Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Πρωταθλητής ο Παναιτωλικός

Ο ΟΦΗ… σκόρπισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-1 και ο Παναιτωλικός είπε «ευχαριστώ» στο δώρο παίρνοντας το πρωτάθλημα αφού κέρδισε στην Ηλιούπολη (3-2)! Έπεσε η Καρδίτσα!
Η Ηλιούπολη... καιγόταν για βαθμούς, προκειμένου να αποφύγει τη διαδικασία των πλέι άουτ, όμως ο Παναιτωλικός, με μοναδικό κίνητρο την πρώτη θέση σε περίπτωση που ο ΠΑΣ έχανε από τον ΟΦΗ. Οι Αγρινιώτες δεν είχαν κανένα άγχος σε αντίθεση με τους γηπεδούχους και προηγήθηκαν στο 22'. Ο Θεοδωρίδης με ωραίο σουτ νίκησε τον Αδαμόπουλο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε γίνει και το 2-0 για τους φιλοξενούμενους, με τον Καραμαλίκη να σκοράρει για ακόμη μία αγωνιστική στο 39'.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αγρινιώτες έριξαν ρυθμό και έδωσαν την ευκαιρία στην Ηλιούπολη να μειώσει σε 2-1 στο 74', όμως στο 88' ο Μπουμάλ επανέφερε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων στα δύο γκολ. Μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Αναστασιάδης σκόραρε σε βάρος της ομάδας του για το 3-2, το οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος δίνοντας στον Παναιτωλικό το πρωτάθλημα, ενώ η Ηλιούπολη θα παίξει στα πλέι άουτ!

Συντριβή του ΠΑΣ στο Ηράκλειο!

Μεγάλο παιχνίδι στο Ηράκλειο, όπου ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τον ΠΑΣ. Οι φιλοξενούμενοι χρειάζονταν μόλις έναν βαθμό, προκειμένου να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οι Γιαννιώτες είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο και κράτησαν τους παίκτες του ΟΦΗ μακριά από την εστία τους. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως η υπεροχή τους αποδείχθηκε ανούσια, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν στο παιχνίδι!

Ο Μπακαγιόκο έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας στον Πατσατζόγλου, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Βεζυρίδη για το 1-0 στο 40'. Οι Κρητικοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν στο 44' ο Καμπάνταης κέρδισε πένανλτι και ο Αγρίτης δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 66', όταν ο Κώτσιος έκανε τραγικό λάθος στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Κηπουρό, ο Καμπάνταης πήρε την μπάλα και δε δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα για το 2-1! Στο 69' ο Γιακούμπου έκανε το 3-1 με δυνατό σουτ, ενώ διαστάσει θριάμβου στη νίκη του ΟΦΗ έδωσε ο Αγρίτης στο 74', ένα γκολ με το οποίο ο Παναιτωλικός κατέκτησε το πρωτάθλημα!

Στα πλέι οφ ο Εθνικός!

Ο Εθνικός ήθελε έναν βαθμό απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την παραμονή του στην κατηγορία μέσω της διαδικασίας των πλέι άουτ. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα, όμως οι φιλοξενούμενοι που ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις έχασαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες.

Στο 9' ο Αγροτικός Αστέρας έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Μπεκιάρης έκανε την κεφαλιά, ο Παγούδης ήταν εξουδετερωμένος και ο Βιδάλης απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ στο 49' με σκαφτό σουτ του Τσεμπερίδη και ο Φαρινόλα στο 1' των καθυστερήσεων έκανε το 2-0, δίνοντας δίκαια τη νίκη στον Εθνικό, ο οποίος θα διεκδικήσει την παραμονή του στην κατηγορία μέσω των πλέι άουτ.

Νίκη χωρίς αντίκρισμα για Καρδίτσα...

Παιχνίδι χωρίς αύριο στην Καρδίτσα για την Αναγέννηση, που υποδέχθηκε την Δόξα και ήθελε μόνο νίκη, προκειμένου να έχει ελπίδες για την είσοδό της στα πλέι άουτ... Οι Καρδιτσιώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 9'!

