Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Παγδατής : Στον τελικό του Μαλαισιανού Όπεν

Την πρόκριση του στον τελικό του Μαλαισιανού Όπεν (ATP250), εξασφάλισε ο Μάρκος Παγδατής (Νο60), ύστερα από τη νίκη του επί του Σέρβου Βίκτορ Τροΐτσκι με 2-0 σετ (6-3, 6-1).

Ο Κύπριος πρωταθλητής ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κυριάρχησε μετά τα πρώτα γκέιμ του πρώτου σετ. Παρουσιάστηκε καλύτερος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες (σερβίς, επιστροφές, άσσους, διπλά λάθη) με σημαντικότερο το γεγονός ότι κέρδισε 6/7 γκέιμ, όσες φορές είχε την ευκαιρία για μπρέικ.

Ο αγώνας είχε χρονική διάρκεια μία ώρα και 24 λεπτά. Ήταν η 2η νίκη του Παγδατή σε σύνολο τριών αναμετρήσεων με τον Βίκτορ Τροΐτσκι. Ο Σέρβος αντισφαιριστής βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο15 της Παγκόσμιας κατάταξης κάτι που δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη του Παγδατή, που έφτασε μέχρι τον τελικό χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ στους τέσσερις αγώνες που έδωσε.

Την Κυριακή ο τελικός
Στον τελικό ο Παγδατής θα αντιμετωπίσει τον Γ. Τιπσάρεβιτς (Νο17) ο οποίος κέρδισε στον άλλο ημιτελικό τον Ιάπωνα Κ.Νισικόρι (Νο54) με 2-0 σετ (6-4, 6-3).

Με τον Σέρβο αντισφαιριστή συναντήθηκε τρεις φορές στο παρελθόν. Τις πρώτες δύο νικητής ήταν ο Παγδατής. Στην τελευταία τους αναμέτρηση στον προημιτελικό στο Λος Άντζελες το 2010 επικράτησε ο Σέρβος με 2-0.

O Μάρκος Παγδατής διεκδικεί τον 5ο τίτλο στην καριέρα του, στην 11η συμμετοχή του σε τελικό μεγάλου τουρνουά. Είναι ο πρώτος του τελικός το 2011.Ο τελευταίος τίτλος που κατέκτησε ήταν στο Σίδνεϊ στις αρχές του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...