Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ο Β.Μαρινάκης παραδέχθηκε το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ο Σωκράτης Κόκκαλης έδωσε εντολή στους διοικούντες την ΠΑΕ να ανοίξουν νέο κύκλο συζητήσεων με υποψήφιους επενδυτές και διατηρεί στάση αναμονής. Την ίδια ώρα, αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας που αγωνιούν για το μέλλον τους, καθώς δεν γνωρίζουν αν βρίσκονται στα πλάνα του συλλόγου για τη νέα σεζόν.
Αυτός που προβάλλει ως ο πιθανότερος συνομιλητής με τον Κόκκαλη είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Μάλιστα Έλληνας εφοπλιστής, πρώην πρόεδρος του ΤΑΠ Ολυμπιακός, παραδέχθηκε το Σάββατο με δηλώσεις του στο sport24.gr ότι ενδιαφέρεται για την προεδρία της ΠΑΕ.
Ειδικότερα δήλωσε:
«O Ολυμπιακός πάντα με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει, γι αυτό θα τοποθετηθώ επίσημα όταν ακούσω μια συγκεκριμένη πρόταση από τον κύριο Κόκκαλη με την επιστροφή μου απο το εξωτερικό. Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα, είναι θρύλος, γι αυτό δεν πιστεύω σε αποτιμήσεις μετοχών, σε κερδοφόρες ΠΑΕ, σε οικόπεδα-φιλέτα και σε παζαρέματα για την αγορά τους.
» Ο Ολυμπιακός δεν διαπραγματεύεται, είναι κάτι μαγικό στο μυαλό. Με αυτές τις αρχές μεγάλωσα στο Πασαλιμάνι, έτσι με γαλούχησε ο πατέρας μου Μιλτιάδης, από την πρώτη στιγμή που με πήρε μαζί του στο Καραϊσκάκη. Γι' αυτό λοιπόν όσα χρήματα και να βάλεις στον σύλλογο τα ξεχνάς, δεν τα ζητάς ποτέ πίσω και φεύγοντας καλύπτεις τις υποχρεώσεις σου γιατί είναι προσφορά στην ιδέα που λέγεται Ολυμπιακός.
» Αυτό έπραξα στο παρελθόν, όποτε ασχολήθηκα με τμήματα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού κι έτσι θα πράξω και στο μέλλον όποτε ασχοληθώ με την αγαπημένη μας ομάδα».
Σενάρια συνεργασίας με Λαυρεντιάδη
Ένα ακόμα σενάριο, παρουσιάζει τους Μαρινάκη και Λαυρέντη Λαυρεντιάδη διατεθειμένους να ρίξουν 100 εκ. ευρώ και να αποκτήσουν το μετοχικό πακέτο της ΠΑΕ. Από την στιγμή που ο Κόκκαλης είπε «κουράστηκα να πληρώνω», η προοπτική πολυμετοχικού σχήματος με τη συμμετοχή των Μαρινάκη και Λαυρεντιάδη, φαντάζει ιδιαίτερα αισιόδοξη για τον σύλλογο του Πειραιά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι τη γενική συνέλευση στις 14 Ιουνίου, θα κρατήσει όσους ασχολούνται με τον Ολυμπιακό σε εγρήγορση. Οι όποιες εξελίξεις θα σηματοδοτήσουν μεγάλες αλλαγές στον Ολυμπιακό και θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της ομάδας.
Θεοδωρίδης: «Πρότεινα Σάντος και Μπάγεβιτς»
Γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας αποκάλυψε ότι πρότεινε ο Σάββας θεοδωρίδης στη διάρκεια του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μάλιστα τόνισε ότι οι προτάσεις του αφορούσαν στα ονόματα των Βαλβέρδε, Μπάγεβιτς και Σάντος.
Ειδικότερα, ο Σάββας Θεοδωρίδης δήλωσε στον Novasport Fm:
«Η προεργασία για τον προπονητή γίνεται από τώρα. Εγώ είπα είτε να έρθει ο Βαλβέρδε, είτε κάποιος με το στιλ του, είτε ο Μπάγεβιτς, είτε ο Σάντος. Να είναι δηλαδή ένας τεχνικός που να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Για το θέμα Μπάγεβιτς πιστεύω πως όλα γίνονται ενώ ο κ. Σάντος απέδειξε πως έκανε τον ΠΑΟΚ μία καλοκουρδισμένη ομάδα».
Αγωνία για όσους λήγουν τα συμβόλαια
Ωστόσο, το πάγωμα στις όποιες εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχει προκαλέσει την αγωνία των ποδοσφαιριστών. Ιδιαίτερα όσων ολοκληρώνονται τα συμβόλαια και δεν έχουν ενημερωθεί από την ομάδα για το αν υπολογίζονται ή όχι. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται εννιά ποδοσφαιριστές, με τον Αντώνη Νικοπολίδη να είναι ο μόνος που αναμένεται να πληροφορηθεί νωρίτερα απ' όλους για τις προθέσεις του Ολυμπιακού.

Ο 39χρονος τερματοφύλακας φαίνεται να έχει αποφασίσει να κρεμάσει τα γάντια του, αλλά αρκετοί πιστεύουν πως αν του παρουσιαστεί ένα σοβαρό πλάνο από τη διοίκηση, θα το ξανασκεφτεί και ενδεχομένως να αλλάξει απόφαση. Από εκεί και πέρα όμως, οι Πάβελ Κόβατς, Λεωνίδας Παναγόπουλος, Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Ντιντιέ Ντομί, Τάσος Πάντος, Ιεροκλής Στολτίδης, Λομάνα Λούα Λούα και Ούρκο Πάρντο βρίσκονται πραγματικά στον αέρα.

Ο Ντάτολο θεωρείται ήδη ξένο σώμα, ενώ και η προθεσμία του Ολυμπιακού για να ανανεώσει τα συμβόλαια των Λούα Λούα και Πάρντο έληξε. Ολων των υπολοίπων ολοκληρώνονται τέλη του Ιουνίου και θα πρέπει στις 14 Ιουνίου να δώσουν το παρών στην πρώτη της προετοιμασίας. Ωστόσο, μέχρι τότε δεν θα γνωρίζουν αν θα πρέπει ή όχι να αναζητήσουν νέα ποδοσφαιρικοί στέγη.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το μέλλον τους. Αναμένεται να συζητηθούν αναπροσαρμογές στα συμβόλαια, με μειωμένες αποδοχές, ενώ σε κάποιους θα μπει ταμπέλα... πωλητήριο. Το σίγουρο είναι πως άπαντες συνδέονται άρρηκτα με τις διοικητικές εξελίξεις και είναι επίσης αναγκασμένοι να κάνουν υπομονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...