Ο Ντοριβάλ έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και νίκησε τον Σέρεμετ. Στη συνέχεια οι «μαυραετοί» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έφτασαν στην ισοφάριση στο 24' με ωραία κεφαλιά ψαράκι του Μαρκόφσκι και έχασαν και άλλες ευκαιρίες, προκειμένου να πάρουν το προβάδισμα. Η μεγαλύτερη χάθηκε στο 35', όταν ο Μαρκόφσκι έκανε την προσπάθεια και ο Κάρλος κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, όμως δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ και με δεδομένο ότι ο Εθνικός προηγούνταν δεν έδειχναν να πιστεύουν στην παραμονή... Τελικά, ο Κάρλος στο 85' έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους, η οποία όμως ήταν χωρίς αντίκρισμα, καθώς η Αναγέννηση υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία...

Εύκολες νίκες για Τρίκαλα και Λεβαδειακό, σε μπαράζ για τα πλέι άουτ ο Ιωνικός!

Τα Τρίκαλα πήραν τη νίκη στη Ρόδο σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι και διατηρήθηκαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μανουσάκης με κεφαλιά στο 61'.

Κακό το παιχνίδι στη Νίκαια με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και τον Λεβαδειακό να φτάνει στη νίκη στο τέλος! Οι Βοιωτοί πέτυχαν τρία γκολ στα τελευταία δέκα λεπτά και έστειλαν τον Ιωνικό στα πλέι άουτ. Ο Ζουρούδης σκόραρε στο 79', έδωσε την ασίστ στον Κοιλιάρα, που έκανε το 3-0 στο 89' και ενώ ο Πόποβοτς είχε κάνει το 2-0 στο 81'. Ο Ιωνικός θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον Αγροτικό Αστέρα για το ποια ομάδα θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ.

Δε γλίτωσε τα πλέι άουτ ο Εθνικός Αστέρας...

Ο Εθνικός Αστέρας ήθελε μόνο τη νίκη απέναντι στην αδιάφορη Βέροια, τα κατάφερε και παρέμεινε στην κατηγορία! Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν στη μοναδική καλή στιγμή που δημιούργησαν στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Καλτσάς με πλασέ νίκησε τον Γκίτκο στο 13'. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έπαιξαν επιθετικά και προσπάθησαν για το γκολ. Στο 25' μετά από λάθος των αμυντικών της Βέροιας ο Αργυρίου με προβολή έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 28' ο Εθνικός Αστέρας πήρε το προβάδισμα στο σκορ, όταν σε φάση διαρκείας ο Λουάμο έκανε το σουτ, ο Κοταρίδης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Χανιώτης σκόραρε με πλασέ για το 2-1! Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Διαμάντης στο 58' διαμόρφωσε το τελικό 3-1!

Νίκες για Πανθρακικό και Θρασύβουλο

Ο Πανθρακικός υποδέχθηκε τον Πιερικό σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν δίκαια στη νίκη με 3-0.

Αδιάφορο το παιχνίδι στην Καλλιθέα, όπου η τοπική ομάδα φιλοξένησε τον Θρασύβουλο. Η ομάδα της Φυλής έφτασε στη νίκη χάρη στα δύο τέρματα του Ζαχαρόπουλου στο 5' και στο 24', ενώ το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1 με τον Πλατέλλα στο 75'. Η Καλλιθέα υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία, ενώ ο Θρασύβουλος βελτίωσε τη θέση του στα πλέι άουτ.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 4-1
(45' πεν., 72' Αγρίτης, 66' Καμπάνταης, 69' Γιακούμπου - 40' Πατσατζόγλου)

Ηλιούπολη-Παναιτωλικός 2-3
(74' Κρητικός, 89' Αναστασιάδης αυτ. - 22' Θεοδωρίδης, 39' Καραμαλίκης, 88' Μπουμάλ)

Διαγόρας-Τρίκαλα 0-1
(61' Μανουσάκης)

Εθνικος-Αγροτικός Αστέρας 2-0
(49' Τσεμπερίδης, 92' Φαρινόλα)

Ιωνικός-Λεβαδειακός 0-3
(79' Ζουρούδης, 81' Πόποβιτς, 88' Κοιλιάρας)

Πανθρακικός-Πιερικός 3-0
(56' Λιαπάκης, 81', 89' Γωνιάδης)

Καλλιθέα-Θρασύβουλος 1-2
(75' Πλατέλλας - 6', 24' Ζαχαρόπουλος)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Δόξα Δράμας 2-1
(9' αυτ. Μοσχάκης, 85' Σίλβα - 24' Μαρκόφσκι)

Εθνικός Αστέρας-Βέροια 3-1
(24' Aργυρίου, 29' Χανιώτης, 58' Διαμάντης - 13' Καλτσάς)
www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...