Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για το μπέρδεμα με την Χαλκιά

Ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε την Μ. Πέμπτη ανακοίνωσε αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τη συμπλήρωση του where about της Φανής Χαλκιά και την πιθανή τιμωρία της από πλευράς του ΕΣΚΑΝ, επειδή το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ είχε θεωρήσει ότι δεν το είχε υποβάλλει. Η ίδια αθλήτρια είχε ξεκαθαρίσει ότι το είχε συμπληρώσει και το είχε στείλει στην IAAF και κάπου εκεί μπλέχτηκε η ιστορία, καθώς ΕΣΚΑΝ και IAAF δεν κατάφεραν να συννενοηθούν.
Το θέμα ήταν ότι το όνομα της Χαλκιά μπήκε τελικά στην λίστα για ελέγχους στο τρίμηνο του 2010, ενώ δεν ήταν στο δεύτερο, κάτι που δε γνώρισε το ΕΣΚΑΝ με αποτέλεσμα να χαθεί... η μπάλα.

Ο ΣΕΓΑΣ ζήτησε εξηγήσεις από την IAAF και την Μ.Πέμπτη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ρίχνει άμεσα τις ευθύνες του λάθους στο ΕΣΚΑΝ, τονίζοντας ότι η Χαλκιά ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

«Ο ΣΕΓΑΣ  διενήργησε  έρευνα σχετικά με το εάν η κα Χαλκιά τήρησε την υποχρέωση της να υποβάλλει ανελλιπώς   και εμπρόθεσμα πληροφορίες εντοπισμού  της  (WHERE ABOUTS).Όπως πληροφόρησε σήμερα την Ομοσπονδία  μας η IAAF, η κα Χαλκιά ήταν απόλυτα συνεπής μέχρι σήμερα στις υποχρεώσεις της αυτές. Επομένως η αρνητική δημοσιότητα που πήρε το θέμα της τις τελευταίες ημέρες ήταν παντελώς αδικαιολόγητη.

Οι ευθύνες ανήκουν σε  εκείνους που οφείλουν να  ασκούν τα καθήκοντά τους  με μεγαλύτερη υπευθυνότητα, διακριτικότητα, αντικειμενικότητα, πνεύμα συνεργασίας και μακριά από τις σειρήνες της δημοσιότητας.

Ελπίζουμε ότι στο μέλλον οι υπεύθυνοι του ΕΣΚΑΝ θα είναι πιο προσεκτικοί. Η Ομοσπονδία είναι και θα είναι στη διάθεσή του φορέα αυτού, όπως συστηματικά έκανε μέχρι σήμερα».

Να τονίσουμε όπως ότι η Χαλκιά ανεξαρτήτως της παραπάνω θέσης του ΣΕΓΑΣ σκέφτεται να κινηθεί νομικά κατά του ΕΣΚΑΝ θεωρώντας ότι δυσφημίστηκε το όνομά της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...