Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1. Στον τελικό οι Καταλανοί

AUGUST 19, 2009 - Football : Lionel Messi of B...Image via Wikipedia
Δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στη Ρώμη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπαρτσελόνα θα επιχειρήσει να φτάσει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, πιθανότατα έχοντας απέναντί της και πάλι τους "κόκκινους διάβολους".

Η...διαστημική ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, μπροστά σε 96.000 οπαδούς της που κατέκλυσαν το "Καμπ Νου, εξασφάλισε σήμερα το πρώτο εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης (6η φορά στην ιστορία της), που θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου στο "ναό του ποδοσφαίρου", το Γουέμπλεϊ. Μετά το 2-0 μέσα στη Μαδρίτη, η "Μπάρτσα" αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Ρεάλ, στο δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό και περιμένει τον αυριανό δεύτερο για να μάθει τον αντίπαλό της, που εκτός...θαύματος θα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το 0-2 επί της Σάλκε στο "Γκελζενκίρχεν". Ο Πέδρο στο 54΄ και ο Μαρσέλο δέκα λεπτά αργότερα ήταν οι σκόρερ του αγώνα.

Μετά από ένα κακό πρώτο 25λεπτο, η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές και έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Ο Κασίγιας κράτησε "ζωντανή" τη "Βασίλισσα", η οποία στο διάστημα των πρώτων 45 λεπτών δεν φάνηκε καθόλου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία φάση που όπως φάνηκε από το τηλεοπτικό ριπλέι, αδικήθηκε κατάφωρα η Ρεάλ. Από μπάσιμο του Ρονάλντο η μπάλα με κόντρες κατέληξε στον Ιγκουαΐν, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα. Ο Ντε Μπλεέκερε, όμως, "ανακάλυψε" φάουλ στο πέσιμο του Πορτογάλου πάνω στον Μασεράνο, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό παράπτωμα. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 53΄, από ασύληπτη ασίστ του Ινιέστα ο Πέδρο δεν είχε κανένα πρόβλημα να "εκτελέσει" τον Κασίγιας και να κάνει το 1-0.

Προς στιγμή φάνηκε ότι οι "μερένγκες" κατέρρευσαν, αλλά στο 64΄ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με κοντινό πλασέ του Μαρσέλο μετά από μπαλιά του Ντι Μαρία (1-1). Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Αργεντινός είχε σημαδέψει το δεξί δοκάρι του Βαλντές. Στο 90΄ οι οπαδοί της "Μπάρτσα" σηκώθηκαν όρθιοι κι αποθέωσαν τον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος μετά την περιπέτεια της υγείας του που τον κράτησε 1.5 μήνα εκτός γηπέδων, αντικατέστησε τον Πουγιόλ.

Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλεέκερε (Βέλγιο)

Κίτρινες: Πέδρο - Καρβάλιο, Ντιαρά, Τσάμπι Αλόνσο, Μαρσέλο, Αντεμπαγιόρ

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Ντάνιελ Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Πουγιόλ (90΄ Αμπιντάλ), Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (+90΄ Αφελάι), Μέσι, Βίγια (74΄ Κεϊτά).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αϊτόρ Καράνκα): Κασίγιας, Αρμπελόα, Αλμπιόλ, Καρβάλιο, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Ντιαρά, Ρονάλντο, Κακά (60΄Οζίλ), Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν (55΄ Αντεμπαγιόρ)
Jimmy Jump εσύ Super Star!

Ο γνωστός εισβολέας μπήκε και στο παιχνίδι Barcelona - Real και κατάφερε να αναστατώσεις τους πάντες !
Δείτε τα videos...





Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...