Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Σάντος: "Η εθνική θα πάει πολύ καλά στα τελικά"

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει πολύ καλό πρόσωπο και στα τελικά του EURO 2012 εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος, μετά τη νίκη επί της Γεωργίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ακόμη ότι η εθνική ομάδα άξιζε την πρόκριση:

 "Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, αλλά στο πρώτο σουτ που έγινε προς την εστία μας δεχθήκαμε γκολ. Από κει και πέρα το ματς ήταν περίεργο. Πιέσαμε και κάναμε ευκαιρίες και στο τέλος αξίζαμε την εύνοια της τύχης που είχαμε. Όταν οι Γεωργιανοί έμειναν με δέκα παίκτες παίξαμε όπως έπρεπε για να το γυρίσουμε. Αυτή η ομάδα το άξιζε να είναι στα τελικά και είναι", τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός και συνέχισε: "Δείξαμε ότι διατηρήσαμε το μυαλό μας καθαρό και ψάξαμε σωστά το γκολ. Δείξαμε ότι ωριμάζουμε και πιστεύουμε στους εαυτούς μας".

Σε ερώτηση που του έγινε για την πορεία της εθνικής στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, ο έμπειρος προπονητής παρουσιάστηκε πάρα πολύ αισιόδοξος: "Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε πολύ καλά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και είμαι βέβαιος ότι θα τα πάνε πολύ καλά". Κλείνοντας κατέληξε: "Ευχαριστώ πολύ όλους για τον τρόπο που αγκάλιασαν την ομάδα και το νέο ξεκίνημα που κάναμε. Δώσαμε ξανά στους Έλληνες λόγο να χαμογελούν."

Κετσπάγια: "Η Ελλάδα είναι ικανή για το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο"

Την ευχή να κάνει η εθνική ομάδα της Ελλάδας μία καλή πορεία στα τελικά του EURO 2012 εξέφρασε ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γεωργίας τόνισε ότι η ομάδα του δεν άξιζε την ήττα, αλλά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες δεν της επέτρεψε να πάρει ούτε την ισοπαλία.

"Θεωρώ ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω από την ήττα αλλά μείναμε με δέκα παίκτες. Έντεκα εναντίον έντεκα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Όταν είσαι μικρότερη ομάδα κόντρα σε μία πιο μεγάλη χρειάζεσαι και λίγη τύχη. Αυτή η ομάδα έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και δεν είναι τυχαία η πορεία της σε έναν όμιλο που φαβορί αρχικά ήταν η Κροατία", τόνισε αρχικά ο Κετσπάγια, ο οποίος ρωτήθηκε πως ένιωσε γι αυτά που γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες: "Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα μου. Ούτε η ΑΕΚ ούτε ο Ολυμπιακός. Στην Ελλάδα έχω πολλούς φίλους αλλά και πολλούς εχθρούς. Υπάρχουν κάποιοι που δημιουργούν καταστάσεις αυτό το διάστημα. Εξάλλου δεν είναι τυχαία η κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα σήμερα, όλοι έχουν βάλει το χέρι τους. Ωστόσο εύχομαι να πάνε όλα καλύτερα στο εξής".

Του ζητήθηκε να κάνει και πρόβλεψη για την πορεία της Ελλάδας: "Αυτή η ομάδα είναι ικανή για το καλύτερο αλλά και όχι... Δεν μπορεί να προβλέψεις τίποτα με την Ελλάδα. Πάντως της εύχομαι καλή επιτυχία".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...