Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Νέα στοιχεία στο Calciopoli που εμπλέκουν την Ίντερ

Νέα στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο Calciopoli είδαν το φως της δημοσιότητας. Η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» κάνει λόγο για κασέτες με ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες του προέδρου της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι με τον τότε υπεύθυνο των διαιτητών, Πάολο Μπέργκαμο, γεγονός που εμπλέκει και τον μιλανέζικο σύλλογο στην υπόθεση.
Ο πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους και ο άνθρωπος που θεωρείται ως ο βασικός υπεύθυνος για την εμπλοκή της Γιουβέντους στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες, Λουτσιάνο Μότζι, παρουσίασε στο δικαστήριο της Νάπολι τις κασέτες, με στόχο να αποδείξει την εμπλοκή και άλλων συλλόγων στην υπόθεση.
Σε αυτές παρουσιάζεται μία συνομιλία του Μοράτι και του τότε προέδρου της Ίντερ, του εκλιπόντα Τζιατσίντο Φακέτι, με τον Μπέργκαμο για ένα παιχνίδι της Ίντερ με την Μπολόνια στις 13 Ιανουαρίου του 2005 στο πλαίσιο του ιταλικού Κυπέλλου, στο οποίο οι Νερατζούρι επικράτησαν με 3-1.

Ο πρώην αρχιδιαιτητής φέρεται, μάλιστα, να λέει: «Αφού δεν υπάρχει κλήρωση για το διαιτητή, σου έστειλα τον Γκαμπριέλε και θα σου βάλω και δύο πολύ καλούς βοηθούς».
Ο Μπέργκαμο επιβεβαίωσε τη συνομιλία, επαναλαμβάνοντας όσα υποστήριξε κατά την ανάκρισή του: «Μιλούσα με όλους και το ήξεραν όλοι. Θεωρώ πως δεν υπάρχουν ένοχοι για το Calciopoli».

Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας των μιλανέζων χαρακτήρισε τις κατηγορίες γελοίες και ντροπιαστικές: «Ολα αυτά είναι ντροπή. Ο θύτης προσπαθεί να γίνει θύμα. Η υποτιθέμενη ανατροπή δεδομένων είναι γελοία και μας δημιουργεί πρόβλημα».

Ο Μότζι και οι δικηγόροι του ζήτησαν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι κασέτες κατά την ακροαματική διαδικασία, που θα διεξαχθεί στις 13 Απριλίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζιανκάρλο Αμπέτε, και ο εισαγγελέας της υπόθεσης, Στέφανο Παλάτζι, συναντήθηκαν την Τρίτη (06/04) για να εξετάσουν κατά πόσο αυτά τα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο.

Να θυμίσουμε ότι για το σκάνδαλο Calciopoli ο Μότζι και ο πρώην παράγοντας της Γιουβέντους, Αντόνιο Τζιράουντο, έχουν τιμωρηθεί με πενταετή αποκλεισμό από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, ενώ στον δεύτερο έχει επιβληθεί και ποινή τριετούς φυλάκισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...