Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Την Κυριακή ο 2ος τελικός Ολυμπιακός - ΠΑΟ για την Α1

Στο Φάληρο μεταφέρεται η σειρά των τελικών της Α1 ανδρών του μπάσκετ, όπου την Κυριακή (21:45) ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει τις νίκες σε 1-1, ενώ από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα παλέψει για το «break» και το 2-0 που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, καθώς ο πρωταθλητής κρίνεται στις τρεις νίκες.

«Ντροπιασμένος» από την εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ (73-54) την περασμένη Τετάρτη, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις, να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στον κάτοχο του τίτλου και στο τέλος να νικήσει.

Ερωτηματικό υπάρχει όσον αφορά στην υποδοχή τεχνικού επιτελείου και παικτών από τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους, λόγω της μεγάλης απογοήτευσης για μία από τις χειρότερες εμφανίσεις αυτής της ομάδας και μάλιστα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η αλήθεια είναι, όμως, πως τώρα δεν είναι ώρα για αναζήτηση ευθυνών, αλλά για στήριξη της ομάδας του Πειραιά από τον κόσμο της, στην προσπάθειά του Παναγιώτη Γιαννάκη και των παικτών του να κατακτήσουν το νταμπλ, αν και με μειονέκτημα έδρας στους τελικούς, και να πανηγυρίσουν το πρώτο πρωτάθλημα Ελλάδας από το 1997, δηλαδή 13 χρόνια μετά.

Αν ο Ολυμπιακός κάνει το 1-1, την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ η σειρά αρχίζει από το... μηδέν. Η ψυχολογία, πάντως, είναι υπέρ του συνόλου του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Οι παίκτες του Σέρβου τεχνικού μετέτρεψαν την... πίεση του πρώτου τελικού σε θριαμβευτική επικράτηση, στέλνοντας ένα μήνυμα στον αντίπαλο ως προς το ποιος είναι το «αφεντικό». Ο μοναδικός τίτλος που απέμεινε στον περυσινό κάτοχο του «triple crown» θα είναι ο 31ος πρωταθλητή Ελλάδας στην ιστορία του, αν επιτευχθεί, και εύλογα οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να κάνουν 31!

Για τον Ολυμπιακό δύσκολα θα προλάβει και τον δεύτερο τελικό ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ο διεθνής φόργουορντ αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση και αμφίβολη είναι η συμμετοχή του σε ολόκληρη τη σειρά των τελικών. Δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών στον Παναθηναϊκό.
Το ενδιαφέρον και στους «μικρούς» τελικούς

Σε αντίθεση με τον πρώτο τελικό, ο πρώτος «μικρός τελικός» στο κλειστό του Αγίου Θωμά ήταν αμφίρροπος, συγκλονιστικός και αποτέλεσε διαφήμιση του μπάσκετ. Αν ο Πανελλήνιος κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο σε... εχθρικό έδαφος, αυτό σημαίνει πως στην έδρα του συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες για επικράτηση.

Το σίγουρο είναι πως Πανελλήνιος και Μαρούσι θα προσφέρουν γι' ακόμη μία φορά υψηλό θέαμα, πιστοποιώντας πως δίκαια βρίσκονται στην πρώτη τετράδα της Α1.

Ο προπονητής των γηπεδούχων, Ηλίας Ζούρος, δεν γνωρίζει ακόμη αν θα μπορεί να υπολογίζει στον Μαυροβούνιο σέντερ, Τζούρο Όστοϊτς.

Στο Μαρούσι, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μιχάλη Πελεκάνου, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο σε προσπάθεια για κόψιμο στον πρώτο αγώνα, έσφιξε τα δόντια κι έπαιξε, σημειώνοντας ένα καθοριστικό τρίποντο στο τελευταίο λεπτό, το οποίο, όμως, 'πλήρωσε' με απουσία από την χθεσινή προπόνηση.

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων της τελικής φάσης στα πλέι οφ της Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
Σάββατο, 29 Μαΐου

(3-4) Κυψέλη 17:00
Πανελλήνιος - Μαρούσι (Τανατζής, Φούφης, Μπήτης - Σωτηριάδης)
Κυριακή, 30 Μαϊου

(1-2) 21:45 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (Μουζάκης, Πηλοΐδης, Καρακατσούνης - Άκελ, Ντίνος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...