Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Sportingbet 27% ανάπτυξη χάρη στο Μουντιάλ

White Hart Lane Stadium 2005 Portsmouth vers. ...Image via WikipediaΗ Sportingbet Plc ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της χρήσης από 1/8/2009 μέχρι 31/7/2010. Σημαντική αύξηση κατά 27% κατέγραψαν τα καθαρά της έσοδα και ανήλθαν στα £207,5 εκατ. την χρήση 2009-10, γεγονός που αποδίδεται στα εξαιρετικά αποτελέσματα του Μουντιάλ καθώς και στη συνεχή ανάπτυξη των στοιχημάτων κατά τη διάρκεια των αγώνων (in:play).

Βάσει των δημοσιευμένων στοιχείων, τα στοιχήματα που κατέγραψε η εταιρεία κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ ξεπέρασαν τα £50 εκατ., εκ των οποίων το 65% αφορούν σε στοιχήματα κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών (in:play) με το περιθώριο να ανέρχεται σε 11,7%, αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Τα στοιχήματα κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών (in:play) αυξήθηκαν σημαντικά και αποτέλεσαν το 61% των συνολικών εσόδων από τα Ευρωπαϊκά σπορ, έναντι 56% την προηγούμενη χρήση.

Ο Οικονομικός Διευθυντής της Sportingbet Jim Wilkinson δήλωσε σχετικά: «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, γεγονός που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στα αθλητικά στοιχήματα, τα οποία αποτελούν το 65% του συνόλου των εσόδων και εμφανίζουν την ισχυρότερη ανάπτυξη. Άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων μας προορίζονται στη δραστηριότητα αυτή, στην οποία διατηρούμε ηγετική θέση».

Συνεχίζοντας επισήμανε για τη τρέχουσα χρήση: «Η κάλυψη των εσόδων του Μουντιάλ θα είναι αρκετά δύσκολο εγχείρημα. Παρόλα αυτά στοχεύουμε σε αύξηση των εσόδων κατά 8% την ερχόμενη χρήση μέσω της διάθεσης νέων βελτιωμένων προϊόντων, καλύτερου μάρκετινγκ καθώς και μέσω της συνεχούς αξιοποίησης των δυναμικών σε κάθε μια από τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε».

Οι επενδύσεις την περασμένη χρήση ανήλθαν σε £24 εκατ. και αφορούσαν σε συστήματα πληροφορικής και υποδομών της εν λόγω δραστηριότητας, ενώ στόχος αποτελεί η επένδυση ανάλογων κονδυλίων και στην τρέχουσα χρήση. Η Ευρωπαϊκή δραστηριότητα κατέγραψε σημαντική αύξηση την περασμένη χρήση, με τα ακαθάριστα έσοδα να αυξάνονται κατά 30% στα £121,4 εκατ. από £93,6 εκατ.

Άλλες εξελίξεις σχετικά με τη δραστηριότητα της Sportingbet κατά τη διάρκεια της χρήσης αφορούν τη διάθεση ενός νέου προϊόντος για κινητά περίπου πριν έξι μήνες στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ σχεδιάζεται και η διάθεση ενός iPad App (εφαρμογής). Η Εταιρεία ανανέωσε επίσης την χορηγία της φανέλας της ποδοσφαιρικής ομάδας πρώτης κατηγορίας του Βρετανικού πρωταθλήματος Wolverhampton Wanders ενώ υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας όντας πλέον official betting partner της Tottenham Hotspur.

Κατά τη διάρκεια της χρήσης που πέρασε και συγκεκριμένα τον Μάιο 2010 η εταιρεία που εξειδικεύεται στον αθλητικό στοιχηματισμό μετέταξε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου από την Εναλλακτική Αγορά (AIM), γεγονός που αναδεικνύει την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.

Ο Andrew McIver, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε σχετικά με τα αποτελέσματα: «Η χρήση 2009-10 ήταν μια χρονιά σημαντικής προόδου σε διάφορα μέτωπα. Η Sportingbet κατέγραψε άλλη μία χρονιά σημαντικών επιδόσεων ενώ η εξέλιξή της επισφραγίστηκε και με την μετάταξη των μετοχών από την αγορά AIM στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE) και την ένταξή της στο Δείκτη FTSE 250. Για μία ακόμη χρονιά ο Όμιλος κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη απόρροια των συνεχών επενδύσεων τόσο στα καλύτερα αθλητικά στοιχήματα (sportsbook) όσο και στα προσφερόμενα στοιχήματα κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών (in:play). Η νέα χρήση ξεκίνησε με θετικά σημάδια καθώς τα καθαρά έσοδα παιγνίων κατά τους πρώτους δύο μήνες της τρέχουσας χρήσης καταγράφουν αύξηση κατά 17% έναντι της αντίστοιχης περιόδου της περασμένης χρήσης. Αν και το γενικότερο οικονομικό κλίμα παραμένει ιδιαίτερα απαιτητικό, η διασπορά της δραστηριότητας μας, σε Ευρώπη, Αυστραλία και Νότια Αμερική περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετική φάση του οικονομικού κύκλου μας επιτρέπει να προσδοκούμε σε ακόμη μία επιτυχημένη χρήση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...