Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΕΚ: Ο Φούντας «τσεκάρεται» από την Εβερτον

Ηταν 8 Αυγούστου 2012 όταν οι «νεοσσοί» της ΑΕΚ πατούσαν το χορτάρι του «Γκούντισον Παρκ», έτοιμοι να ζήσουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Το φιλικό ματς απέναντι στην Εβερτον η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ανοδική πορεία στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι αλήθεια ότι φόβιζε τους περισσότερους εξ αυτών. Οχι ιδιαίτερα πάντως τον 17χρονο Ταξιάρχη Φούντα, τον νεαρότερο παίκτη του κιτρινόμαυρου ρόστερ (πρώτης ομάδας) αλλά και εκείνον «με το μεγαλύτερο αγωνιστικό θράσος από όλους» όπως επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία ο προπονητής της Ενωσης κ. Βαγγέλης Βλάχος.

Σε εκείνο το ματς ο Φούντας είχε πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ, το οποίο ήταν και το μοναδικό της ΑΕΚ στην ήττα (1-4) από τα «Ζαχαρωτά» και είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον του προπονητή της Εβερτον κ. Ντέιβ Μόις ο οποίος αρχικώς είχε ενδιαφερθεί για την περίπτωση του 19χρονου στόπερ Μαυρουδή Μπουγαΐδη, ωστόσο ήταν η απόδοση του Φούντα εκείνη που τον εξέπληξε ευχάριστα.

«Εχετε μία πολύ καλή περίπτωση εδώ, αυτό το παιδί έχει πολύ μέλλον και διαθέτει δύο σπουδαία στοιχεία:: Ταχύτητα και εμπιστοσύνη στον εαυτό του» είχε πει τότε ο σκωτσέζος τεχνικός στον προπονητή της Ενωσης κ. Βλάχο ο οποίος αισθάνθηκε και ελαφρώς δικαιωμένος για την απόφασή του να αλλάξει θέση στον 17χρονο Φούντα, ο οποίος από τον άξονα της μεσαίας γραμμής, πήρε μετάθεση στα άκρα της επίθεσης (ως εξτρέμ).

Η ως σήμερα παρουσία του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ δεν είναι ωστόσο η αναμενόμενη. Μοιάζει κι εκείνος «μαγκωμένος» μέσα στη γενικότερη αγωνιστική μιζέρια που κατατρέχει την Ενωση και δεν έχει ξεδιπλώσει τις αρετές για τις οποίες διακρίνεται και οι οποίες σύμφωνα με τον προπονητή του, θα είχαν βοηθήσει την ομάδα να είναι περισσότερο αποδοτική στην επίθεση.

Στην Αθήνα άνθρωπος της Εβερτον
 
Μολαταύτα η παρουσία τους στους αγώνες της ελληνικής Λίγκας δεν αποτελούν στην παρούσα φάση το κριτήριο του τεχνικού της Εβερτον κ. Μόις ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» θα αποστείλει άνθρωπο της εμπιστοσύνης του στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει αγώνα της ΑΕΚ, ίσως και αυτόν με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της (μεθεπόμενης) 6ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Η αποστολή του «κατασκόπου» της Εβερτον θα είναι διπλή: αφενός να διαπιστώσει αν ο Φούντας εξακολουθεί δείχνει στα 17 χρόνια του την αποφασιστικότητα που έδειξε σε εκείνο το φιλικό του καλοκαιριού (αν δηλαδή παίρνει πρωτοβουλίες και προσπαθεί να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή της ομάδας, ασχέτως με την επιτυχή ή όχι κατάληξη των ενεργειών του) και αφετέρου να κάνει μία πρώτη κουβέντα με ανθρώπους της ΑΕΚ και τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή για την πιθανότητα μελλοντικής αγοράς του ποδοσφαιριστή από τα Ζαχαρωτά.

Ο κ. Μόις δείχνει γενικότερα να πιστεύει στην ελληνική παραγωγή ταλαντούχων παικτών καθώς δεν πρέπει να λησμονούμε ότι με δική του υπόδειξη η Εβερτον απέκτησε τον επθετικό του Ηρακλή Απόστολο Βέλιο, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο πλησίασε αρκετά κοντά σε συμφωνία με τότε αμυντικό της ΑΕΚ (και νυν του Ολυμπιακού) Κώστα Μανωλά. Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε ενδιαφερθεί για τον Μπουγαΐδη (η μεταγραφή του οποίου δεν προχώρησε επειδή ο σκωτσέζος τεχνικός έκρινε ότι η Εβερτον είχε ανάγκη από έναν πιο έμπειρο αμυντικό) και πλέον έχει βάλει στο μάτι τον Φούντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...