Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Σοβαρά επεισόδια στη Λαμία

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Λαμίας ύστερα από τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, οι οποίοι βρέθηκαν στην πόλη από χθες το βράδυ ενόψει του ημιτελικού αγώνα χάντμπολ στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.



Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου  όταν περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ έκανε πορεία στο κέντρο της πόλης και επιτέθηκε στα γραφεία του συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ.
Εκεί επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ, τραυματίζοντας μάλιστα δύο από αυτούς με αιχμηρό αντικείμενο. Οι δύο φίλαθλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας, απο όπου έχουν πάρει εξιτήριο.
Σοβαρά επεισόδια στη Λαμία
Στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου τα επεισόδια γενικεύτηκαν στο κέντρο της πόλης (πλατεία Λαού) Περίπου 250 οπαδοί της ΑΕΚ που άρχισαν να συγκεντρώνονται βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισάριθμους οπαδούς του ΠΑΟΚ και ακολούθησαν "μάχες" με την αστυνομία να προσπαθεί να χωρίσει τους συγκεντρωμένους.
Στις 11.00 το πρωί, οι οπαδοί της ΑΕΚ παρέμεναν συγκεντρωμένοι γύρω από τα γραφεία του συνδέσμου τους, ενώ εκείνοι του ΠΑΟΚ είχαν μεταφερθεί σε περιοχή κοντά στο κλειστό γυμναστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας που κατα τα φαινόμενα οδεύει προς αναβολή.
Από τους βανδαλισμούς των οπαδών, έχουν καεί τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, έχουν σπάσει βιτρίνες καταστημάτων, ενώ οι φωτιές στους κάδους και η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων στην οποία κατέφυγε η αστυνομία έκανε την ατμόσφαιρα ασφυκτική. 
Οπως έγινε γνωστό ήδη καταφθάνουν από την Αθήνα ισχυρές αστυνομικές ενισχύσεις αφού έως το απόγευμα αναμένεται να συρρεύσει στην πόλη και μεγάλος αριθμός οπαδών της ΑΕΚ.
Ο Δήμαρχος της πόλης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου έχουν ήδη ζητήσει την αναβολή του ημιτελικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...