Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Έρευνα της FIFA για τις… δωροδοκίες για το Μουντιάλ 2018!

FIFAImage via WikipediaΈρευνα για δημοσίευμα που αναφέρει ότι δύο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής προσφέρθηκαν να πουλήσουν την ψήφο τους για την επιλογή της χώρας που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ 2018, θα κάνει η FIFA.

Η εφημερίδα «Times» τονίζει ότι οι προτάσεις έγιναν από εκπροσώπους που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα μιας κοινοπραξίας αμερικανικών ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίοι όμως στην πραγματικότητα ήταν δημοσιογράφοι της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Νιγηριανός Άμος Αντάμου ζήτησε χρήματα για ένα προσωπικό σχέδιο και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Ωκεανίας, ο Ρέιναλντ Τεμάρι από την Αϊτή, ήθελε χρήματα για να δημιουργήσει μια αθλητική ακαδημία.

Η FIFA θα αποφασίσει στις 2 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη ποιες χώρες θα φιλοξενήσουν τις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και το 2022. Οι επιλογές θα γίνουν από την 24μελή εκτελεστική επιτροπή, ενώ έχουν υποβάλει υποψηφιότητα Αγγλία και Ρωσία, ενώ κοινή υποψηφιότητα υπάρχει από τις Ισπανία/Πορτογαλία και Βέλγιο/Ολλανδία.

Οι υποψήφιοι για τη διοργάνωση του 2022 είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, το Κατάρ και η Αυστραλία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...