Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Σημαντική νίκη και πρωτιά στον όμιλο:Ελλάδα - Ισραήλ 2-1

Νίκη και μόνο νίκη ήταν  το σύνθημα του Σάντος για τον αγώνα της ΕΘΝΙΚΗΣ μας με το ΙΣΡΑΗΛ. Και οι διεθνείς μας το πέτυχαν!
Το φιλμ του αγώνα από το naftemporiki.gr
Σημαντική νίκη για την Εθνική που την φέρνει στην πρώτη θέση του 6ου προκριματικού ομίλου για το EURO 2012.
88' Ο Μανιάτης στη θέση του Σαλπιγγίδη.
1-1 έληξε το άλλο ματς του ομίλου μεταξύ της Λετονίας και της Γεωργίας.
Αν το αποτέλεσμα μείνει ως έχει η Ελλάδα περνάει στην κορυφή του 6ου ομίλου, έστω και με παιχνίδι περισσότερο σε σχέση με την Κροατία.
81' Ο Μήτρογλου στη θέση του Σαμαρά.
Είναι φανερά κουρασμένοι πλέον οι Έλληνες διεθνείς.
77' Σέντρα του Καφέ, κάποιος αμυντικός των Ισραηλινών προσπαθεί να διώξει με το κεφάλι η μπάλα όμως χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Αουάτ πριν καταλήξει κόρνερ.76' Καλή συνεργασία των Σαμαρά, Φετφατζίδη και Βύντρα, ο τελευταίος όμως μπροστά από τον Αουάτ πλασάρει πάνω του.
75' Κίτρινη στον Ελρόι Κοέν.
69' Ο Ελρόι Κοέν στη θέση του Ταμίρ Κοέν.
68' Ο Φετφατζίδης μέσα από την μικρή περιοχή δεν μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.64' Μια ανάσα από την ισοφάριση ξανά οι Ισραηλινοί, το σουτ του Βέρμουτ όμως βρίσκει στο δοκάρι.
Για να είμαστε δίκαιοι από τα ριπλέι φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία ανατροπή του Αουάτ στον Σαλπιγγίδη. Ο Έλληνας επιθετικός εκμαιεύει έξυπνα την εσχάτη των ποινών από τον Σουηδό ρέφερι.
63' ΓΚΟΟΟΟΟΛ!!!!! Από τα 11 βήματα ο Καραγκούνης πλασάρει με ψυχραιμία και γράφει το 2-1.
62' Ο Αουάτ ανατρέπει τον Σαλπιγγίδη και ο Χάνσον δείχνει τη βούλα του πέναλτι!!!
60' Γκολ! Το Ισραήλ φέρνει το ματς στα ίσια καθώς ο Κολαούτι μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά, κόβει και τη μπάλα. Ο Σπυρόπουλος από τη μικρή περιοχή πάει να διώξει, αλλά στέλνει αυτός τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Το Ιταλία-Σερβία έχει διακοπεί λόγω επεισοδίων!
56' Γύρισμα του Σαμαρά κόβεται την τελευταία στιγμή πριν φτάσει στον Σαλπιγγίδη γαι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
55' Καλό σουτ του Φετφατζίδη, μπλοκάρει ο Αουάτ.
Όπως και στο πρώτο μέρος, στο ξεκίνημα του ημιχρόνου πιέζουν οι Ισραηλινοί.
45+3' Τέλος του πρώτου μέρος.
Ο Σεχτέρ μπαίνει στην περιοχή της Εθνικής μας από τα δεξιά και κάνει τη ντρίμπλα. Ο Κατσουράνης τον βρίσκει και ο Ισραηλινός πέφτει στο έδαφος ζητώντας πέναλτι. Ο Σουηδός διαιτητής Μάρτιν Χάνσον του βγάζει αντιθέτως κάρτα για θέατρο. Η άποψή μας είναι πως δεν είναι πέναλτι καθώς μπορούσε και συνεχίσει και περισσότερο πέφτει για να εκβιάσει την εσχάτη των ποινών. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι όμως θα πρέπει να παραδεχθούμε πως στο ελληνικό πρωτάθλημα όλοι θα έβλεπα πέναλτι μαρς...
44' Γέμισμα του Καραγκούνη με φάουλ. Ο Καφές παίρνει την πρώτη κεφαλιά, η οποία όμως δεν παίρνει τροχιά προς το τέρμα. Ο Παπαδόπουλος προσπαθεί να πάρει τη δεύτερη αλλά ούτε αυτός βάζει καλά το κεφάλι του και φεύγει άουτ. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού δέχεται και ένα χτύπημα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να βγει έξω για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Η Εθνική, πάντως, αντιμετωπίζει αρκετά σημαντικό πρόβλημα στα χαφ, όπου οι Ισραηλινοί έχουν κερδίσει κατά κράτος τη μάχη με τους Κατσουράνη, Καραγκούνη και Καφέ και έτσι μπορούν και κάνουν παιχνίδι πιέζοντας ψηλά και κερδίζοντας συνεχώς της μπάλα.
