Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Μειώνονται οι ιταλικές ομάδες στο Champions League από το 2012

Τρεις εκπροσώπους θα έχει η Ιταλία στο Champions League από το 2012 και όχι τέσσερις όπως συμβαίνει τώρα, σύμφωνα με τον Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο αντιπρόεδρος της Μίλαν δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της γειτονικής χώρας θα μειωθούν εξαιτίας του σκανδάλου Calciopoli, ενώ τόνισε ότι η Γερμανία θα την ξεπεράσει στη βαθμολογία.
Η Ιταλία έχει τέσσερις εκπροσώπους στο Champions League, ενώ τρεις ομάδες της Bundesliga προκρίνονται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι ρόλοι, όμως, αναμένεται να αντιστραφούν, καθώς η Serie A θα έχει επιπτώσεις από το μεγάλο σκάνδαλο που την έπληξε το 2006.

«Μία από τις συνέπειες του Calciopoli είναι ότι η Ιταλία θα έχει επιπτώσεις στην κατάταξη της UEFA και είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Γερμανία θα μας ξεπεράσει. Έχουμε λιγότερο από μισό βαθμό διαφορά από τη Γερμανία και είναι πλέον βέβαιο ότι από το 2012 θα χάσουμε μία ομάδα στο Champions League, ίσως και από το 2011».

Συνεχίζοντας, ο Γκαλιάνι υποστήριξε ότι με το σκάνδαλο αυτό κάποιες ομάδες, που δεν είχαν δυνατότητες να φτάσουν ψηλά στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πήραν τη θέση δυνατότερων συλλόγων, όπως η Γιουβέντους:
«Με όλο τον σεβασμό που έχω στην Κίεβο, είναι προφανές ότι δεν θα είχαν τους ίδιους στόχους με τη Γιουβέντους».

Να θυμίσουμε ότι η Γιουβέντους με την αποκάλυψη του σκανδάλου υποβιβάστηκε στη Serie Β, ενώ οι Μίλαν, Λάτσιο, Φιορεντίνα και Ρετζίνα ξεκίνησαν με βαθμολογικές ποινές την επόμενη σεζόν.
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...