Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Αλλαγές στην εκκίνηση του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου

Αλλαγή θα πραγματοποιηθεί στον τρόπο εκκίνησης του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας που θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου, λόγω της μεγάλης συμμετοχής αθλητών και αθλητριών που αναμένεται να φθάσουν τις 12.500, ενώ πέρυσι συμμετείχαν 4.500. Οι αθλητές δεν θα ξεκινήσουν όλοι μαζί, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμίος.

Η γραμμή εκκίνησης μετατοπίστηκε κατά 110 μέτρα προς τα εμπρός συγκριτικά με πέρυσι και οι δρομείς θα τοποθετηθούν σε μια ευθεία μήκους 250 μέτρων. Οι αθλητές θα ξεκινούν κατά κύματα και όχι όλοι μαζί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επτά διαδοχικές εκκινήσεις, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Οι αθλητές θα κατανεμηθούν στις εκκινήσεις με βάση τις επιδόσεις τους, έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν μαζί με συναθλητές τους με ανάλογες επιδόσεις.

Η πρώτη εκκίνηση θα αποτελείται από 350 αθλητές που θα είναι οι κορυφαίοι ξένοι, αυτοί του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου ΣΕΓΑΣ, καθώς και εκείνοι που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα το 2010.

Η δεύτερη γραμμή εκκίνησης θα στελεχώνεται από δρομείς με τις κατά τεκμήριο 1.000 καλύτερες επιδόσεις, ενώ στις υπόλοιπες οι αθλητές θα μπαίνουν ανά 2.200 ανάλογα και πάλι με τις επιδόσεις που έχουν δηλώσει, ενώ στο τελευταίο θα ενταχθούν και οι αθλητές του δυναμικού
βαδίσματος. Για τους τελευταίους η οργανωτική επιτροπή έχει ορίσει ένα όριο τερματισμού που φτάνει τις 8 ώρες και έτσι θα πρέπει να έχουν τερματίσει μέχρι τις 5.30 το απόγευμα.

Η πρώτη από τη δεύτερη σειρά εκκίνησης θα απέχει απέχει χρονικά ένα λεπτό, από τη δεύτερη στην τρίτη δύο λεπτά, ενώ για τις υπόλοιπες θα δίνεται εκκίνηση ανά τέσσερα λεπτά. Συνολικά θα χρειαστούν 19 λεπτά για να ολοκληρωθεί η εκκίνηση του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου.

Ο μεγάλος αριθμός δρομέων στο φετινό Μαραθώνιο, που μαζί με τους 8.500 δρομείς των Αγώνων Δρόμων 5 και 10 χλμ. στο κέντρο της Αθήνας θα φθάσουν συνολικά τις 21.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...