Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ο Ολυμπιακός έμεινε στην κορυφή με «τριάρα» στην Ξάνθη

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας, μετά το 3-0 επί της Ξάνθης στα Πηγάδια. Το σκορ για τους «ερυθρόλευκους» άνοιξε στο 16' ο Ριέρα, ενώ οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού, Τοροσίδης και Φετφατζίδης, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν από τους φίλους της Ξάνθης, πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ στο 52' και το 73' αντίστοιχα.
Ο Βαλβέρδε έστησε την ομάδα με αρκετές εκπλήξεις. Με τον Πάρντο αντί του Νικοπολίδη, με τον Μιραλάς αντί του Πάντελιτς και τον Φετφατζίδη στον πάγκο. Ο Βέλγος επιθετικός δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή του, αφού ήταν ο πιο κινητικός παίκτης του Ολυμπιακού. Αλλά αυτός που έκανε και πάλι τη διαφορά ήταν ο Φετφατζίδης, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι στο 55'. Ο μικρός έκανε "σεφτέ" στα γκολ με την πρώτη ομάδα και μοίρασε απλόχερα θέαμα.

Ο μικρός χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της Ξάνθης, όπως και ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο Ξανιθώτης διεθνής αμυντικός, που ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες των "ακριτών", έβαλε ένα πανέμορφο γκολ με τακουνάκι, όμως δεν πανηγύρισε για να αποθεωθεί από τους συμπολίτες του.
Το φιλμ του αγώνα

3' Λάθος γύρισμα του Γκλέισον προς τον Γκσπούρνινγκ, ο Μιραλάς έκλεψε αλλά το σουτ του έφυγε άουτ
16' ΓΚΟΛ (0-1): Ο Φουστέρ έβγαλε μόνο του με τον Γκσπούρνινγκ τον Ριέρα, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει τον τερματοφύλακα της Ξάνθης
37' Σουτ του Μπόατενγκ από καλή θέση, έστειλε την μπάλα άουτ
45' Μόνος του στην περιοχή του Ολυμπιακού ο Μαρσελίνιο, το σουτ του πάνω στην αγκαλιά του Πάρντο
49' Αμαρκάριστος στην περιοχή της Ξάνθης ο Φουστέρ, το σουτ που επιχείρισε δεν ήταν καλό
50' ΔΟΚΑΡΙ: Πολύ δυνατό σουτ του Κατόνγκο, λάθος του Πάρντο που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα, αλλά εκείνη σταμάτησε στο δοκάρι
52' ΓΚΟΛ (0-2): Σέντρα του Ιμπαγάσα, ο Μέλμπεργκ στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και ο Τοροσίδης με τακουνάκι διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του
75' ΓΚΟΛ (0-3): Παράλληλη μπαλιά του Μιραλάς στον Φετφατζίδη, ο νεαρός πέρασε τον Τζάγκι και πλάσαρε τον Γκσπούρνινγκ
93' Δύσκολη απόκρουση του Γκσπούρνινγκ σε σουτ του Πάντελιτς

ΣΚΟΡΕΡ
: 16' Ριέρα, 52' Τοροσίδης, 75' Φετφατζίδης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βάλλας, Φλίσκας

ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος):
 Γκσπούρνινγκ, Γκλέισον, Τζάγκι,  Βάλλας, Μπέρτος (57' Κομεσίδης), Μπόατενγκ, Φλίσκας, Στρμπα (35' Μαρσελίνιο), Κατόνγκο, Στιούαρτ (65' Μπούγκα), Πόι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Φουστέρ, Ρόμενταλ (55' Φετφατζίδης), Ριέρα (65' Χόλεμπας), Μιραλάς (85' Πάντελιτς)
Είπαν
Γιώργος Παράσχος: «Παρά το γεγονός ότι το 0-3  δεν αφήνει περιθώρια να πεις πολλά πράγματα, νομίζω ότι στο παιχνίδι έπαιξε ρόλο το πρώτο γκολ και οι ευκαιρίες των Μαρσελίνιο και Κατόνγκο. Αν καταφέρναμε να ισοφαρίσουμε θα γινόταν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Μετά το 70' είχαμε και τους τραυματισμούς των Πόι και Μπόατενγκ. Με 10 παίκτες ήταν πολύ δύσκολο να κυνηγήσουμε κάτι καλό απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Ολυμπιακού. Δεν έχουμε ηρεμία στο χώρο του κέντρου, μας λείπει εκεί η καθαρή σκέψη και η καλή κυκλοφορία της μπάλας. Πρέπει να μπορέσουμε να διορθώσουμε το πρόβλημα. Στα επόμενα παιχνίδια πρέπει να διεκδικούμε και βαθμούς για να μην έχουμε άγχος στην συνέχεια»

Ερνέστο Βαλβέρδε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σε μία δύσκολη έδρα για κάθε αντίπαλο. Η Ξάνθη είναι μία ομάδα με γρήγορους παίκτες μπροστά, που σε δυσκολεύει με τις γρήγορες αντεπιθέσεις. Μας έλειψε ο κόσμος, του αφιερώνουμε τη νίκη. Απ’ ότι φαίνεται μας βοήθησε η διακοπή του πρωταθλήματος».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...