Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Τέλος ο Δερμιτζάκης, ψάχνει αντικαταστάτη ο ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν το τελευταίο ματς του Παύλου Δερμιτζάκη ως προπονητής του ΠΑΟΚ, καθώς με την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη είχε συνάντηση με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Παντελή Κωνσταντινίδη όπου αποφασίστηκε από κοινού η λύση της συνεργασίας τους, με τον «δικέφαλο» του Βορρά να αναζητεί πλέον την διάδοχη λύση στο εξωτερικό.

Ο ΠΑΟΚ παραπαίει αγωνιστικά και βαθμολογικά, έχοντας κατρακυλήσει στην 14η θέση του πίνακα της Σούπερ Λίγκας και η διοίκηση έκρινε πως έπρεπε να γίνει ένα... ηλεκτροσόκ για να αλλάξει η κατάσταση. Το «ηλεκτροσόκ» αυτό ήταν η λύση της συνεργασίας με τον Παύλο Δερμιτζάκη, κάτι που αποφασίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μόλις επέστρεψε αργά το βράδυ του Σαββάτου η αποστολή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, ο πρόεδρος του «δικέφαλου», Θόδωρος Ζαγοράκης, μετέβη μαζί με τον τεχνικό διευθυντή, Παντελή Κωνσταντινίδη και τον τον Παύλο Δερμιτζάκη σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου είχαν για αρκετή ώρα συζήτηση σχετικά με την κατάσταση στην ομάδα και τι πρέπει να αλλάξει για να υπάρξει βελτίωση.

Μέσα από τη συζήτηση προέκυψε ότι στην παρούσα φάση ο Δερμιτζάκης δεν μπορεί να αλλάξει άμεσα την κατάσταση και να δώσει στην ομάδα αυτό που της χρειάζεται. Ετσι, πάρθηκε η απόφαση για το «βελούδινο»« διαζύγιο, όπως κι έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Πάει για εγνωσμένης αξίας ευρωπαίο, φήμες για Ρεχάγκελ και Μπόλονι

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του καβαλιώτη τεχνικού στον πάγκο του ΠΑΟΚ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διοικούντες την ομάδα της Θεσσαλονίκης αναζητούν προπονητή εγνωσμένης αξίας στον ευρωπαϊκό χώρο, βάζοντας τέλος στα... πειράματα με τους νεαρούς και... φέρελπις τεχνικούς.

Έντονη φημολογία αναπτύχθηκε στην Θεσσαλονίκη για δίδυμο Ρεχάγκελ-Τοπαλίδη, ενώ ακούστηκε πως έγινε ήδη επαφή και με τον Λάζλο Μπόλονι, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και για την ΑΕΚ.

Όπως και να 'χει, μέσα στο επόμενο 24ωρο ή το αργότερο 48ωρο θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του προπονητή, αφού η ομάδα έχει την Πέμπτη παιχνίδι στο Europa League με τη Βιγιαρεάλ.

Δερμιτζακης: «Αυτό χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ»


«Είχα πει πριν από δέκα ημέρες ότι ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν ένα ηλεκτροσόκ και αυτό έγινε τώρα», είπε ο Παύλος Δερμιτζάκης εξερχόμενος των προπονητικών εγκαταστάσεων της Σουρωτής, όπου βρέθηκε για να αποχαιρετήσει τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ το πρωί της Κυριακής.

«Χθες το βράδυ συναντηθήκαμε με τη διοίκηση της ομάδας, με την οποία υπήρχε μία άριστη συνεργασία. Ψάξαμε να βρούμε τον τρόπο για να ανακάμψει η ομάδα, γιατί αυτό επιβάλλεται.

»Ξέρετε τι είδους συναισθήματα έχω για τον ΠΑΟΚ και πόσο ο πρόεδρος νοιάζεται για το καλό της ομάδας. Ψάξαμε την καλύτερη λύση και λύσαμε τη συνεργασία μας όμορφα και ωραία όπως την ξεκινήσαμε.

»Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν πήγανε όπως τα είχαμε σκεφτεί και προγραμματίσει», τόνισε αρχικά ο Δερμιτζάκης, ο οποίος δεν ασπάζεται την άποψη ότι απέτυχε στον ΠΑΟΚ...

«Έμεινα μικρό χρονικό διάστημα στην ομάδα, αισθάνομαι όμορφα, όμως, γιατί πέρασα από την οικογένεια ΠΑΟΚ τόσο σαν ποδοσφαιριστής, όσο και σαν προπονητής και πήρα μία κληρονομιά.

»Προσπαθήσαμε να βάλουμε υψηλούς στόχους, είμαι δικαιωμένος γιατί ένα μεγάλο στόχο τον πετύχαμε με την ευρωπαϊκή πορεία μας. Περάσαμε στους ομίλους και έτσι ο ΠΑΟΚ ξαναφτιάχνει το όνομά του και πετυχαίνει και την οικονομική εξυγίανσή του.

»Αυτή η επιτυχία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη ζωή μου. Εκείνες οι στιγμές ήταν ιδιαίτερες, πολύ ευχάριστες. Στο πρωτάθλημα, όμως, δεν είχαμε ανάλογη πορεία για αυτό πήραμε την απόφαση για λύση συνεργασίας για το καλό ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά και μίλησε για την επόμενη μέρα στο «δικέφαλο»...

«Πριν δέκα μέρες είχα μιλήσει για ηλεκτροσόκ. Τελικά πήραμε από κοινού την απόφαση για λύση της συνεργασίας. Είχαμε άριστη συνεργασία, δεν υπήρχε τυπική σχέση προέδρου, προπονητή, αλλά και οι δύο σκεφτόμασταν το καλό της ομάδας.

»Όταν κάτι δεν πάει καλά, αυτός που πληρώνει το μάρμαρο είναι ο προπονητής και έτσι πήρε την απόφαση να ταράξουμε τα νερά. Ίσως ο προπονητής που θα έρθει να μπορεί να το πετύχει αυτό.

»Μίλησα και στους παίκτες και τους είπα ότι δεν μπορεί να χάθηκε το ταλέντο, η ποιότητα. Χάθηκε όμως η ομοιογένεια της ομάδας. Πρέπει όμως και μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση.

»Η ομάδα είναι σε χρονικό σημείο που μπορεί να ανακάμψει. Στην Ευρώπη, η ομάδα είναι σε καλό σημείο και η πρόκριση θα παιχτεί στην Τούμπα. Πρέπει όμως να ανακάμψουμε και στο πρωτάθλημα».

Τέλος ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για τη συνεργασία που είχαν: «Για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Θεωρώ ότι κέρδισα πάρα πολλά. Κέρδισε και ο ΠΑΟΚ. Δεν έγινε μόνη της πορεία στην Ευρώπη, κάτι έκανε και ο προπονητής.

»Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη συμπαράσταση και την αγάπη που μου έδειξε και εσάς (σ.σ. δημοσιογράφους) γιατί θεωρώ ότι είχαμε καλή συνεργασία».

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ


Με μια λιτή ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε τον τερματισμό της συνεργασίας με τον Παύλο Δερμιτζάκη. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία με τον κ. Παύλο Δερμιτζάκη. Ευχαριστούμε θερμά τον προπονητή για την συμβολή του στην επίτευξη του ευρωπαϊκού μας στόχου και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια στην συνέχεια της καριέρας του».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231063649#ixzz12cV9cT7a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...