Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Τσάμπιονς Λιγκ: Με καρέ του Μέσι η Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά


Με ηγέτη και σκόρερ τον Λιονέλ Μέσι, η Μπαρτσελόνα συνέτριψε στο «Καμπ Νου» την Άρσεναλ με 4-1, ανατρέποντας το σε βάρος της σκορ και προκρίθηκε στους «4», όπου θα αντιμετωπίσει την Ίντερ. Οι Άγγλοι προηγήθηκαν στο 18ο λεπτό με τον Νίκλας Μπέντνερ, όμως στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Αργεντινός σούπερ σταρ και με τέσσερα γκολ (21’, 37’, 42’, 88’) οδήγησε τους Καταλανούς στο θρίαμβο.

Αμφότερες οι ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα έπαιξαν επιφυλακτικά και δεν ρίσκαραν. Έδωσαν βάρος στην οργάνωση του παιχνιδιού και κυρίως προσπάθησαν να αποφύγουν τα αμυντικά λάθη. Η Άρσεναλ που με το 2-2 του Λονδίνου χρειαζόταν τη νίκη, έπαιξε περισσότερο προσεκτικά και μέχρις ενός σημείου μπλόκαρε τους Καταλανούς στη μεσαία γραμμή. Ένα σουτ του Μέσι στο 11’ που κατέληξε άουτ, ήταν η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο τέταρτο του ματς. Η Άρσεναλ στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψή της στα καρέ της «Μπάρτσα» σε γρήγορη αντεπίθεση, σκόραρε με τον Μπέντνερ στο 18ο λεπτό.

Τι το.. ήθελε, καθώς στη συνέχεια πήρε μπρος η μηχανή των «μπλαουγκράνα» και έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο με πρωταγωνιστή τον Μέσι. Ακολούθησε ένα εκρηκτικό 25λεπτο των γηπεδούχων πετυχαίνοντας τρία γκολ και ουσιαστικά «καθάρισαν» την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο. Στο 21’ ο Αργεντινός με εντυπωσιακό σουτ από το ύψος της περιοχής ισοφάρισε. Στο 37ο λεπτό από μπαλιά του Πέδρο, ο 23χρονος σούπερ σταρ σημειώνει το 2-1 για τους γηπεδούχους, ενώ στο 42’ με «σκαφτό» πλασέ πέτυχε το 3-1.

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ρυθμό, η Μπαρτσελόνα έδειχνε να αρκείται στο προβάδισμα με δύο γκολ, ενώ οι «κανονιέρηδες» δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Οι φιλοξενούμενοι όσο και αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να απειλήσουν τους Καταλανούς, οι οποίοι έψαχναν για ένα τέταρτο γκολ. Στο 71’ ο Πέδρο από καλή θέση πλάσαρε άουτ, όμως στο 88’ ο Μέσι με εντυπωσιακή προσπάθεια και αφού πέρασε τρεις αντιπάλους, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αλμούνια ολοκληρώνοντας τον καταλανικό θρίαμβο.

ΣΚΟΡΕΡ: 21', 37', 42', 88’ Μέσι-18' Μπέντνερ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γέρμανια)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντενίλσον, Ροζίτσκι, Εμπουέ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Άλβες, Μιλίτο, Μάρκες, Αμπιντάλ (53' Μάξγουελ), Μπούσκετς, Τσάβι, Κεϊτά, Πέδρο (86’ Ινιέστα), Μπόγιαν (56' Τουρέ), Μέσι.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Αλμούνια, Σανιά, Βερμάελεν, Σίλβεστρ (63' Εμπουε), Κλισί, Ντενίλσον, Ντιαμπί, Ροζίτσκι (73’ Εντουάρντο), Νασρί, Μπέντνερ, Γουόλκοτ.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ίντερ 0-1

Την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πανηγυρίζει η Ίντερ μετά από επτά χρόνια. Οι «νερατζούρι» με γκολ του Σνάιντερ στο 6ο λεπτό νίκησαν την ΤΣΣΚΑ (με δέκα από το 49’, κόκκινη ο Οντιά) και στη Μόσχα με το ίδιο σκορ (1-0) του πρώτου αγώνα.

Η Ίντερ «καθάρισε» το παιχνίδι και την πρόκριση νωρίς-νωρίς, καθώς μόλις στο 6’ ο Σνάιντερ με απευθείας χτύπημα φάουλ άνοιξε το σκορ αιφνιδιάζοντας τους Ρώσους. Τα σχέδια των γηπεδούχων ανατράπηκαν, ενώ στο 14’ προέβησαν και σε αναγκαστική αλλαγή καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Βασίλι Μπερεζούτσκι. Οι γηπεδούχοι μετά την ψυχρολουσία του γκολ προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν μια καλή στιγμή στο 23ο λεπτό με τον Νεσίντ. Η Ίντερ με καλή οργάνωση στη μεσαία γραμμή δεν επέτρεψε στους Ρώσους να την απειλήσει και στο 35’ πλησίασε το δεύτερο γκολ με τον Μιλίτο.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η ΤΣΣΚΑ έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Οντιά με δεύτερη κίτρινη κάρτα και σε αυτό το σημείο ουσιαστικά το ματς τελείωσε. Οι Ρώσοι προσπάθησαν για την τιμή των όπλων να απειλήσουν την Ίντερ στο 57’ με τον Μαρκ Γκονζάλες και στη συνέχεια δεν κατάφεραν να… πατήσουν περιοχή. Οι Ιταλοί πλέον έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο και θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει ένα δεύτερο τέρμα με τους Σνάιντερ (69’), Στάνκοβιτς (70’), Ζανέτι (76’).

ΣΚΟΡΕΡ
: 6' Σνάιντερ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαμάεφ -Στάνκοβιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 49' Οντιά (2η κίτρινη)

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεφ, Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι (13' Οντιά), Ιγκνάσεβιτς, Σένικοφ, Σεμπέρας, Μαμάεφ, Τζαγκόεφ, Χόντα (77' Ράχιμιτς), Μαρκ Γκονσάλεζ, Νέτσιντ (71' Γκιγιέρμε)
ΙΝΤΕΡ: Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Καμπιάσο, Ζανέτι, Στάνκοβιτς, Σνέιντερ (86' Μουντάρι), Πάντεφ (63' Κίβου), Ετό, Μιλίτο (74' Μπαλοτέλι)

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων), καθώς και τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης έχουν ως εξής:

Τρίτη

4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ίντερ 0-1, (0-1)
3. Μπαρτσελόνα-Αρσεναλ 4-1 (2-2)

Τετάρτη

1. Μπορντό-Λιόν (1-3)
2. Μάντσεστερ Γ. -Μπάγερν Μονάχου (1-2)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 20-21 Απριλίου και οι  αγώνες ρεβάνς στις 27-28 Απριλίου):

Α. Νικητής 2-Νικητής 1
Β. Ίντερ-Μπαρτσελόνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...