Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Στην επόμενη φάση η Εθνική Νέων

Πολύτιμη ισοπαλία (1-1) από την Πορτογαλία στο στάδιο «Αλγκάβρ» του Φάρο πήρε η Εθνική Νέων. Οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου έφτασαν τους 4 βαθμούς στον 3ο προκριματικό όμιλο και σε συνδυασμό με την ήττα της Γεωργίας από το Αζερμπαϊτζάν πήρε τη δεύτερη προνομιούχο θέση. Πλέον την άνοιξη θα συμμετάσχει σε έναν από τους 7 ομίλους του «elite round», όπου θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη θέση που οδηγεί στα τελικά του Euro U-19 2011, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Ρουμανία.

Η Ελλάδα βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με το γκολ του Φιλίπε Μπάρος στο 7'. Όμως ο επιθετικός του Ηρακλής, Απόστολος Βέλλιος, ισοφάρισε στο 49' και χάρισε την πρόκριση στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκε ο Πορτογάλος προπονητής της Εθνικής ανδρών, Φερνάντο Σάντος, για να παρακολουθήσει τους παίκτες που στο μέλλον θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα της Ελλάδας.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Λεωνίδας Βόκολος δήλωσε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνολική προσπάθεια των παιδιών. Ήρθαμε εδώ με τρεις βασικές απουσίες, όμως δεν σταθήκαμε σ΄ αυτές. Φυσικά, είναι χαρά μας που βλέπουμε παίκτες μας να στελεχώνουν μεγαλύτερες Εθνικές ομάδες. Κάναμε άσχημη αρχή, από πλευράς αποτελέσματος, με τη Γεωργία. Στη συνέχεια, είχαμε δύο ‘τελικούς’. Νικήσαμε το Αζερμπαϊτζάν και φέραμε ισοπαλία με την Πορτογαλία, σ΄ ένα ματς που ήμασταν πολύ καλοί, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Η πρόκριση ανήκει 100% στα παιδιά. Στον σημερινό αγώνα είδαμε μια κατάθεση ψυχής, ελληνικής ψυχής. Όλοι μας, οι προπονητές, οι παίκτες, ο πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής είμαστε σαν μια οικογένεια και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο την πορεία μας στη διοργάνωση. Έχουμε, πλέον, αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας για να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί στους αγώνες της elite round. Τέλος, να σημειώσω και την παρουσία του κ. Σάντος. Μιλήσαμε πριν από την έναρξη του αγώνα, ενώ στο τέλος ήρθε στα αποδυτήρια και έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά. Η παρουσία του θεωρώ ότι εμψύχωσε τους παίκτες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...