Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

2 VIDEOS: Πάτησε κορυφή στα πλέι οφ η ΑΕΚ: 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου

 Η ΑΕΚ νίκησε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ, με 4 βαθμούς. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ήταν ο Λεονάρντο στο 38’ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι.
 

Η ΑΕΚ κατόρθωσε να κερδίσει μία ομάδα από την οποία δέχθηκε συνολικά 7 γκολ στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, χωρίς να απειληθεί καθόλου για ένα ολόκληρο 90λεπτο. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, με πολύ καλή εμφάνιση της μεσαίας της γραμμής (εξαιρετικοί Μάκος, Ντιόπ), αλλά και με φρεσκάδα όταν ο Ολυμπιακός Βόλου επιχείρησε στο δεύτερο ημίχρονο να ανεβάσει το ρυθμό, η ΑΕΚ κέρδισε περισσότερο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σάχα ήταν απλός θεατής του αγώνα και δεν χρειάστηκε να επέμβει σε κανένα σημείο του αγώνα! Ο μοναδικός παίκτης των φιλοξενούμενων που έδειξε πιο κινητικός ήταν ο Μάριο Μπρέσκα, που όμως ήταν απελπιστικά μόνος του.
 
Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, χωρίς να κάνει πολλές σημαντικές ευκαιρίες (καλύτερη όλων ήταν το δοκάρι του Μπαχά στο 85’) ευτύχησε να προηγηθεί στο 37’ με το εύστοχο κτύπημα πέναλτι του ξεχασμένου Λεονάρντο. Ο 25χρονος Βραζιλιάνος άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Ισπανός τεχνικός από τα μαλλιά, καθώς ήταν εκ των κορυφαίων του αγώνα (αναδείχθηκε MVP). Είχε να παίξει βασικός από το παιχνίδι στην Ξάνθη, στις 29 Ιανουαρίου και έκτοτε είχε όλες κι όλες 3 ολιγόλεπτες συμμετοχές, μία κάθε μήνα (Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο)!
 
Παρά την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο κόσμος της ΑΕΚ δεν τίμησε με την παρουσία του την «Ένωση», καθώς στις εξέδρες του ΟΑΚΑ βρέθηκαν περίπου 4,000 φίλαθλοι. Στα αξιοσημείωτα, ότι στο ημίχρονο του αγώνα εμφανίστηκε η πρωταθλήτρια ομάδα του χάντμπολ της ΑΕΚ, η οποία γνώρισε την αποθέωση. Τους παίκτες και τον προπονητή Αρβανίτη περίμενε ο Τραϊανός Δέλλας, με τον οποίο αντάλλαξαν φανέλες, ενώ ακολούθησε γύρος θριάμβου υπό τις ιαχές «να τοι, να τοι οι πρωταθλητές».

Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έφτασε τους 4 βαθμούς στη βαθμολογία των πλέι οφ, ξεπερνώντας ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό που έχουν από 3, ενώ ο Ολυμπιακό Βόλου έμεινε χωρίς βαθμό. Την επόμενη αγωνιστική, την Πέμπτη, η ΑΕΚ θα παίξει στο ΟΑΚΑ ως φιλοξενούμενη του Παναθηναϊκού, ενώ οι Βολιώτες θα υποδεχθούν τον ΠΑΟΚ στο "Πανθεσσαλικό Στάδιο".

HIGHLIGHTS AEK OLYMPIAKOS VOLOY 1-0 PRWTO HMIXRONO by koukos_81

Το φιλμ του αγώνα:

12’ Σουτ του Μάκου έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.
14’ Ο Λεονάρντο έδωσε στον Λυμπερόπουλο, που έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.
26’ Η πρώτη ουσιαστικά πολύ καλή στιγμή του αγώνα, με τον Λυμπερόπουλο να κάνει ωραία ενέργεια και σουτ, όμως η μπάλα πέρασε και πάλι λίγο άουτ.
37’ ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Λεονάρντο προσπάθησε να ξεπεράσει τον Ζέλεσι, ο οποίος τον έριξε κάτω άγαρμπα και ο Θάνος έδειξε το σημείο του πέναλτι.
38’ ΓΚΟΛ (1-0): Ο Λεονάρντο εκτέλεσε το πέναλτι και άνοιξε το σκορ.
45’ Ο Λεονάρντο βρήκε ωραία τον Μπαχά, ο οποίος σούταρε από πλάγια θέση και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Γιακούποβιτς.
55’ Ωραία μπαλιά του Μπρέσκα στον Μαρτίν, αλλά ο τελευταίος δεν έκανε καλό κοντρόλ απέναντι από τον Σάχα και η μπάλα του έφυγε άουτ.
65’ Ο Γκερέιρο έκανε τη σέντρα σουτ, η μπάλα κάπου βρήκε και άλλαξε ελάχιστα πορεία, αλλά ο Γιακούποβιτς πετάχτηκε και έδιωξε τη μπάλα.
72’ Ο Γκερέιρο έκανε τη σέντρα, αλλά ο Μπαχά δεν μπόρεσε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
75’ Σουτ του Λαγού, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Γιακούποβιτς, αλλά ο Μπαχά στην επαναφορά σούταρε πολύ άουτ.
85’ ΔΟΚΑΡΙ: Ωραία εναλλαγή της μπάλας του Λαγού με τον Καφέ, η μπάλα έφτασε στον Μπαχά, που γύρισε ωραία το σώμα του, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι του Γιακούποβιτς.
92’ Το γκολ της χρονιάς πήγε να βάλει ο Ντιόπ, αλλά το σουτ από το κέντρο του γηπέδου που επιχείρησε εξουδετέρωσε ο Γιακούποβιτς.
 
ΣΚΟΡΕΡ: 38’ πέν. Λεονάρντο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρόκας, Μόνχε, Ζέλεσι – Δέλλας, Μάκος, Λεονάρντο
 
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς, Ντιόπ, Μίτσελ, Μάκος, Λεονάρντο (61’ Καφές), Λυμπερόπουλος (33' Γκερέιρο), Μπαχά (86’ Μπλάνκο) 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ρόκας (89’ Νέμεθ), Ζέλεσι, Σανκαρέ, Τομάς, Μητρόπουλος, Άλβαρες, Μπρέσκα, Ακόστα, Μόνχε (46’ Σολάκης), Μαρτίν 

Η βαθμολογία των πλέι οφ: 1. ΑΕΚ 4 βαθμοί
2. ΠΑΟΚ 3 βαθμοί
3. Παναθηναϊκός 3 βαθμοί
4. Ολυμπιακός Β. 0 βαθμοί

AEK OLYMPIAKOS VOLOY 1-0 DEYTERO HMIXRONO... by koukos_81

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...