Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πέντε προκρίσεις για την Ελλάδα λίγο πριν την.... αναστολή διοργανώσεων

Ευχάριστα μηνύματα για τον ελληνικό στίβο από την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) ενόψει των Αγώνων του Λονδίνου. Η χώρα μας έλαβε επίσημα τις πέντε πρώτες προκρίσεις για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012, τέσσερις στους άνδρες και μία στις γυναίκες, απόρροια της εξαιρετικής εμφάνισης που πραγματοποίησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας τον περασμένο Ιανουάριο με συνολικό απολογισμό 10 μετάλλια.

Η μελέτη του σχετικού πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα η IPC δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στα πέντε ελληνικά «εισιτήρια», αφού οι αριθμητικές διαφορές με χώρες που έχουν μεγάλη παράδοση στον Παραολυμπιακό αθλητισμό όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Ισπανία κ.α. είναι σχεδόν μηδαμινές. Η χώρα με τις περισσότερες προκρίσεις κατά την πρώτη κατανομή θέσεων ήταν η Κίνα με συνολικά 25, ενώ ακολούθησαν Βρετανία και Ρωσία από 15. Συνολικά η IPC έδωσε 239 προκρίσεις (146 στους άνδρες, 93 στις γυναίκες) σε συνολικά 54 χώρες. Εκκρεμούν ακόμη 771 θέσεις που θα κατανεμηθούν σύμφωνα με τις επιδόσεις του 2011 και του 2012.

«Αισιοδοξούμε ότι η εκπροσώπηση του ελληνικού στίβου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα είναι ισάξια με αυτή του Πεκίνου και ευελπιστούμε να είναι και λίγο καλύτερη. Όλα αυτά βέβαια εάν έχουμε την απαιτούμενη βοήθεια από την Πολιτεία, η οποία αυτή τη στιγμή μας έχει παρατημένους στη μοίρα μας, λες και είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Ελπίζω ότι η αντιμετώπιση του Υπουργείου Υγείας προς το Παραολυμπιακό κίνημα θα αλλάξει άρδην, ώστε στον αγωνιστικό τομέα να έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το ελληνικό Παραολυμπιακό κίνημα βρίσκεται στο κόκκινο. Το ενδεχόμενο του αγωνιστικού μπλακ άουτ, της αναστολής πανελλήνιων διοργανώσεων, αλλά και της ακύρωσης αποστολών σε αγώνες παγκόσμιας εμβέλειας είναι πλέον ορατό. Και όλα σχεδόν ένα χρόνο πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το νέο μεγάλο στοίχημα του κινήματος», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2008, τον ελληνικό στίβο εκπροσώπησαν συνολικά 31 αθλητές και αθλήτριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...