Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Αλλαγή σελίδας στη Λίβερπουλ

Οπαδοί της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν έξω από το δικαστήριο για την αλλαγή ιδιοκτησίας της ομάδας τους
Οπαδοί της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν  για την αλλαγή ιδιοκτησίας
Ενέκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας την πώληση της Λίβερπουλ στη αμερικανική εταιρεία «NESV», συμφερόντων του Τζον Χένρι, ιδιοκτήτη της ιστορικής ομάδας μπέιζ μπολ των ΗΠΑ, Μπόστον Ρεντ Σοκς. Πλέον η Λίβερπουλ γυρίζει σελίδα και μπαίνει σε μια νέα εποχή


Ο δικαστής Κρίστοφερ Φλόιντ έκρινε ότι οι νυν ιδιοκτήτες Τομ Χικς και Τζορτζ Ζιλέτ, δεν έχουν το δικαίωμα να μπλοκάρουν την αγοραπωλησία και να προσβάλουν την απόφαση που πήρε το Δ.Σ. του αγγλικού συλλόγου, σχετικά με την πώληση στον Τζον Χένρι.

Οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες Χικς και Ζιλέτ προσπάθησαν να ματαιώσουν την πώληση της Λίβερπουλ στον Χένρι, ισχυριζόμενοι ότι τα 345 εκατομμύρια ευρώ που προσφέρει ο ιδιοκτήτης των Μπόστον Ρεντ Σοκς δεν ανταποκρίνονται στην εμπορική αξία του συλλόγου, την οποία υπολογίζουν σε 690 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο οι Χικς και Ζιλέτ οφείλουν στην «Royal Bank of Scotland» 327,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν μέχρι την Παρασκευή. Η βρετανική τράπεζα προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο με αίτημα την έγκριση της πώλησης, ώστε να εισπράξει τα οφειλόμενα.

Ο διορισμένος από την πιστώτρια τράπεζα «RBS» πρόεδρος της Λίβερπουλ, Μάρτιν Μπράουτον, τόνισε ότι μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πώληση του ιστορικού συλλόγου στον Χένρι. Παράλληλα είπε ότι θα συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ. των «ρεντς», ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της αγοραπωλησίας. Εξ άλλου ο εμπορικός διευθυντής, Ίαν Άιρ και ο διευθυντής μάνατζμεντ της ομάδας, Κρίστιαν Πάρσλοου θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Μαζί με τον πρόεδρο Μάρτιν Μπρόουτον ήταν οι τρεις που είχαν ταχθεί υπέρ της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο σύλλογο.

 Η απόφαση του δικαστηρίου έγινες δεκτή με ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων της Λίβερπουλ, που βρίσκονταν έξω από το κτήριο περιμένοντας την ετυμηγορία. Οι οπαδοί της αγγλικής ομάδας είχαν ταχθεί ανοιχτά κατά των Χικς και Ζιλέτ, οι οποίοι στην τριετή παρουσία τους υπερχρέωσαν το σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...