Κυριακή 8 Μαΐου 2011

4 VIDEOS: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Είναι ωραία ...με το 6ο για παρέα!

Ο Παναθηναϊκός είναι Πρωταθλητής Ευρώπης 2011!

Με μία επιβλητική εμφάνιση, η ελληνική ομάδα επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίδ με 78-70, στον τελικό του Φάιναλ-Φορ της Ευρωλίγκα στη Βαρκελώνη, ο οποίος μόλις ολοκληρώθηκε.

Έτσι έφθασε τα 6 συνολικά βαρύτιμα τρόπαια, όντας ο απόλυτος κυρίαρχος της γηραιάς ηπείρου τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σφιχτή άμυνα ζώνης το παιχνίδι, στοιχείο το οποίο εξέπληξε τη Μακάμπι και έδωσε ένα αρχικό προβάδισμα στο "τριφύλλι". Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες στη συνέχεια και ο ρυθμός του παιχνιδιού κλειστός, αλλά ο Παναθηναϊκός με κάποιους πόντους από κλεψίματα κατάφερε να "ανοίξει" τη διαφορά και να κλείσει την α' περίοδο προηγούμενος με 7 πόντους (22-15).
Η Μακάμπι συνέχισε να είναι άστοχη -στο 11' είχε 1/12 δίποντα-, αλλά ο ΠΑΟ δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και να ανεβάσει τη διαφορά. Με έναν εκπληκτικό Έιντσον, οι Ισραηλινοί έμειναν κοντά στο σκορ και κάπως έτσι οδηγήθηκαν τα πράγματα στο 33-30 του ημιχρόνου.

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε με την ελληνική ομάδα νευρική, με συνέπεια η Μακάμπι να πάρει το προβάδισμα για πρώτη φορά από την αρχή του παιχνιδιού. Εκεί "ξύπνησε" ο Ρομέιν Σάτο ο οποίος με δύο συνεχόμενα τρίποντα, χάρισε ξανά στην ομάδα του το προβάδισμα στο σκορ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι "πράσινοι" δεν κοίταξαν πίσω. Με εκπληκτική άμυνα και προσεγμένες επιθέσεις, δεν άφησαν περιθώριο στη Μακάμπι για αντίδραση, έκαναν διψήφια τη διαφορά στο 28' και ολοκλήρωσαν τη γ' περίοδο προηγούμενοι με 11 (54-43).

Η δ' περίοδος κύλησε σε ανάλογους ρυθμούς, με την εμπειρία του Παναθηναϊκού να μιλά στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, οπότε και η Μακάμπι άσκησε μεγάλη πίεση στην προσπάθειά της να "γυρίσει" το ματς.

Οι Ισραηλινοί κατάφεραν να μειώσουν στους 5 πόντους 90" πριν το τέλος, αλλά εκεί "μίλησε" για μία ακόμα φορά ο MVP της φετινής Ευρωλίγκα Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος με μία καταπληκτική ασίστ στον Μπατίστ κι ένα κλέψιμο στην επόμενη φάση, έριξε οριστικά τη Μακάμπι στο καναβάτσο.

Για τους πρωταθλητές Ευρώπης ξεχώρισαν για μία ακόμα φορά, ο Διαμαντίδης -MVP του παιχνιδιού- με 16 πόντους και 9 ασίστ, ο Μπατίστ με 18 πόντους και ο Σάτο με 13.


Τα δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ντέιβιντ Μπλατ): Πάργκο 12 (9 ασίστ), Χέντριξ, Σαρπ, Μπλου 14 (3), Ελιάχου 12, Πνίνι 8 (2), Μπερστάιν, Λαμπανόφσκι, 'Ειντσον 17 (2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5 (7 ριμπάουντ), Σάτο 13 (7 ριμπάουντ), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (9 ασίστ), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4 (6 ασίστ), Καϊμακόγλου.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό :

«Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Εύχεται η τεράστια επιτυχία του συλλόγου να αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα συνολικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό που ταλανίζεται από τα φαινόμενα βίας».

Ο Παναθηναϊκός είναι Πρωταθλητής Ευρώπης by koukos_81



Τέλος πρώτης περιόδου by geokleo

Καλάθι από τον Σάτο by koukos_81

Ακόμα ένα τρίποντο από τον Σάτο by koukos_81
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...