Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν τη δημοσιοποίηση των φακέλων των Π.Α.Ε.

Η Θεματική Ομάδα Αθλητισμού των Οικολόγων Πράσινων σε ανακοίνωσή της αναφέρει:Η ΠΑΕ Ηρακλής έδωσε στη δημοσιότητα οικονομικά στοιχεία των ποδοσφαιρικών αθλητικών ανώνυμων εταιρειών, που συμμετείχαν στη διοργάνωση της superleague στην τρέχουσα περίοδο. Σύμφωνα μ' αυτά, οι περισσότερες ΠΑΕ, αλλά και η ίδια η καταγγέλλουσα, δεν πληρούν σειρά προϋποθέσεων, τόσο για τη βιωσιμότητα τους ως εταιρείες, όσο και στα οριζόμενα ως "κριτήρια συμμετοχής".
Με αυτές τις σοβαρότατες καταγγελίες να εκκρεμούν, είναι αυτονόητο ότι η Επιτροπή αξιολόγησης των κατατεθειμένων από τις ΠΑΕ φακέλων για την αδειοδότηση συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα οφείλει να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το συνολικό περιεχόμενο τους, χωρίς να επικαλείται ρήτρες εμπιστευτικότητας. Μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, φαίνεται να υπάρχει καταστρατήγηση του θεσμικού πλαισίου, αναπαράγοντας καταστάσεις του παρελθόντος, όπου με σειρά φωτογραφικών διατάξεων καλούνταν οι φορολογούμενοι να πληρώνουν χρέη της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΠΑΕ. Παραμένει δε ζητούμενο η στοιχειώδης εξυγίανσή τους, με υιοθέτηση θεσμών διαφάνειας, που θα σταματήσουν την αναπαραγωγή των συνθηκών, όπου κυριαρχούν οι "συνδεσμικές στρατιές" και τα απανωτά κρούσματα βίας και ανομίας.
Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πρασίνων, Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε σχετικά: "Σαν να μην έφθαναν τα ευρωπαϊκά μας πρωτεία σε παχυσαρκία, δείγμα ότι ο μέσος πολίτης δεν αθλείται, σαν να μην έφθανε η προβληματική πρόσβαση του απλού κόσμου σε υποδομές μαζικού αθλητισμού, έχουμε τώρα με την ανοχή της Αθλητικής Ηγεσίας την πρωτοπορία, άλλοι να συμμετέχουν στο πάρτυ φανερών ή συγκαλυμμένων παρανομιών και άλλοι -οι πολίτες- να πληρώνουν αδρά. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε την Αθλητική Ηγεσία να σεβαστεί το κλίμα έντασης που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, όπου κυριαρχεί το αίτημα για διαφάνεια, και να προχωρήσει σε ουσιαστική και όχι επιλεκτική εξυγίανση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...