Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Στόχος επετεύχθη για τον Ολυμπιακό στην Πολωνία

Η… κάμερα της Πρόκομ στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού δεν έκανε καλά τη δουλειά της, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα των πολωνών με 86-70 για τον τέταρτο προημιτελικό εκτός έδρας και προκρίθηκαν στο Final 4 της Euroleague στο Παρίσι με συνολικό σκορ 3-1.
Το σύνολο του Παναγιώτη Γιαννάκη θα δώσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το παρών στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της γηραιάς ηπείρου, και 6η στην ιστορία του, ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά θα γυρίσει με το τρόπαιο… αγκαλιά! Πλέον περιμένει να μάθει ποια θα είναι η αντίπαλος του στον ημιτελικό από το ζευγάρι της Παρτιζάν Βελιγραδίου με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Ζαλάδα για ένα… λεπτό!
Ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένα στην Χάλα Ολίβια και φάνηκε να… παραπατά στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Αντίθετα ο Λόγκαν έδειχνε ζεστός από το προηγούμενο νικηφόρο παιχνίδι για την ομάδα του και την οδήγησε γρήγορά-γρήγορα σε ένα σημαντικό προβάδισμα 7 πόντων (7-0,1’).

Το πρώτο λεπτό κυριαρχίας των γηπεδούχων αποδείχθηκε πάραυτα καταλυτικό για την αφύπνιση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι αφού αρχικά ισορρόπησαν το ματς (8-7, 3’) με τον Σχορτσανίτη, στη συνέχεια απέδειξαν πως όταν είναι αυστηρά προσηλωμένοι στα καθήκοντα τους στο παρκέ, τότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το σύνολο του Τόμας Πατσέσας.

Ανατροπή με Μπέβερλι
Στην αλλαγή του σκηνικού φυσικά συνέβαλε και το εξαιρετικό κοουτσάρισμα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Δράκος δεν δίστασε να προχώρησε στην αντικατάσταση του αρνητικού Χαλπερίν με τον Πάτρικ Μπέβερλι, μία κίνηση που παρά το ρίσκο της δικαίωσε τον έλληνα τεχνικό. Η είσοδος του αμερικανού έκανε τον Ολυμπιακό περισσότερο αθλητικό και γρήγορο, με 21άχρονο άσο να φέρνει ηρεμία στην ομάδα του και να πραγματοποιεί μία ιδιαίτερα ώριμη εμφάνιση.

Την εγκλώβισε
Με αυτά και μ’ αυτά το μαξιλαράκι το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τους παίκτες του Γιαννάκη στο +8 (28-20), με τα δέκα ακόλουθα λεπτά να είναι ακόμα πιο παραγωγικά και ωφέλιμα. Η διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες έφτασε ακόμα και τους 19 πόντους με νέο καλάθι του Σχορτσανίτη (45-26, 18’), ο οποίος νωρίτερα είχε κερδίσει το 5ο φάουλ του Λαπέτα!
Παράλληλα οι πολωνοί δεν μπορούσαν να πάρουν πόντους από τον καλύτερο τους παίκτη (Γουντς), ενώ ο αρχικός ενθουσιασμός του Λόγκαν παραχώρησε τη θέση του στη γενικότερη πλημμύρα που επικρατούσε στην Πρόκομ. Σε όλα αυτά θα πρέπει ακόμα να συνυπολογιστεί η αρχηγική παρουσία του Παπαλουκά, ο οποίος για ακόμα ένα παιχνίδι απέδειξε πως βρίσκεται σε ιδανική κατάσταση την καταλληλότερη χρονικά περίοδο.

Χαλάρωση χωρίς συνέπειες
Μετά από ένα ημίχρονο απόλυτα κόκκινο (50-32), ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα στην επανάληψη, χωρίς αυτό να του κοστίσει. Η Πρόκομ δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει, ενώ το γήπεδο είχε παγώσει λόγω της καθολικής υπεροχή της αρμάδας της παρέας του Τζος Τσίλντρες. Ακόμα και όταν ο Βάρντα ψαλίδισε τη διαφορά στο -14 (46-60, 28’) ο Ολυμπιακός δεν απώλεσε τη ψυχραιμία του και τη σταθεροποίησε και πάλι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα (66-48, 30’).

Ανησύχησε για λίγο
Το τελευταίο δεκάλεπτο θα μπορούσε να ήταν διαδικαστικό, αλλά οι παίκτες του Γιαννάκη βάλθηκαν να γκρεμίσουν ότι με έκτισαν στην προηγούμενη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Γιούινγκ μείωσε σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά για πρώτη φορά μετά το πρώτο δεκάλεπτο (62-69, 35’), αλλά ο Μίλος Τεόντοσιτς απάντησε με τρίποντο-μαχαιριά στην επόμενη φάση και με σερί 11-0 ο Ολυμπιακός σφράγισε το εισιτήριο του για Παρίσι.
To στατιστικό του αγώνα
Tα δεκάλεπτα: 20-28, 32-50, 48-66, 70-86.
ΠΡΟΚΟΜ ΤΡΕΦΛ (Τόμας Πατσέσας): Σέβεριν, Χάρινγκτον, Λόγκαν 18 (2), Γιάγκλα 4, Λαπέτα 2, Ζαμοϊσκι 7 (2), Σότκα, Βάρντα 3, Γουντς 16 (4), Μπάρελ 4, Γιούιν 14 (4), Χριτσάνιουκ 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7 (1), Πεν, Τσίλντρες 22 (1), Βούιτσιτς 1, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 2, Χαλπερίν, Κλέιζα 14 (2), Μαυροκεφαλίδης 9 (1), Μπέβερλι 4, Τεόντοσιτς 15 (3), Σχορτσιανίτης 12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...