Πολύ μεγάλη ζημιά έχει κάνει στις αντεπιθέσεις ο Σαλπιγγίδης. Σε κάθε ξεπέταγμά του αφήνει μισό μέτρο πίσω τον προσωπικό του αντίπαλο, ο οποίος μετά τρέχει για να τον προλάβει.
Όπως φαίνεται από ένα ριπλέι το Ισραήλ έχει δίκιο που φώναξε για χέρι πριν κανά δίλεπτο, όταν ο Παπασταθόπουλος έκοψε σε γύρισμα τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή.
Μετά το γκολ η Εθνική έχει πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και σίγουρα αυτή ελέγχει το ρυθμό.
27' Σέντρα σουτ του Κατσουράνη παίρνει παράξενο φάλτσο και φεύγει άουτ.
25' Ο Νάτσο φτάνει στο ύψος της περιοχής του Σηφάκη, αλλά το πλασέ που κάνει φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Έλληνα κίπερ.
22' ΓΚΟΟΟΟΟΛ!!! Εξαιρετική αντεπίθεση για την Εθνική με τον Σαλπιγγίδη να φεύγει ταχύτατα πίσω και από τον τελευταίο αμυντικό του Ισραήλ και παρότι η μπάλα κόντραρε και πήρε παράξενη τροχιά, κρεμάει τον Αουάτ και καταλήγει στα δίχτυα.
17' Καλοεκτελεσμένο φάουλ του Φετφατζίδη σχεδόν από το κόρνερ, η μπάλα δεν βρίσκει σε κανέναν για να τη σπρώξει στα δίχτυα.
15' Ο Φετφατζίδης στη θέση του τραυματία Νίνη.
Χτυπάει ο Σωτήρης Νίνης και το γήπεδο φωνάζει... Φετφατζίδης. Από το κακό στο χειρότερο η συμπεριφορά των φιλάθλων.
Συμπληρώθηκε ένα δεκάλεπτο και οι Ισραηλινοί είναι εκείνοι που κάνουν παιχνίδι με την Εθνικά να κοιτάει μόνο πώς θα βγάλει καμία αντεπίθεση με τον Σαλπιγγίδη.
7' Καλή συνεργασία των αντιπάλων μας, ο Ραφαέλοφ κάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.
Παιχνίδι κέντρου μέχρι στιγμής με το Ισραήλ να πιέζει.
Μισοάδειο ξανά το Καραϊσκάκη. Και οι λίγες χιλιάδες που ήρθαν για να υποστηρίξουν την Εθνική φαίνεται πως έχουν περισσότερο στο μυαλό τους δυστυχώς το πώς θα αποδοκιμάσουν τον εθνικό ύμνο του Ισραήλ. Αποδοκιμαστέα συμπεριφορά.
Απών για το Ισραήλ ο μεγάλος αστέρας της ομάδας Γιόσι Μπεναγιούν.
Μία η έκπληξη, όπως μπορούμε να δούμε στην 11αδα της Εθνικής. Ο Σπυρόπουλος έχει πάρει τη θέση του Τζαβέλλα, ο οποίος αναμενόταν να ξεκινήσει βασικός.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Σπυρόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καφές, Καραγκούνης, Σαμαράς, Νίνης (15΄ Φετφατζίδης), Σαλπιγγίδης
Στον πάγκο: Τζόρβας, Μανιάτης, Σπυρόπουλος, Μήτρογλου, Μάκος, Κονέ, Φετφατζίδης
ΙΣΡΑΗΛ (Λουί Φερναντέζ): Αουάτ, Κέιμαν, Ρεφαέλοφ, Σέχτερ, Κολάουτι, Άλμογκ Κοέν, Κόλσα, Μποντάρου, Νάτσο, Ταμίρ Κοέν, Γκέρσον
Στον πάγκο: Χαρούς, Αλμπερμαν, Βερμούθ, Μπαρντά, Ντγκάνι, Ελρόι Κοέν, Σαχάρ
Στιγμιότυπα πριν από το ματς
* Ακριβώς στις 21.00 μπήκαν για προθέρμανση οι Ισραηλινοί, για να αποδοκιμαστούν χλιαρά από τον λιγοστά κόσμο. Δύο λεπτά αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους οι Έλληνες διεθνείς και, φυσικά, αποθεώθηκαν.
* Δεκαπέντε λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν για την επίσημη είσοδο, την οποία πραγματποίησαν στις 21.39. Ο κόσμος στις εξέδρες παραμένει λιγοστός (γύ ρω στις 10.000)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...