Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Η έδρα δεν δίνει το πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον Περπέρογλου

Την Τετάρτη ξεκινάνε οι τελικοί της Α1 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με τον Στράτο Περπέρογλου να υπογραμμίζει πως το πλεονέκτημα της έδρας δεν εξασφαλίζει σε κανέναν το πρωτάθλημα και να τονίζει πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Το περσινό παράδειγμα του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε ο Περπέρογλου για να εξηγήσει πως ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να επαναπαύεται, απλά και μόνο επειδή έχει το πλεονέκτημα της έδρας στη σειρά των τελικών:

«Το γεγονός ότι έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε ντε και καλά το πρωτάθλημα. Πέρυσι ήταν ο Ολυμπιακός αυτός που το είχε, αλλά τελικά δεν το πήρε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε αγώνα, να προστατεύσουμε την έδρα μας και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει, παίζει επιθετικά κι αυτό είναι που πρέπει να το σταματήσουμε. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε γρήγορα, ειδικά στην έδρα μας και με τη βοήθεια του κόσμου μας» τόνισε ο διεθνής φόργουορντ και συνέχισε:

«Μας έκανε καλό το διάστημα αυτό που δεν αντιμετωπίσαμε τραυματισμούς, αλλά και το γεγονός ότι δώσαμε δύο καλά παιχνίδια με τον Πανελλήνιο στα ημιτελικά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όλα τα παιχνίδια και να μπούμε δυνατά από τα πρώτα δευτερόλεπτα του τελικού της Τετάρτης».

Η ανάλυση του Ιτούδη

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, ανέλυσε το παιχνίδι του Ολυμπιακού και μίλησε για τη σειρά των τελικών:

«Φτάσαμε ως εδώ και τώρα στόχος είναι να νικήσουμε κα να κατακτήσουμε τον τίτλο, απέναντι σε μια καλή και γεμάτη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Οι δύο αντίπαλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός έχει κινητήριο μοχλό σίγουρα τα γκαρντ του, αλλά και τη δημιουργία από το χαμηλό ποστ.

Ξεκινά το παιχνίδι πολλές φορές με πάσες στη ρακέτα, κάτι που είδαμε να γίνεται προς τον Σχορτσανίτη στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος με το Μαρούσι. Ο Παπαλουκάς ξέρει πολύ καλά το πικ εντ ρολ και χρησιμοποιεί τις βουτιές των ψηλών, όπως και ο Τεόντοσιτς που έχει και δικές τους φάσεις για να σκοράρει.

Στο τέσσερα υπάρχουν ο Κλέιζα και ο Μαυροκεφαλίδης ο οποίος παίζει στο λόου ποστ, αλλά και με πρόσωπο και έχει αναβαθμισμένο ρόλο φέτος. Υπάρχουν ο Μπουρούσης και ο Βούιτσιτς με διαφορετικές καταστάσεις ανάλογα με το ποιος αγωνίζεται. Ο Πεν και ο Μπέβερλι έχουν κυρίως αμυντικό ρόλο, με αποστολή να πιέσουν την μπάλα και να δημιουργήσουν γενικότερα πίεση στον αντίπαλο, αλλά και να τρέξουν την ομάδα.

Ο Τσίλντρες έχει καταλυτικό ρόλο, σκοράρει, αλλά έχει και δημιουργία ως παίκτης με μεγάλο μέσο όρο συμμετοχής όπως και οι Κλέιζα, Παπαλουκάς, Σχορτσανίτης, Τεόντοσιτς. Περιμένουμε να δούμε και ζώνη, κάτι που είχαμε δει και στον αγώνα της κανονικής περιόδου στο ΟΑΚΑ, ίσως κάποια ματς απ. Από την πλευρά μας είμαστε σε καλή κατάσταση, άσχετα αν το τελευταίο παιχνίδι δεν ήταν τόσο ενθαρρυντικό, είχαμε θέληση, είχαμε προσήλωση και επιθυμία για τη νίκη.

Επιπλέον θέλαμε να μοιράσυμε το χρόνο, κάτι που είπε και ο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου. Βοήθησε και το γεγονός ότι ο Πανελλήνιος έπαιξε αρκετή ώρα ζώνη, χαμηλώνοντας το ρυθμό. Άλλο οι ημιτελικοί, άλλο οι τελικοί όμως. Υπάρχει ένας στόχος μπροστά μας και θα παλέψουμε πολύ σκληρά γι’ αυτό το στόχο. Θέλουμε να κάνουμε περήφανους τους φιλάθλους μας, αλλά και τους εαυτούς μας, θέλουμε να τελειώσουμε επιτυχώς τη χρονιά.

Έχουμε την ομάδα να κατακτήσει το τρόπαιο. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό, αλλά όλα έχουν ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Δεν κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Είμαστε σε εγρήγορση. Άσχετα με το ότι ο Ολυμπιακός δεν κατέκτησε το τρόπαιο της Ευρωλίγκας, ξέρουμε ότι διαθέτει καλή ομάδα, με πολλές λύσεις. Θα προχωρήσουμε παιχνίδι - παιχνίδι, φάση - φάση, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε περισσότερους προβληματισμούς στον Ολυμπιακό.

Έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά ξέρουμε ότι αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Ελπίζω ότι θα έχουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, καθώς έχουμε πει ξανά ότι είναι ένας παράγοντας που δίνει ώθηση στους παίκτες, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Όταν το γήπεδο είναι γεμάτο, έχει παλμό, βοηθά τους παίκτες τα μέγιστα. Θέλουμε αυτόν τον παλμό, τις φωνές, την υποστήριξη, αλλά χωρίς έκτροπα. Ο κόσμος μπορεί να εκδηλωθεί και να επηρεάσει τους αντιπάλους σε αθλητικά πλαίσια. Η παρουσία του είναι καταλυτική για εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...