Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Αργεντίνοι σχολιάζουν τους Ελληνες παπάδες!


Εμείς οι Έλληνες έχουμε από ιστορικούς χρόνους έναν ιδιαίτερο δεσμό με την Χριστιανική πίστη και την Ορθοδοξία. Έτσι δεν προκάλεσε εντύπωση σε κανένα η παρουσία των εκπροσώπων της Εκκλησίας στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής ομάδας στη Νότιο Αφρική. Άλλωστε ο αγιασμός και οι προσευχές αποδεικνύουν περίτρανα ότι το θρησκευτικό αίσθημα που μας διακατέχει ως λαό είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο.



Αυτό το γεγονός όμως δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από τα διεθνή μέσα. Μάλιστα το συνδρομητικό αθλητικό δίκτυο της Αργεντινής «TyC Sports» (το οποίο σημαίνει Torneos y Concursos) προέβαλε ολόκληρο ρεπορτάζ για το θέμα.
Οι παρουσιαστές του καναλιού δεν ασχολήθηκαν σχεδόν καθόλου με την προπόνηση των Ελλήνων διεθνών, αλλά με την παρουσία των ιερέων. Με έναν χιουμοριστικό, ίσως και ειρωνικό τόνο, σχολίασαν το όλο σκηνικό χαρακτηρίζοντάς το θεαματικό και εντυπωσιακό. Επίσης τόνισαν ότι δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν κόσμο να προσεύχεται για την επιτυχία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, αφού στην Λατινική Αμερική η θρησκεία δεν παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην κοινωνική ζωή των ανθρώπων. Πάντως τελικά φαίνεται να διασκέδασαν ιδιαίτερα με τις πρωτόγνωρες γι’ αυτούς εικόνες.



Δείτε το ρεπορτάζ του Αργεντίνικου τηλεοπτικού δικτύου:





link: http://www.sportena.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...