Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ριζικές αλλαγές δρομολογούνται στον Ολυμπιακό


Ριζικές αλλαγές δρομολογούνται στον Ολυμπιακό, ύστερα από την αποτυχημένη πορεία της ομάδας στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο πρώτος πονοκέφαλος αφορά στα 10 συμβόλαια που λήγουν (από τους παίκτες που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία είναι θέμα αν θα παραμείνουν 2-3). Το δεύτερο ζητούμενο είναι οι ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν. Ομως αυτό βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την πρόσληψη νέου προπονητή. Εντός της εβδομάδας λοιπόν, αναμένονται εξελίξεις με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο γενικός διευθυντής Γιάννης Χρυσικόπουλος πρόκειται να έχει συνάντηση με τον βάσκο τεχνικό και τον μάνατζέρ του Ινιάκι Ιμπάνιεθ για να συζητήσουν το θέμα της πιθανής συνεργασίας τους. Ο Ολυμπιακός θα προτείνει διετές συμβόλαιο στον Ισπανό και θα υπάρχει οψιόν ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο. Επειδή όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο, ο Σ. Κόκκαλης έχει στο μυαλό του και άλλες λύσεις για την τεχνική ηγεσία.

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Παράλληλα έχουν πάρει τον δρόμο τους μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Ούτε λίγο- ούτε πολύ, 10 συμβόλαια λήγουν στις 30 Ιουνίου. Κάτι που σημαίνει πως στο αμέσως προσεχές διάστημα, η διοίκηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με αυτούς που θα παραμείνουν και με αυτούς που θα αποχωρήσουν. Μάλιστα εμφανίζεται να έχει πάρει τις αποφάσεις της και αυτές δείχνουν οριστικές.

Ομως, η λύση της συνεργασίας με μια σειρά παικτών θα επισημοποιηθεί μετά το τέλος της διαδικασίας των πλέι οφ.

Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν πάρει μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ- και όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ- είναι πολύ πιθανό η διοίκηση να αποφύγει να δώσει μεγάλα ποσά για μεταγραφές.

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν οι πάντες τα προβλήματα που έχει η ομάδα. Χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις γραμμές. Απαιτούνται μεταγραφές τερματοφύλακα, αριστερού μπακχαφ, αμυντικών μέσων, αριστερού μεσοεπιθετικού, επιτελικού μέσου, σέντερ φορ. Οσον αφορά τη θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού, όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση της υγείας του Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Για τη θέση του τερματοφύλακα, στόχος είναι ο Πορτογάλος Φερνάντες της Μπόχουμ (αγωνίζεται δανεικός στον Ηρακλή). Στην λίστα βρίσκονται για τις θέσεις: του αριστερού μπακχαφ ο Γιώργος Τζαβέλλας (Πανιωνίου). Του αριστερού μεσοεπιθετικού οι Κάλστρομ (Λυών), Πέντερσεν (Μπλάκμπερν), Χλεμπ (Μπαρτσελόνα, αγωνίζεται δανεικός στη Στουτγάρδη). Του επιτελικού μέσου ο Βραζιλιάνος Λούκας Λέιβα (Λίβερπουλ). Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ
Το «σίγουρο» deal του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη βρίσκεται στον αέρα. Στον Ολυμπιακό υπήρχε η βεβαιότητα ότι ο γνωστός επιχειρηματίας θα συμμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ με ποσοστό 10% (θα έφθανε συνολικά το 20%) και με προοπτική να γίνει συνιδιοκτήτης στην ΠΑΕ με ποσοστό 45%. Φαίνεται ότι κάτι άλλαξε από πλευράς του Σωκράτη Κόκκαλη.

Ποιος θα καλύψει το ποσό των 10 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που λήγει στις 26 του μήνα; Μπορεί και ο ίδιος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ηδη έχει βάλει 4 εκατ. ευρώ, 2 εκατ. ευρώ ο Γιώργος Σαλονίκης και 10 εκατ. ευρώ ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης (κατέχει το 10%).

●●● Σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες του Ολυμπιακού και θα αρχίσει η προετοιμασία για τον κυριακάτικο αγώνα στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό. Ο Μπάντοβιτς δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Α. Παπαδόπουλο, Μαρέσκα και τους τραυματίες Μέλμπεργκ, Ντουντού. Ο Μπράβο πήρε άδεια και θα επιστρέψει αύριο στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...