Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Θύμα έκπληξης η Ραντβάνσκα

Η Ρωσίδα Νάντια Πετρόβα κατέκτησε το μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της, επικρατώντας της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα στον τελικό του "Pan Pacific Open"

Η Νάντια Πετρόβα, κόρη Ολυμπιονικών του στίβου, υπήρξε μια από τις καλύτερες Ρωσίδες τενίστριες που εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 90.

Πάντοτε... εκεί κοντά, όμως ποτέ πρωταγωνίστρια η 30χρονη πλέον τενίστρια που παίζει με ιδιαίτερη άνεση στο χώμα εξαιτίας των παιδικών χρόνων που πέρασε στα χωμάτινα γήπεδα της Αιγύπτου.
Έξι χρόνια μετά τον πρώτο τίτλο στην καριέρα της κατέκτησε τον μεγαλύτερο όλων, τουλάχιστον σε χρηματικά έπαθλα και σπουδαιότητα τουρνουά, αφού σίγουρα η νίκη της στο Βερολίνο το 2006 με αντίπαλο τη Ζιστίν Ενάν έχει μεγαλύτερη αξία.

Στο Τόκιο νίκησε με 6-0, 1-6, 6-3 την Νο3 παίκτρια στον κόσμο, Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα από την Πολωνία. Η Πετρόβα, Νο18 στον κόσμο, απέκλεισε στους προηγούμενους γύρους την περσινή νικήτρια στο US Open, Σαμ Στόσουρ και τη φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός, Σάρα Εράνι.

"Δεν είχα ενέργεια στο δεύτερο σετ και δεν γνωρίζω πραγματικά πως βρήκα τη δύναμη και τη θέληση να το παλέψω στο τρίτο σετ, αλλά τα κατάφερα και είναι υπέροχο. Είναι το μεγαλύτερο τουρνουά που έχω κερδίσει. Σίγουρα δεν περίμενα πως θα το κατακτήσω, καθώς έχω πόνους στην πλάτη", είπε η νικήτρια πρώην Νο3 στον κόσμο.

Η Ραντβάνσκα διεκδικούσε το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της στο Τόκιο. Το 2011 είχε κάνει το νταμπλ στα δύο μεγάλα τουρνουά της Ασίας, στο Τόκιο και στο Πεκίνο. Ίσως αλλάξει η τύχη της την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...