Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Μπαρτσελόνα: Παραπέμπεται στη δικαιοσύνη ο Λαπόρτ

Ο Ζοάν ΛαπόρταΣτη δικαιοσύνη θα παραπέμψουν τον πρώην πρόεδρο Ζοάν Λαπόρτα και το Δ.Σ. κατά τη διάρκεια της προεδρίας του τα μέλη της Μπαρτσελόνα, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την οικονομική ζημία 79,6 εκατομμυρίων ευρώ, που υπέστη ο σύλλογος το οικονομικό έτος 2009-2010. Στο ίδιο διάστημα τα συνολικά έσοδα ανήρθαν σε 415,4 εκατομμύρια ευρώ, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca», στη σημερινή γενική συνέλευση της Μπαρτσελόνα τα μέλη του καταλανικού συλλόγου με ψήφους 468 υπέρ, 439 κατά και 113 λευκά, αποφάσισαν ότι ο πρώην πρόεδρος πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για κακοδιαχείριση και αλόγιστη σπατάλη. Στο Δ.Σ. των «μπλαουγκράνα» υπήρξε διάσταση απόψεων, καθώς εννέα μέλη ψήφισαν υπέρ της παραπομπής και άλλα τόσα λευκό συμπεριλαμβανομένου του νυν προέδρου Σάντρο Ρόσελ.
Πριν από την ψηφοφορία ο Ρόσελ επίστησε την προσοχή των μελών της γενικής συνέλευσης του συλλόγου, λέγοντας ότι πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. «Αυτή η στιγμή δεν είναι ευχάριστη για κανέναν από εμάς. Πρέπει να είμαστε σίγουροι για την απόφαση που θα πάρουμε, καθώς ουσιαστικά παραπέμπουμε στη δικαιοσύνη το σύλλογο».

Μεταξύ άλλων στον Λαπόρτα καταλογίζεται αλόγιστη σπατάλη χρημάτων, όπως τα 8 εκατομμύρια ευρώ που ήταν η αμοιβή του Μίνο Ραγιόλα, μάνατζερ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, για την μετεγγραφή του Σουηδού από την Ίντερ το καλοκαίρι του 2009. Επίσης τον κατηγορούν ότι χρησιμοποίησε χρήματα του συλλόγου για προσωπικά του έξοδα, όπως 53.000 ευρώ για δαπάνες εστιατορίων και ξενοδοχείων και άλλα 26.000 ευρώ για ταξίδια στο Ντουμπάι και στο Λονδίνο. Ακόμα έλεγχος θα γίνει για 90.000 ευρώ που παρακρατήθηκαν από τα έσοδα της συναυλίας των U2 στο «Καμπ Νου».

Ο αντιπρόεδρος των Καταλανών Χαβιέρ Φάους είπε ότι ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν υπεξαιρέθηκαν χρήματα από το ταμείο της Μπαρτσελόνα, όμως το βέβαιο είναι ότι ο σύλλογος υπέστη ζημία ενώ τα έσοδά του ήταν αυξημένα. Ωστόσο τόνισε ότι το τραπεζικό δάνειο των 155 εκατομμυρίων ευρώ, στην παρούσα φάση διευκολύνει το σύλλογο για να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες υποχρεώσεις του και παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα καλυφθεί το άνοιγμα στο ταμείο του συλλόγου.

Ο Λαπόρτα παρέδωσε τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα στον Ρόσελ την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους και αμέσως το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου ανακάλυψε μαύρη τρύπα στο ταμείο του συλλόγου. Αναγκάστηκε μάλιστα να προσφύγει σε τραπεζικό δανεισμό για να καλύψει τις ανάγκες της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...