέσει ζημιές σε περιφερειακά σουπερμάρκετ από όπου άρπαξαν τρόφιμα.
Αμέσως μετά την εκκένωση του γηπέδου από τις αστυνομικές δυνάμεις, ορισμένοι από τους φιλάθλους της ΑΕΚ αναχώρησαν για την Αθήνα ενώ περίπου 200 άλλοι οπαδοί της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν στους δρόμος της Λαμίας με τους αστυνομικούς να τους καταδιώκουν.
Σημειώνεται ότι σε λίγη ώρα συνεδριάζει έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις πολλαπλές ζημιές που έχουν προκληθεί τόσο στο κλειστό γήπεδο όσο και στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...