Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Ο Ντάνκαν καλεί στο NBA Τσίλντρες και Σχορτσανίτη

Ο Τιμ Ντάνκαν είναι ένας από τους παίκτες-θρύλους του ΝΒΑ και σίγουρα η γνώμη του έχει αυξημένη βαρύτητα. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς με δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα «VETO» αναφέρθηκε τόσο στα Σπιρούνια και το ΝΒΑ, όσο και για τον Ολυμπιακό. Παράλληλα επεσήμανε πως του λείπει ο Μάρκους Χάισλιπ, απηύθυνε κάλεσμα… επιστροφής στον Τσίλντρες, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.
«Το πιο γλυκό το 1999»
Την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1999 χαρακτήρισε ως την πιο γλυκιά στιγμή της καριέρας του: «Γενικώς στην ζωή δεν θυμάσαι τα πράγματα που έκανες για πρώτη φορά; Ετσι συμβαίνει και με τον πρώτο μου τίτλο. Ημουν μόλις 23 ετών και δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσω ότι ζούσα αυτό το όνειρο τόσο νωρίς στην καριέρα μου.
»Ομως και το τελευταίο, το 4ο, που κατακτήσαμε ήταν ξεχωριστό. Αυτό που καταλαβαίνω, είναι πως πρέπει καθετί να το απολαμβάνεις και να το εκτιμάς, γιατί δεν ξέρει αν θα σου ξαναδοθεί η ευκαιρία να το κάνεις».

«Πάμε για το δακτυλίδι»
Στη συνέχεια ανέφερε πως στόχος του είναι να στεφθεί και φέτος πρωταθλητής με τα Σπιρούνια: «Δεν θα ήμουν εδώ αν δεν πίστευα ότι δεν το μπορούμε. Εχουμε την ίδια φιλοσοφία, τον ίδιο προπονητή και τους παίκτες, όπως ο Τόνι (Πάρκερ) ή ο Μανού (Τζινόμπίλι) πιο ώριμους κι έμπειρους. Εγώ νιώθω καλά, αλλά υπάρχουν τόσες πολλές δυνατές ομάδες. Ειδικά εδώ στη Δύση.
»Από τους πρωταθλητές Λέικερς, μέχρι τους Νάγκετς, τους Μάβερικς, τη Γιούτα, τους Θάντερ. Ενα σωρό ομάδες. Τα φετινά πλέι οφ στη Δύση θα είναι πιο δύσκολα από ποτέ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι μόλις ξεκινήσουν να είμαστε όλοι υγιείς. Αν είμαστε πλήρεις, τότε όλα μπορούν να συμβούν».

«Κρίμα για Μάρκους»
Την λύπη του για την αποχώρηση του Μάρκους Χάισλιπ, κάνοντας λόγο για μεγάλη απώλεια εν όψει μάλιστα των πλέι οφ: «Πραγματικά στενοχωρήθηκα που έφυγε από το Σαν Αντόνιο. Ομως καταλαβαίνω ότι του δόθηκε μία σπουδαία ευκαιρία σε μία μεγάλη ομάδα της Ευρώπης, όπως είναι ο Παναθηναϊκός.
»Εδώ στους Σπερς δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής και παρά το ότι ήταν άψογος επαγγελματίας, ήξερα πως τον ενοχλούσε. Οπότε όταν του παρουσιάστηκε αυτή η ευκαιρία, δεν μπορούσε να την αρνηθεί. Ο Μάρκους είναι τρομερός παίκτης.
»Αθλητικός, εκρηκτικός, με έφεση στα ριμπάουντ. Μπορεί να σκοράρει τόσο μέσα στη ρακέττα όσο κι έξω από αυτήν. Είναι φοβερός στο να τελειώνει φάσεις και πραγματικά μας λείπει η ενέργεια που έβγαζε στις προπονήσεις ή στους αγώνες όσο έπαιζε».

«Γύρνα 'Τσίλι', έλα Σόφο»
Οι Σπερς είχαν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε φιλικό αγώνα το καλοκαίρι, με τον ίδιο να σχολιάζει ότι: «Ηταν μία πολύ συγκροτημένη ομάδα, με έντονο το αμερικάνικο στοιχείο αφού είχε παίκτες του ΝΒΑ, όπως ο Τζος Τσίλντρες και ο Βον Ουέιφερ (σ.σ αποτελεί πλέον παρελθόν από τον Ολυμπιακό).
»Ο Τσίλντρες είναι ένας σπουδαίος παίκτης και πιστεύω ότι η θέση του είναι στο ΝΒΑ να πρωταγωνιστεί και όχι στην Ευρώπη. θεωρώ ότι σύντομα θα επιστρέψει πίσω στο ΝΒΑ.
»Ομως ένας άλλος παίκτης που πιστεύω ότι έχει θέση σε ρόστερ ομάδας του ΝΒΑ είναι ο 'Μπέιμπι Σακ' (σ.σ Σχορτσανίτης). Μιλάμε ότι ο τύπος διαθέτει όγκο, αλλά και ταυτόχρονα πολύ γρήγορα πόδια και δύναμη. Από όσο θυμάμαι έχει και καλή τεχνική κατάρτιση κι επαφή με το καλάθι».

«Δεν πάω Ευρώπη»
Σχετικά με το ενδεχόμενο να συνεχίσει κάποια στιγμή την καριέρα του στην Ευρώπη, παρουσιάστηκε αρνητικός: «Οταν θα τελειώσει το συμβόλαιό μου με τους Σπερς θα είμαι 36 ετών και ίσως να σταματήσω το μπάσκετ. Αλλά ακόμα κι αν αποφασίσω να παίξω μετά από αυτό το συμβόλαιο, προτιμώ να κλείσω την καριέρα μου στο ΝΒΑ και όχι στην Ευρώπη.
»Χαίρομαι που τα τελευταία δύο με τρία χρόνια η Ευρώπη αποτελεί άλλη μία επιλογή για τους Αμερικάνους παίκτες. Δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας. Προβλέπω ότι αν τελικά γίνει λοκ άουτ το καλοκαίρι του 2011, τότε πολλοί παίκτες του ΝΒΑ θα καταφύγουν στην Ευρώπη για να παίξουν ανεβάζοντας κι άλλο το επίπεδο των Ευρωπαϊκών ομάδων».
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...